Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

catherine76 αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αν δεν ήμουν έγκυος θα μπορούσα να κάνω εξετάσεις πχ αίματος και θα μου τις κάλυπταν κανονικά (με το δικό τους κοστολόγιο) ενώ τώρα για 9 μήνες τι?? Δεν θα πρέπει να μου δώσουν τίποτα από κανέναν γιατρό μόνο και μόνο επειδή είμαι έγκυος? Δηλαδή αυτούς τους 9 μήνες δεν θα έκανα κάποιες εξετάσεις γενικά , ανεξάρτητες από την εγκυμοσύνη?

 

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αλλά σκέφτομαι να πω στον γιατρό μου βνα μου δίνει παραπεμπτικό γενικά για εξετάσεις αίματος και υπερήχους κλπ και όχι λόγω εγκυμοσύνης...

 

Δεν του ζητώ να μου πληρώσουν τις εξετάσεις και την γέννα στο Ιασώ σε ...σουίτα... μια μικρή συμμετοχή ζητώ!! Πολύ λιγότερο από αυτό που θεωρώ ότι δικαιούμαι...

 

catherine76 να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!! Αλήθεια πώς τα βγάζεις πέρα τώρα? Εργάζεσαι? Έχω μεγάλη ανασφάλεια εργασιακά γιατί είμαι στον ιδιωτικό τομέα και κάνω και διδακτορικό παράλληλα (τώρα το τελειώνω) και δεν ξέρω τι θα κάνω μετά...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

H γυναίκα μου, έμμεσα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ, γέννησε πριν από 3 βδομάδες. Πήγα το πιστοποιητικό γέννησης στο ταμείο και έλαβα άμεσα 2500 ευρώ τα οποία είναι επίδομα το οποίο λαμβάνεις για όλη τη διάρκεια της κύησης.

Για να τα λάβεις κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι μέχρι του ποσού αυτού δε θα χρησιμοποιήσεις αποδείξεις για την εφορία για τη γέννα (γιατρός + κλινική) αλλά μπορείς στη φορολογική σου δήλωση να χρησιμοποιήσεις τις αποδείξεις σε όλη τη διάρκεια της κύησης (επισκέψεις γιατρού, εξετάσεις, αμνιοπαρακέντηση κλπ).

Στην περίπτωση τη δικιά μας που η γέννα έγινε σε νοσοκομείο το επίδομα υπερκάλυψε όλα τα έξοδά μας για 9 μήνες + ό,τι όφελος θα έχουμε από την εφορία. Δε θεωρώ ότι είναι μικρή η κάλυψη δαπάνης.

Το πραγματικά προβληματικό είναι ότι σε περίπτωση (μακριά από όλους μας) αποβολής δε δικαιούσαι τίποτα. Πάνω σε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

kgeorgia73 θεωρώ ότι τα 2.500 που δινει το ταμείο δεν φτάνουν για τίποτα...

Εγώ είμαι στον 3ο μήνα της κύησής μου και έχω ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ ήδη (τιμές τσμέδε σε ιδιωτικά εργαστήρια). Συνολικά τα έξοδα στις κλινικές είναι κοντά στα 10.000 ευρώ (μέχρι και την γέννα).

 

Εδώ στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να πας σε δημόσιο νοσοκομείο, είναι πλήρως αποδιοργανωμένα και πρέπει να χάνεις και από 1 ημέρα την εβδομάδα από την δουλειά σου (στην καλύτερη) για να κάνεις της εξετάσεις. Επίσης μπορεί να έχεις κλείσει ραντεβού 1 μήνα πριν και να προκύψει κάποια απεργία και μετά ξεκινάς πάλι από την αρχή...Για να μην αναφέρω τα φακελάκια...

 

Επίσης μου έχει τύχει από ανάγκη να νοσηλευτώ σε δημόσιο νοσοκομείο και ειλικρινά η αδιαφορία τους ήταν τεράστια. Με είχαν 3 ημέρες σε καθεστώς τρομοκρατίας για το τι μπορεί να έχω (τίποτα σοβαρό δεν είχα τελικά) και οι γιατροί (ειδικευόμενοι) εμφανιζόντουσαν μια φορά την ημέρα.

