Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έδραση μεταλλικού δικτυώματος


 

Recommended Posts

γειας σας παιδια,θελω να εδρασω ενα στεγαστρο που αποτελειται απο 5 δικτυωματα σε αποσταση 6,2 μ,και καθε δικτυωμα εχει μηκος 11,8 μ, σε κολονες απο μπετο,το προσομοιωμα που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω ειναι αρθρωση και στις 2 τις διευθυνσεις, σκεφτομαι σωστα?? (τα δικτυωματα συνδεονται μεταξυ τους με εναν εγκαρσιο συνδεσμο που ενωνει τους κεντρικους ορθοστατες,απο τα αντιανεμια στεγης,και απο τις τεγιδες),και ενα δευτερο κατα την προσομιωση του δικτυωματος τους ορθοστατες και τους διαγωνιους τους προσομειωνω με αρθρωσεις ή πακτωμενους στα πελματα του δικτυωματος??

Link to comment
Share on other sites

Ιταλε την συνδεση των ραβδων πληρωσης με το ανω και κατω πελμα του δικτυωματος την προσομοιωνεις οπως ακριβως θα κατασκευαστει στην πραξη.Αν δηλαδη θα εχεις κομβοελασματα με κοχλιωσύνδεση τοτε αυτο ειναι αρθρωση, ενω αν εχεις συγκολλητους κομβους τοτε αυτο ειναι πακτωση. Οσο για τις εδρασεις καλο ειναι να τις προσομοιωσεις με αρθρωση-αρθρωση ή αρθρωση-κυλιση.Μπορω να στα εξηγησω στο MIGEL.πλακα κανω

Link to comment
Share on other sites

την αναλυση δεν την εκανα ακομα,αλλα θα αρχισω με για ανω πελμα : διπλη γωνια 70/70/5 ,κατω πελμα 60/60/5 ,ορθοστατες και διαγωνιοι 50/50/5

οι κομβοι συγκολλητοι 8α ειναι οποτε πακτωση..

 

ρε παιδια πως μπορω να ανβασω ενα pdf για να το δειτε??δοκιμασα και στο αλλο ποστ για το μεταλικο στεγαστρο και δε μπορουσα..

 

αρθρωσεις και στις 2 διευθυνσεις??και στην διευθυνση του δικτυωματος και στην διαμηκης?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι...

 

Αν προσομοιωθεί με άρθρωση-άρθρωση (στο επίπεδο του δικτυώματος), δεν θα μεταβιβάζονται μεγάλες τέμνουσες στους στύλους (εν μέρει λειτουργία τόξου); Αν προσομοιωθεί με άρθρωση-κύλιση απαλάσσεσαι από αυτό και ακόμα έχεις το κάτω πέλμα να λειτουργεί σαν ελκυστήρας; Δεν είναι προτιμότερο έτσι;;

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Leonardo.

 

Μια συγκολλητή σύνδεση σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται πάκτωση.

Καλό θα ήταν φίλε ιταλέ να συμβουλευτείς ένα ακαδημαϊκό ή μη βοήθημα ώστε να έχεις μια εικόνα για το ποιές συνδέσεις προσομειώνουν άρθρωση ποίες πάκτωση και ποιές στροφικό ελατήριο.

 

Ο EC3 τις διαχωρίζει βάση της αντοχής τους σε 3 κατηγορίες και βάση της δυσκαμψίας τους (δυστρεψίας στην ουσία) σε άλλες 3.

 

Χαρακτηριστικά το μέρος 1-8 του EC3 θα σε διαφωτίσει στο συγκεκριμένο θέμα!

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εσυ StaGian πως θα προσωμειωνες τους ορθοστατες και τις διαγωνιους σε ενα απλο δικτυωμα προκειμενου να κανεις την αναλυση??

jakcson θα το δοκιμασω και με τους 2 τροπους,για να δω τη διαφορα..

 

(ρε παιδια πως μπορω να ανεβασω ενα σχεδιακι για να το δειτε η καποιο pdf, ρωταω και δε μου λεει κανενας :(..)

Link to comment
Share on other sites

Κάτω από την "απάντηση σε θέμα" έχεις τη καρτέλα "πρόσθετες επιλογές". Εκεί επιλέγεις επισύναψη αρχείου και ακολουθείς τη διαδικασία. Κάνε print screen την οθόνη σου με το σχέδιο και μετά στο paint κάνε τη jpg καθώς μπορείς να ανεβάσεις μόνο μικρού μεγέθους αρχεία.

 

Τώρα όσον αφορά τη μελέτη σου με πακτώσεις στα άκρα του δικτυώματος έχεις μικρές παραμορφώσεις και ροπή ανοίγματος αλλά μεγάλη ροπή στήριξης. Από την άλλη με αρθρώσεις στα άκρα έχεις μεγαλύτερη ροπή από τη μέγιστη της προηγούμενης περίπτωσης και μεγαλύτερες παραμορφώσεις. Η ροπή όμως στη στήριξη είναι τώρα μηδενική. Άποψη μου είναι να προσομοιώσεις το δικτύωμα με αρθρώσεις στα άκρα καθώς κατασκευαστικά είναι πιο εύκολο κ οικονομικό να πετύχεις τη τέλεια άρθρωση παρά πάκτωση.

 

Οι εγκάρσιοι σύνδεσμοι τι ενώνουν επειδή δεν κατάλαβα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.