Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

Εγώ γέννησα τον Σεπτέμβρη, είμαι άμεσα ασφαλισμένη και κατέθεσα τα χαρτιά στο ΤΣΜΕΔΕ και πήρα επιτόπου 2500€.(στο υποκατάστημα της Αγ. Παρασκευής, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). Φυσικά και δεν πληρώθηκα καμία εξέταση που είχα κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πληρώθηκα όλα τα έξοδα των φαρμάκων που χρειάστηκα. Αύριο θα πάω να ζητήσω και τη μείωση των εισφορών. Ο νόμος που το λέει είναι ο Ν.3655/3.4.2008 και τον αναφέρουν και στη σελιδα του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Εννοείτε ότι στην επόμενη εγκυμοσύνη θα χρεισημοποιήσω το κόλπο με την επαπηλουμενη εγκυμοσύνη!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι έχω κι εγω μια ερώτηση. Η σύζυγος είναι έγκυος και είναι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ (πρ. ΤΕΒΕ). Αλλά τέλος Φεβρουαρίου θα κάνει διακοπή εργασιών και μάλλον θα "ξεγραφτεί" από τον ΟΑΕΕ. Αν γραφτεί στο ΤΣΜΕΔΕ ωε έμμεσο μελος δικαιούται το επίδομα τοκετου? Ισχύει το ότι πρέπει να είναι γραμμένη για τουλάχιστον 1 έτος? Κάποιος μου το ειπε αλλά δεν το έχω δει κάπου γραμμένο.

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα έμμεσα μέλη

2) Δεν ξέρω καμμία προθεσμία 1 έτους. Η σύζυγός μου γράφτηκε στο ΤΣΜΕΔΕ (στην αρχή σαν έμμεσο μέλος από μένα) 1 μήνα πριν γεννήσει...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω κι εγώ μια απορία:

Είμαι άμεσα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου στο ταμείο εδώ και 5 χρόνια. Ζω όμως στο εξωτερικό όπου και θα γεννήσω. Γνωρίζετε αν δικαιούμαι τα 2500 ευρώ έξοδα τοκετού από το ΤΣΜΕΔΕ? Υπάρχει κάποιος άλλος που να τα πήρε ενώ γέννησε στο εξωτερικό?

Link to comment
Share on other sites

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης, το χαρτί του μαιευτηρίου, να είσαι ασφαλιστικά ενήμερη και μια υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνεις ότι δεν λαμβάνεις επίδομα από άλλο φορέα κλπ.

Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να πάρεις το επίδομα... (οπωσδήποτε όμως δεν έχω καμμία εμπειρία από το εξωτερικό...)

Link to comment
Share on other sites

Τι άποψη έχετε για τις καλύψεις που προσφέρει το ΤΣΜΕΔΕ για το παιδάκι? Συμφέρει λέτε να το ασφαλίσω (όταν έρθει σύντομα με το καλό) στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί έχω ακούσει ότι έχει σχετικά καλύτερες καλύψεις από τα άλλα (σύζυγος στο Ταμείο Νομικών όπου θεωρητικά είναι το ίδιο - ΕΤΑΑ - αλλά ουσιαστικά διαφέρουν)

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννη για την γρήγορη απάντησή σου. Όλα τα χαρτια που αναφέρεις θα τα έχω, απλά το πιστ. γέννησης θα είναι από το εξωτερικό, ελπίζω να μην μου πουν τίποτα. Μια που σε βρήκα ενημερωμένο, μηπως γνωρίζεις για πόσο διάστημα είναι μειωμένες οι ασφαλιστικές εισφορές και πόσο μειωμένες είναι?

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι μας είπαν: για ένα χρόνο 50% στον κλάδο υγείας...

Δεν έχουμε τύχει της μείωσης ακόμα, διότι στα προηγούμενα παιδιά ήταν κάτω 5ετίας η σύζυγος και δεν δικαιούταν επιπλέον μείωση.

Για το 4ο (το φρεσκότερο μέλος) κάναμε αίτηση για μείωση και αναμένουμε... ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.