 

Δύσκολα λοιπόν θα ρισκάρω να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο...αν και γενικά είμαι υπέρ των δημοσίων παροχων αλλά όταν κινδυνεύει η ίδια η ζωή σου ή του παιδιού σου λόγω ανικανότητας και αδιαφορίας τότε πιστεύω ότι δεν αξίζει το ρίσκο...

 

Θεωρώ ότι κανείς δεν μας προστατεύει από τίποτα και κυριολεκτικά ισχύει το 'ο σώσον εαυτόν σωθήτω'...λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια των ταμείων και της χώρας μου...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γέννησα στο "Μητέρα", αλλά δεν είμαι από Αθήνα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχα πολλές επιλογές, τις εξής δύο: ή θα πήγαινα στο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο ακόμα και οι τουαλέτες είναι πρόβλημα, και, δη, όταν έχεις γεννήσει- βλέπε ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες ξεχωριστές για τους επισκέπτες και τους ασθενείς!!!- ή θα πήγαινα σε κάποιο ιδιωτικό στην Αθήνα. Τελικά, βρήκα ένα γιατρό σχετικά γνωστό μου, από την περιοχή, που δουλεύει στο συγκεκριμένο μαιευτήριο και τον εμπιστεύθηκα με κλειστά μάτια. Και, κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος, καλά έκανα! Το τι ακούσαμε κι εγώ και ο άντρας μου την ημέρα που γέννησα το πρώτο μου παιδί, δεν περιγράφεται! Από τους 65 τοκετούς που είχαν εκείνη μόνο την ημέρα, ήταν όλοι με καισαρική εκτός από το δικό μου. Για να μην πω για τις αμοιβές των λεγόμενων μεγαλογιατρών... Γενικά, samantha_10_09, θα σου πρότεινα να εμπιστευθείς τα ιδιωτικά μαιευτήρια και, πάνω από όλα, να ενημερωθείς από το γιατρό σου για το συνολικό κόστος του τοκετού, όσο γίνεται βέβαια, για να έχεις μια τάξη μεγέθους. Τα 2.500 € εννοείται ότι δε φτάνουν με τίποτα, όχι μόνο για όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά ούτε για τον τοκετό! Απλά σκέψου ότι τα δίνεις για καλό σκοπό, για να σου έρθει λίγο πιο ελαφρά!

Και που να δεις τι έξοδα θα έχεις αφού θα γεννηθεί το μωρό !!! Θα δεις τους λογαριασμούς στο super market να ανεβαίνουν κατακόρυφα, με τις πάνες που κοστίζουν 20€ το πακέτο!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αξίζει τον κόπο και θα το καταλάβεις όταν πάρέις αγκαλιά για πρώτη φορά το μωρό σου!

Όσον αφορά στα εργασιακά, είμαι κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας με γραφείο και συνεργάτες και προσπαθώ να επιβιώσω όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι...Το ωράριό μου έχει μειωθεί- δουλεύω από το πρωί έως περίπου στις 3:00- μετά παίρνω τα παιδιά από το πατρικό μου- τα καλά της επαρχίας, πάντα υπάρχει γιαγιά πρόθυμη να τα κρατήσει- και γυρνώ στο σπίτι για το δεύτερο ωράριο του 24ώρου, το οποίο....δεν θα σου πω τι περιλαμβάνει, για να μην απογοητευθείς. Εξάλλου, θα το βιώσεις σε μερικούς μήνες, όπως όλες οι μανούλες. Καλό κουράγιο και με το καλό!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μέλλουσες μαμάδες και μπαμπάδες ακούστε έναν πολύ έμπειρό μπαμπά:

Υπάρχει ο σύλλογος ευτοκία που αποτελείται από μαίες - γιατρούς - ψυχολόγους κλπ και έχουν τις εξής δραστηριότητες:

-Μαθήματα ανώδυνου τοκετού - συμβουλές - ομάδες μαμάδων και μπαμπάδων

-Παρακολούθηση της εγκύου (από ένα σημείο και μετά π.χ. από τον 5ο μήνα)

-Φυσικός τοκετός σε ειδικά διαμορφωμένο μαιευτήριο χωρίς καθόλου χρήση πρόσθετων φαρμάκων και ενθαρρύνοντας την φυσική διαδικασία. Τοκετός σε καθιστή/όρθια θέση ή και μέσα σε πισίνα ή ακόμα και στο σπίτι (μετά από συννενόηση)

 

Η εμπειρία είναι φανταστική (την ζήσαμε και θα την ξαναζήσουμε), το περιβάλλον υπέροχο, ζεστό και απόλυτα φυσικό - σαν το σπίτι σας!!!

