Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτες εργασιακές εμπειρίες και μετέπειτα πορεία


xaris8080

Recommended Posts

Σε συνέχεια αντίστοιχου θέματος θα ήθελα να συζητήσουμε τις πρώτες εργασιακές σας εμπειρίες και την μετέπειτα επαγγελματική πορεία σας.

Link to comment
Share on other sites

οσο και να ακουγεται σκληρο νομιζω οτι η μονη περιπτωση αναπτυξης ενος μηχανικου ειναι η δημιουργια δικου του γραφειου οσο μπορει γρηγοροτερα ωστε να μην μπει σε δρομο υπαλληλικο συνηθησει και μετα πει το γνωστο ''αστο μωρε καλυτερα λιγα και σιγουρα σε μια εταιρια παρα πολλα και αβεβαια μονος μου''

Link to comment
Share on other sites

Ναι , όμως για την δημιουργία δικού σου γραφείου, νομίζω πως καλό θα ήταν πρώτα να σε καθοδηγήσει κάποιος σωστά , ώστε να οργανωθείς καλυτερα και να αποκτήσεις και την απαιτούμενη εμπειρία .Αλλά ποιος θα κάτσει να χάσει τον χρόνο του για να σου μάθει και αύριο-μεθαύριο να του πάρεις και την δουλειά...

"Αυτό που αντιμετώπισα από τον πρώτο κιόλας καιρό ήταν κλειστές πόρτες."

xaris8080 μου χει τύχει κ εμένα , απλώς αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι αν δεν "ψηθείς" και ψαχτείς μόνος σου , άκρη δεν βγάζεις .

Ξεκίνησα να εργάζομαι πριν περίπου έναν χρόνο κ εγώ (μηχ.μηχανικός τε) και βλέπω ότι υπάρχει μεγάλος αντάγωνισμός .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στην αρχή δύσκολα σου κάθεται πελάτης, άσε που πρέπει συνεχώς να διαβάζεις τα πάντα για να μένεις ενημερωμένος σε όλα, τεχνικά, νομικά κτλ.

Πάντως δεν ξέρω αλλά το προνόμιο να μπορεί ένας μηχανικός να ανοίγει το δικό του γραφείο ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες?

Εγώ νομίζω οτι όλοι απορροφούνται σε μεγαλοεταιρίες και τελικά καταλήγεις ή υπάλληλος ή πεινασμένος. Λέτε να έρθει και σε μας τα επόμενα χρόνια?

Link to comment
Share on other sites

Υπομονή και επιμονή παιδιά.

Ακολουθήστε το ρητό "ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει δυνατότερο".

Το καλό στο επάγγελμά μας είναι ότι δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερα μεγάλο κεφάλαιο για να ξεκινήσεις και δεν χρειάζεται μεγάλο οικονομικό άνοιγμα. Αναφέρομαι σ' όσους ασχολούνται με άδειες, μελέτες, επιβλέψεις. Στην κατασκευή αλλάζουν τα πράγματα.

 

panos

Έτσι είναι το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας, ανατολίτικο.

Κατά τη γνώμη μου έχει ένα πολύ καλό θετικό, καλύτερο μοίρασμα του πλούτου.

Το αρνητικό είναι ότι μ' αυτό τον τρόπο, το να δουλεύει δηλαδή ο καθένας μόνος του ή σε μικρές ομάδες, οικογενειακές πολλές φορές, δεν είμαστε για μεγάλα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλους κλάδους , όπου οι πολυεθνικές εξαφανίζουν ότι οικογενειακή επιχειρησούλα υπήρχε με κρατική βοήθεια βέβαια , μήπως θα πρέπει να περιμένομε και στον τομέα μας κάτι αντίστοιχο ;

Link to comment
Share on other sites

Να προτίνω - ρωτήσω κάτι και εγώ ;

Σκοπεύεις να γίνεις γνωστός και διεκεκριμένος στο αμέσως κοντινό μέλλον ; Δεν το λέω κορεϊδευτικά · εγώ είχα συμφοιτητές αστέρια , οι οποίοι ήταν και φιλόδοξοι , οπότε ξέρω ότι υπάρχει και κάτι τέτοιο . Όμως αν δεν είσαι . σκέψου το και διαφορετικά : Έχεις αβέρτα χρόνια μέχρι στη σύνταξη ! Εξάλλου νομίζω ότι όσο και φιλόδοξος και αν είναι κάποιος , δεν μπορεί να τα καταφέρει και όλα από την αρχή . Αν χρειάζεται , κάνε και τον λαμάκα , ο άλλος θα χάσει ,, εσύ απλά μάζευε ότι μπορείς , και όταν αισθάνεσαι έτοιμος , πάρε το δικό σου δρόμο . Εσύ μη δείχνεις καθόλου τι κάνεις , δείξε μόνο τα απαραίτητα και κάτα τα άλλα μάθε ότι μπορείς .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως μία απο τις ανησυχίες μου είναι όταν ακολουθώντας τα ευρωπαικά και αμερικάνικα΄πρότυπα με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών ίσως πάρει και εμάς η μπάλα. Δείτε τι γίνεται ας πουμε στα κτηματομεσιτικά, στις κατασκευές, γιατί όχι και στην εκπόνηση μελετών.

Εδώ στέκεται το μεγαλύτερο παράνομο της ευρώπης , το the mall στο Μαρούσι και τρώει τη δουλεια απο δεκάδες μικροεμπόρους, να δούμε τι θα γίνει και με μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.