Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με λήψη τηλεοπτικού σήματος


pas2007

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Λοιπον μεχρι εχθες ειχα μια παλια κεραια στην ταρατσα απο οπου ειχα προβηματικη ληψη και αποφασισα να συνδεθω στην κεντρικη κεραια του σπιτιου μου η οποία δινει στα αλλα 2 διαμερισματα καλο σημα και ειχε πανω της ενα διακλαδωτηρα με 3 εξοδους. Οποτε σημερα αγορα 26 μετρα καλωδιο και εναν διακλαδωτηρα με 4 εξοδους για την κεντρικη κεραια. Το προβλημα σε μενα παραμενει δλδ εχω ακομα κακη ληψη τηλεοπτικου σηματος ενω τα αλλα 2 διαμερισματα πιανουν καλα. Το δικο μου διαμερισμα εχει δικο διακλαδωτηρα και ουσιαστικα εχω τραβηξει το καλωδιο μεχρι τον διακλαδωτηρα της κεντρικης κεραιας. Μετα απο καποιους πειραματισμους διαπιστωσα οτι αν αποσυνδεσω καποιο απο τα 2 αλλα διαμερισματα τοτε εγω πιανω πολυ καλο σημα ενω οταν ειναι ολα συνδεδεμενα τοτε παλι εχω προβλημα. Πιστευω οτι η κεραια πρεπει να αλλαχθει αλλα θελω την γνωμη σας πριν κανω κατι αλλο.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς καλό θα ήταν να περιγράψεις τη "προβληματική λήψη". Υποθέτω ότι εννοείς "χιόνια" - χαμηλό σήμα ή μήπως εννοείς "είδωλα στην εικόνα"?

Αν το πρόβλημα είναι χίονια τότε σίγουρα ΔΕΝ φταίει η κεραία εφόσον έστω και ένας συνδεδεμένος σε αυτήν βλέπει καλά.

Αν καταλαβαίνω καλά υπάρχει ο κεντρικός διακλαδωτήρας της κεντρικής κεραίας και ο τοπικός διακλαδωτήρας που έχεις στο διαμέρισμά σου για να μοιράζεις σήμα στις δικές σου τηλεοράσεις. Δεν γίνεται κάπου λόγος για ενισχυτή.

Δεν γνωρίζω τη περιοχή και το πόσο δυνατό σήμα υπάρχει από τους τοπικούς αναμεταδότες αλλά η συνηθισμένη τακτική είναι να προηγείται ενισχυτής (πριν από το κεντρικό διακλαδωτή) με επίπεδο ενίσχυσης ικανό να εξυπηρετήσει όσες πρίζες / δέκτες τηλεόρασεις έχει (ή θεωρητικά μπορεί να έχει κάποια στιγμή) όλη η οικοδομή και να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκύπτουν από τους διακλαδωτές / πρίζες / καλωδιώσεις.

Δοκίμασε να παρακάμψεις τελείως το τοπικό διακλαδωτή του διαμερίσματός σου και να δώσεις κατ' ευθείαν σε μια τηλεόραση από τον κεντρικό διακλαδωτή.

Αν έχεις καλό σήμα, ίσως θα έλυνε το πρόβλημα ένας ενισχυτής γραμμής που θα έβαζες αντί του τοπικού διακλαδωτή ή πρίν από αυτόν.

Πιθανότατα, σωστά το προτείνει ο erling ;);)

Link to comment
Share on other sites

Χιονια εχω το θεμα ειναι οτι οπως εγραψα αν βγαλω καποιο καλωδιο απο τον διακλαδωτη τοτε εχω καλη ληψη. Αυτο που δεν εγραψα απο λαθος μου ειναι οτι ουσιαστικα εχω τραβηξει ενα καλωδιο απο τον τοπικο μου διακλαδωτηρα στον τοπικο διακλαδωτηρα των γονιων μου αφου μεχρι πριν λιγο καιρο ειχαμε 2 κεραιες.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πρέπει να υπάρχει ένας ενισχυτής στην κεραία με αρκετές εξόδους για να καλύψει τις πρίζες τηλεόρασης.

 

Υπάρχουν 2 διατάξεις της καλωδίωσης. Μπορείς είτε να έχεις ένα καλώδιο από τον ενισχυτή προς την κάθε πρίζα (κατάλληλη λύση για μικρές εγκαταστάσεις), είτε να κατεβάζεις γραμμές από την κεραία προς τα κάτω και σε κάθε ενδιάμεσο όροφο να βάζεις ενδιάμεση πρίζα ενώ στον κατώτατο όροφο μπαίνουν τερματικές πρίζες.

 

Χωρίς τερματικές πρίζες το σήμα δεν είναι τόσο καλό επειδή η επιστροφή δημιουργεί παρεμβολές.

 

Καλό είναι ο εγκαταστάτης να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μετρήσει την ένταση του σήματος στον ενισχυτή και στις πρίζες.

Με ασθενές σήμα δεν θα έχεις καλή εικόνα ενώ με πολύ ισχυρό σήμα θα "μπουκώνει" ο ενισχυτής του δέκτη και πάλι δεν θα βλέπεις σωστή εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Απο οτι φαινεται το ελυσα το προβλημα.

Ολα αυτα που εγραψα εγιναν γιατι ηθελα να συνδεθω σε αλλην κεραια γιατι η δικη μου νομιζα πως ειχε απωλέις. Αλλα μετά απο αλλαγη σε του διακλαδωτηρα του διαμερισματος μου εκανα το σημα επανηλθε και μαλιστα με καλυτερη ποιοτητα. Οποτε σκεφτομαι να το αφησω ετσι μιας και λειτουργει. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν αξιζει να αλλαξω την κεραια μου με μια πιο καλη και με καλυτερη ενισχυση μιας και τωρα δεν εχω ενισχυτη πουθενα ουτε στην κεραια ουτε στο διαμερισμα. Εσεις τι προτεινετε για καποια καναλια που εχουν λιγο θορυβο (λιγα χιονακια). Περα απο την λυση του υποβιβαστη θορυβου λυνεται το προβλημα με αλλαγη κεραιας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.