Στον τοκετό παρίσταται ο σύζυγος ή όποιος τέλος πάντων επιθυμεί η εγκυμονούσα και μετά την γέννα μένεις στο μαιευτήριο όσες μέρες θέλεις (από λίγες ώρες μέχρι 4-5 μέρες). Εμείς φύγαμε την επομένη (του τοκετού) και απλά κανονίσαμε την επίσκεψη παιδιάτρου στο σπίτι μετά από λίγες μέρες για να ελεγχθεί ο ίκτερος και να ληφθεί αίμα για το G6PD κλπ.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα...

 

ΥΓ Α! και τα χρήματα σχετικά λίγα, να μην κάνουμε και διαφήμιση μπείτε στο ευτοκία και δείτε λεπτομέρειες...

 

ΥΓ2 Προάγεται και υποβοηθείται ο θηλασμός όσο πουθενά αλλού!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη θα προτιμήσω να μείνω έξω από τη διαδικασία!!! Καλά είναι και στο διάδρομο!!! Ας πει τη γνώμη του και ο ilias που είνια φρέσκος!!!

 

Για το θηλασμό νομίζω πως εξαρτάται από τον καθένα. Φυσικά και είμαι σύμφωνος.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο Γιάννη!!! Σήμερα έμαθα πως παρόλο που είναι άνεργη η σύζυγος δικαιούται επιδόματα από το ΙΚΑ και μου έφυγε ένα σημαντικό βάρος!!!

 

 

Το ΤΣΜΕΔΕ μου είπανε όλοι να το αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Άντε με το καλό Αλέξανδρε!

Κι εμείς κοντεύουμε (είναι στο μήνα της...)

 

Με το ΤΣΜΕΔΕ δεν ξέρω τι θα γίνει! Δεν έχει ελεγκτή γιατρό εδώ και 5-6 μήνες. Ούτε τα φάρμακα δεν θα πάρουμε πίσω...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Γεια σας και πάλι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

catherine76 αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αν δεν ήμουν έγκυος θα μπορούσα να κάνω εξετάσεις πχ αίματος και θα μου τις κάλυπταν κανονικά (με το δικό τους κοστολόγιο) ενώ τώρα για 9 μήνες τι?? Δεν θα πρέπει να μου δώσουν τίποτα από κανέναν γιατρό μόνο και μόνο επειδή είμαι έγκυος? Δηλαδή αυτούς τους 9 μήνες δεν θα έκανα κάποιες εξετάσεις γενικά , ανεξάρτητες από την εγκυμοσύνη?

 

 

 

samantha για να σου δικαιολογήσουν εξετάσεις στην εγκυμοσύνη, η εγκυμοσύνη πρέπει να έχει πρόβλημα (χτυπάω ξύλο) εγώ και στις δυο εγκυμοσύνες μου πήρα ΟΛΑ τα λεφτά των εξετάσεων από το τσμεδε (σε συμβεβλημενα εργαστήρια οι εξετάσεις) γραφοντάς μου ο γιατρός πάνω στο παραπεμπτικό ''επαπηλλούμενη κύηση ή κοιλιακό άλγος ή κολπική αιμορροια''.

Αυτό το κολπάκι μου το είχαν πει στο τσμεδε την πρωτη φορά που πήγα και μου γύρισαν πίσω τις εξετάσεις λεγοντάς μου '' πες στο γιατρό να γράψει οτι έχεις πρόβλημα''

Μόνο τους μεγάλους υπερηχους δεν μπορείς να δικαιολογήσεις!

 

Επίσης αν δεν το ξέρετε για 1 χρόνο μετά τη γεννα δικαιούμαστε μειωμένες εισφορές αρκει να πάτε με το πιστοποιητικό γέννησης στο τσμεδε και να τους πειτε ''θέλω να δηλώσω τη γέννηση ωστε να έχω μειωμένες εισφορές''.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.