Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό πρέπει να είσαι ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ για να μπορέις να παρεις το επίδομα των 2500, εγώ δεν θα έχω κλέισει χρόνο όταν θα γεννήσω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

....2) Δεν ξέρω καμμία προθεσμία 1 έτους. Η σύζυγός μου γράφτηκε στο ΤΣΜΕΔΕ (στην αρχή σαν έμμεσο μέλος από μένα) 1 μήνα πριν γεννήσει...

 

......................

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εμεις σε καθε επισκεψη ο γιατρος εγραφε επαπειλουμενη κυηση και εκτος απο την εξεταση εγραφε στην αποδειξη και ενδοκολπικος υπερηχος και παιρναμε συνολικα 40 ευρω. Σχεδον οσα διναμε. Για τις εργαστηριακες εξετασεις απλα γραφει παραπεμπτικο. Αν ειναι φιλος ο γιατρος και δεν εχει προβλημα μπορει να γραψει πολλα πραματα. Αν και τωρα τελευταια αρχιζουν και φοβουνται λιγο μη τους πιασουν και αυτους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γειά σας!Είμαι ασφαλισμενη στο ΤΣΜΕΔΕ και θέλω να ρωτήσω τι γίνεται σε περιπτωση που ο γυναικολόγος είναι συμβεβλημένος με το ταμείο? Σε εγκυμοσύνη πληρώνουμε τον γιατρό και τα πέρνουμε πίσω από ταμείο με τις αποδείξεισ? Επίσης, μήπως γνωριζετε κάποια καλή μαιευτήρα-γυναικολόγο συμβεβλημενη?Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι συμβεβλημένοι με το ΤΣΜΕΔΕ γιατροί η μόνη υποχρέωση που έχουν είναι να αμοίβονται με το τιμολόγιο του δημοσίου (20 € η επίσκεψη), κατά τα λοιπά υπάρχει η ίδια διαδικασία (πληρώνεις και μπλέκεις με το ΤΣΜΕΔΕ για το αν κλαι πότε θα τα πάρεις πίσω). Ένα απλούστατο πράγμα θα ήταν να κόβεις κουπόνι στο συμβεβλημένο γιατρό και να πληρώνεται αυτός από το ΤΣΜΕΔΕ

 

Πέραν των όλων πολύ κακών που έχουν περιγραφεί σε προηγούμενες αναρτήσεις (δηλαδή ότι η εγκυμονούσα δε δικαιούται καμίας παροχής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πλην φαρμάκων και 2500 €) υπάρχει μια θετική εξέλιξη για τις νέες μητέρες την οποία ΠΡΟΣΟΧΗ το ΤΣΜΕΔΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

 

Υπάρχει έκπτωση στις εισφορές για ένα χρόνο, για περισσότερα εδώ:

http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2011/02/blog-post_7588.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τι γίνεται με την περίπτωση που οφείλονται οι εισφορές του '11, και εγώ γεννάω τον Μαίο? Λογικά για να πάρω το επίδομα τοκετού, πρέπει πρώτα να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας για το 2012 που σημαίνει ότι πρέπει να είναι εξοφλημένες οι εισφορές του '11. Αν για κάποιους λόγους δεν καταφέρω να αποδώσω αυτές τις εισφορές για κάποιο διάστημα αυτόματα θα αποκλειστώ από το δικαίωμά μου να πάρω το επίδομα τοκετού? Μήπως θεωρείτε ότι ο διακανονισμός των εισφορών είναι το σοφότερο που μπορεί να γίνει στην περίπτωσή μου?Ρώτησα στο τοπικό παράρτημά μου για τη θεώρηση του βιβλιαρίου μου (συμφωνα με μία σχετική ανακοίνωση για τη διευκόλυνση ασφαλισμένων) και δεν είχανε καμία σχετική ενημέρωση. Εναλλακτικά, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την ασφάλεια του συζύγου μου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συναδελφοι καλησπερα σας!!

 

Ειμαι στο ΤΣΜΕΔΕ εδω και 1,5 χρονο και δυσκολευονται πολυ οι γονεις μου να μου πληρωνουν τις εισφορες, δεν ξερω και μεχρι ποτε θα αντεξει η τσεπη τους!!!

Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

 

1. Εχω παρει τα βιβλιαρια υγειας περυσι, τα καινουργια, αλλα δεν εχω ανοιξει ακομα λογαριασμο στην attica bank. Ξερετε μηπως τι δικαιολογητικα χρειαζομαι για να ανοιξω εναν λογαριασμο; Επισης δεν εχω κανει και εναρξη στην εφορια.

 

2. Αν πληρωνω τις εισφορες μου κανονικα, αλλα δεν εχω κανει εναρξη στην εφορια, τα χρηματα εγκυμοσυνης τα 2.500 ευρω θα τα παρω;

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν εξακιλουθεί να ισχύει το επίδομα τοκετού από το ΤΣΜΕΔΕ για τοκετό σε δημόσιο νοσοκομείο?

Εμείς γεννήσαμε πριν 3 μέρες και μας είπαν από το ΤΣΜΕΔΕ θεσσαλονίκης ότι ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.