Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόσο πετρέλαιο έχω κάψει;


hargriv82

Recommended Posts

Καλησπέρα,θα ήθελα να μου πει κάποιος που να ξέρει πως βγαίνει η αναλογία στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί έχω μεγάλο πρόβλημα με το διπλανό διαμέρισμα.Είμαστε 2 διαμερίσματα 38 τ.μ. το δικό μου και 200 τ.μ το δικό του,έχω 3 σώματα κ αυτός 11,σε 3 μήνες το είχα ανοιχτό 137 ωρες.Αν μπορεί καποιος ας μου πει πως μπορεί να βγει η αναλογία κ αν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι τύποι πως μπορώ να τουσ χρησιμοποιήσω.Επίσης για αυτές τις ώρες μου ζητάει 250 Ε!!!Μου φαίνονται υπερβολικά.Αν γνωρίζει καποιος ας μου απαντήσει.Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, εγω προσωπικά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν άλλοι τύποι, εκτός αυτών που προκύπτουν απο την μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

Συνεπώς, αν υπάρχει μελέτη θέρμανσης που αντιστοιχεί στην σημερινή πραγματικότητα (θερμαντική απόδοση σωμάτων, καυστήρας, λέβητας, ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές, κλπ.), θα πρέπει κάποιος μηχανολογος (αυτός και μόνο αυτός) να κάνει (εαν δεν υπάρχει) μελέτη κατανομής δαπανών για τα 2 διαμερίσματα, όπου θα προκύψουν τα αποτελέσματα με την αναλογία που αντιστοιχεί στη κατανάλωση πετρελαίου

Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης είναι υποχρεωτική και έχει κατατεθεί στην πολεοδομία.

 

Στην μελέτη αυτή υπάρχει η εξίσωση υπολογισμού των δαπανών και οι συντελεστές του κάθε διαμερίσματος.

 

Αντίγραφο της μελέτης έχει και ο διαχειριστής (διαφορετικά δεν θα μπορούσε να βγάλει τα κοινόχρηστα).

Link to comment
Share on other sites

Sdim, συμφωνώ μαζί σου, οτι η μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην πολεοδομία, αρκεί η οικ. άδεια του κτηρίου να έχει εκδοθεί μετά το 1985, τότε που βγήκε το ΦΕΚ περί κατανομής δαπανών ή μετά το 1998, που έγινε τροποποίηση του άρθρου 25 του Κτηριοδομικού Κανονισμού περί Η/Μ.

Το αναφέρω, γιατί προσωπικά μου έχουν τύχει οικ. άδειες του '86 & '87 με ισόγειο κατάστημα και 2 ορόφους κατοικίας (πολεοδ. Αγ. Παρασκευής) και δεν είχαν υποβληθεί οι αντίστοιχες μελέτες θέρμανσης, κατανομής, κλπ.

Τότε, επικρατούσαν άλλα κριτήρια περί Η/Μ (όγκο > 3000m3 ή πάνω από 5 ορόφους)

Τώρα, το πώς βγαίνουν τα κοινόχρηστα για την θέρμανση (με υπάρχουσα μελέτη θέρμανσης & μελέτη κατανομής δαπανών), να μην το σχολιάσω, γιατί είναι πονεμένη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένος να σου πει με ποιο τρόπο το υπολόγισε. Ενα ξερό νούμερο δε λέει τίποτα. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό πρέπει να έχει λάβει υπ'όψη του τα εξής:

α) την ποσότητα του πετρελαίου που καταναλώθηκε = αρχική ποσότητα πετρελαίου + ποσότητα που προστέθηκε - τελική ποσότητα πετρελαίου

β) το κόστος του πετρελαίου ανά λίτρο βάση τιμολογίων αγοράς

γ) οι ώρες λειτουργίας του ωρομετρητή σου (τελική μέτρηση - αρχική μέτρηση)

δ) οι ώρες λειτουργίας του δικού του ωρομετρητή

ε) από τα γ και δ προκύπτει η αναλογία σου σε χρόνο λειτουργίας της θέρμανσης

ζ) τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματός σου

 

αν ξέχασα κάτι ας με συμπληρώσει κάποιος συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή τυγχάνει να έχω τον ίδιο τρόπο θέμανσης και εγώ σου λέω ότι είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο να υπολογίσεις την κατανάλωση σου με ακρίβεια διοτι εμπλέκονται πολλές παραμέτροι. Ένας γρήγορος και αρκετα αξιόπιστος τρόπος, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις είναι με την απλή μέθοδο των τριών.Βέβαια όλα αυτά συναρτήσει τα τετραγωνικά του σπιτιού. Εάν τα σπίτια ήταν περίπου τα ίδια δεν θα αντιμετώπιζες πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να το λάβεις υπόψιν σου.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, σε περιπτώσεις που η μελέτη κατανομής δαπανών δεν υπάρχει στον φάκελο της οικοδ. άδειας, λόγω παλαιότητας κτιρίου κλπ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκπονηθεί τέτοιου είδους μελέτη για οποιοδήποτε κτίριο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.