Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη


Recommended Posts

αγαπητε συναδελφε

η εν λογω δηλωση, δεν διαφερει σχεδον καθολου νομικα, απο αυτην που καταθετουμε στη δεη, απλως δεν υπαρχει το σχεδιο και τα στοιχεια της εγκαταστασης σχετικα με ειδος και ποσοτητα φορτιων.

η ευθυνη οπως ειπανε και οι αλλοι συναδελφοι μας ειναι σημαντικοτατη!!!!!!!

ουσιαστικα η υπογραφη σου, ειναι το χρονικο κομβικο σημειο, που απο δω και περα η εγκατασταση ειναι ασφαλης για οσο διαστημα χρειαστει.

αρα

1)αν για καποιο λογο, πηγε ηλεκτρολογος να κανει εργασιες στο εν λογω κτιριο, αυτος πρεπει να εχει εφαρμοσει, τα του νομου φεκ1222 5/9/206 και οτι εχει να κανει με το hd384.

οποτε δινει τη δηλωση ο ηλεκτρολογος.

1α)αν ο ηλεκτρολογος εχει αδεια και αρνηθει να δωσει τη δηλωση τοτε μπορεις να το τραβηξεις νομικα μεχρι και σε σημειο διαγραφης απο το συλλογο του.

1β)αν ο ηλεκτρολογος δεν εχει αδεια εκει παει κατηγορουμενος για εξαπατηση κ.ο.κ

2)αν δεν πατησε μεσα στο κτιριο καποιος ηλεκτρολογος και σου ζητουν εσενα τη δηλωση,τοτε παρε ενα μαγκα-εμπιστο ηλεκτρολογο και ξεκινα ελεγχους-δδε στους πινακες-απαραιτητως ελεγχος η' κατασκευη γειιιιιιιιιιιιιιιιιωσης!!!!!!!

 

καταλαβαινεις λοιπον οτι το κοστος αν ειναι ολα ενταξει, χωρις να πρεπει να γινει καποια εργασια,για 2 ατομα θα ειναι καπου στα 500ευρω ελαχιστο.(μονο ελεγχος με απασχοληση μηχανικου-ηλεκτρολογου και συνταξη δηλωσης)

 

η εγκυροτητα μας, και η υπογραφη μας, κοστιζει!!!!!!!!!.

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα σε ολούς.

Και εγώ αυτές τις μέρες έχω το ίδιο πρόβλημα.Μου ζητάνε μία υπεύθυνη δήλωση ότι όλοι η εγκατάσταση είναι ασφαλής για το υγειονομικό.Αυτή η δήλωση γίνεται σε απλή υπεύθυνη δήλωση ή είναι σας το έντυπο που πάμε στην ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση.Αν γνωρίζει κάποιος τι απαιτείται να μας απαντήση.

Link to comment
Share on other sites

αυτη η δηλωση, γινεται σε απλη υπευθυνη δηλωση, η' και σε ενα χαρτι α4 ως βεβαιωση, αρκει να υπαρχει το γνησιο της υπογραφης του ηλεκτρολογου-μηχανικου.

 

συναδελφοι δεν δινουμε τιποτα, αν δεν κανουμε σοβαρο ελεγχο της εγκαταστασης!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.Εχω κάνει πλήρη έλεγχο της εγκατάστασης και με πιστοποιημένο όργανο ελένχου με βάση το προτυπο hd384,βεβαία ποτε δεν είσαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζετε αν η απαιτείται θεωρημένη απόδειξη για την ΥΔΕ στο φάκελο της αίτησης σύνδεσης με το δίκτυο προς τη ΔΕΗ;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Υπάρχει η φόρμα αυτή σε ηλεκτρονική μορφή; ώστε να τα γράφεις κατευθείαν στο pc και να πετάς μέσα και το σκαρίφημα σε cad; Και αν όχι, γνωρίζετε αν δέχεται κατι τέτοιο η ΔΕΗ;

Η απλά μπορώ να το συμπληρώνω με το χέρι και να βάζω το σχέδιο εκτυπωμένο και ως συνημμένο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι μία ερώτηση σχετικά με την συμπλήρωση της ΥΔΕ μιας και μου ζητήθηκε για ένα μαγαζί το οποίο λόγω του ότι είχε γίνει διακοπή ρεύματος 2-3 χρόνια τώρα η ΔΕΗ για την επανασύνδεση ζητάει ΥΔΕ ουσιαστικά επανέλεγχο πριν την σύνδεση. Εγώ μαζί με γνωστό μου ηλεκτρολόγο μάστορα τσεκάραμε την εγκατάσταση και τώρα βρίσκομαι στην συμπλήρωση του εντύπου (πρώτη φορά). Διαβάζοντας σε αυτό το θέμα σε προηγούμενες απαντήσεις συναδέλφων μπερδεύτικα στο αν χρειάζεται τελικά ή όχι μονογραμμικό διάγραμμα.

α) Στο έντυπο στην πρώτη σελίδα εκεί που αναφέρει σχέδιο εγκατάστασης ουσιαστικά πρέπει να σχεδιαστεί η κάτοψη με τις ηλεκτρικές γραμμές την διατομή τους και τις καταναλώσεις π.χ. φωτισμός, μπρίζες κλπ., Σωστά ?

Όμως έτσι δεν φαίνονται π.χ. τι ασφάλειες έχουν τοποθετηθεί και πόσα αμπέρ για προστασία.

(το έντυπο δεν αναφέρει πουθενά για μονογραμμικό σχέδιο για να φανούν αυτά τα στοιχεία). Η ΔΕΗ το ζητάει η αρκείται στο σχέδιο της εγκατάστασης?

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρών αρκείτε στο σχέδιο εγκατάστασης ,δεν σου λένε κάτι.Αν θες να είσαι πιο τυπικός σχεδίασε σε άλλο χαρτί Α4 το μονογραμμικό του πίνακα.

Ολα αυτά έως 16 Αυγούστου οπού απο κει και μετά θα ισχύει η νέα ΥΔΕ σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.