Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έδραση μεταλλικού δικτυώματος


 

Recommended Posts

ευχαριστω belbos,αυτο εκανα και εγω,επισυναψη το ανεβασα σαν zip οπως λες, χωρις πριντ ομως αλλα δε φαινεται στο ποστ,δε ξερω γιατι..τωρα οσο αναφορα για τον εγκαρσιο ,ενωνει τα δικτυωματα μεταξυ τους(χιαστι ειναι),αρθρωσεις στο επιπεδο του δικτυωματος ναι αλλα και στην αλλα φορα κατα μηκους του κτιριου??

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα και στην αλλα φορα κατα μηκους του κτιριου??

 

αυτό σε νοιάζει για καμπτικό-στρεπτοκαμπτικό λυγισμό του κάτω πέλματος ? Αν ναι τότε με αρθρώσεις νομίζω ότι θα έχεις πιο κρίσιμη συμπεριφορά. Κάνε το κάτω πέλμα SHS (τετράγωνη κοιλοδοκός) ώστε να μην έχεις στρεπτοκαμπτικό.

 

Τα δικτυώματα που ενώνονται ? Στο κάτω πέλμα ?

Link to comment
Share on other sites

Τα χιαστί στο μέσον του δικτυώματος γιατί τα έβαλες ? Απλά θα σου μεταφέρουν πρόσθετη τέμνουσα και αξονική στα υποστυλώματα. Δέν θα έχεις πρόβλημα με παραμορφώσεις κατα μήκος του στεγάστρου !

 

Χρειάζεσαι όμως εγκάρσιους συνδέσμους που συνδέουν το κάτω πέλμα του δικτυώματος ώστε να σου μειώσουν το μήκος του καμπτικού λυγισμού (του θλιβόμενου κάτω πέλματος) και torsional restraints για να μειώσουν το μήκος του στρεπτοκαμπτικού (εκτός αν βάλεις shs οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με στρεπτοκαμπτικό!).

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι να βάλεις άλλη μία σειρά από τεγίδες εκατέρωθεν του κορφιά. Να έχεις και διαγώνια ράβδο πλήρωσης μεταξύ του ακραίου ορθοστάτη και του δεύτερου ορθοστάτη. Τα αντιανέμια της στέγης θα γίνουν από δύο χιαστί σε κάθε πλευρά του κορφία. Επίσης είμαι της άποψης να βάλεις και στους ακραίους ορθοστάτες εγκάρσιους συνδέσμους. Πάντως συμφωνώ και με τον belbos για οριζόντιους συνδέσμους στο κάτω πέλμα του δικτυώματος ώστε να μειώσεις το μήκος του καμπτικού λυγισμού.

Προσοχή επίσης αν επιλύσεις το δικτύωμα με κοιλοδοκούς να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις του ΕC3 για κόμβους τέτοιων διατάξεων (συγκολλητοί κόμβοι).

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εσυ StaGian πως θα προσωμειωνες τους ορθοστατες και τις διαγωνιους σε ενα απλο δικτυωμα προκειμενου να κανεις την αναλυση??

 

Δηλαδή εγώ ιταλε, για να το πώ απλά, σε ενα απλό(?) δικτύωμα με δύσκαμπτο άνω κ κάτω πέλμα σε σχέση με τους ορθοστάτες και τις διαγώνιους, άσχετα με την συγκολλητή σύνδεση που θα είχαν, μάλλον θα προσομοίωνα άρθρωση.

 

Όμως αν θα ήθελα να είμαι σίγουρος, όπως προανέφερα, θα ανέτρεχα στον EC3, part 1-8 και συγκεκριμένα εδάφιο 5.1.5. Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεδομένου του αόριστου που τίθεται. Πάντως ρίξεις μια ματιά στα του 5.1.5 θα καταλάβεις.

Link to comment
Share on other sites

ok ευχαριστω παιδια,θα λαβω υποψην μου τις παρατηρησεις,θα κανω την αναλυση και θα επανελθω, αλλα εχω καποιες αποριες 1)τι εννοεις εγκάρσιους συνδέσμους που συνδέουν το κάτω πέλμα του δικτυώματος ώστε να σου μειώσουν το μήκος του καμπτικού λυγισμού (του θλιβόμενου κάτω πέλματος) και torsional restraints για να μειώσουν το μήκος του στρεπτοκαμπτικού ,πως δηλαδη?2)Τα αντιανέμια της στέγης θα γίνουν από δύο χιαστί σε κάθε πλευρά του κορφία,δηλαδη?

 

(για να εκθεσω την κατασταση καλυτερα,η στεγη αυτη υπαρχει,αλλα θα την αντικαταστησουμε,απλα θεωρησα σωστο να λυσω μια φορα το ηδη υπαρχων για να δω σε τη κατασταση βρισκεται..)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.