Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΤΣΜΕΔΕ] Εγκυμοσύνη


akius

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!!!

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και γεννάω αρχές Ιανουαρίου και προσπαθώ κι εγώ στην κατάστασή μου να βγάλω άκρη με το επίδομα.

Με έχουν κάνει λοιπόν μπαλάκι ο ΕΟΠΥΥ και το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο ΕΟΠΥΥ μου λέει ότι δεν έχει τμήμα παροχών και πως όλα τα ταμεία διατηρούν τις παροχές τους και απευθυνόμαστε εκεί, αφού εκεί πληρώνουμε, ενώ στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι έχει κοπεί το επίδομα και πρέπει να απευθυνθώ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΡΕΑ που θα γεννήσω μου έδωσαν τιμοκατάλογο μειωμένο με τιμές για ΕΟΠΥΥ. Έβαλα και το λογιστή μου να πάει και ο ίδιος στο ΤΣΜΕΔΕ και του είπαν απλά ότι μέχρι 30/11/12 το έδωσαν αλλά από τότε σταμάτησε.

Το θεωρώ εντελώς ΑΔΙΚΟ - ΑΝΗΘΙΚΟ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ να έχουμε πληρώσει όλες τι εξετάσεις από την τσέπη μας και ενώ εμείς κανονικά συνεχίζουμε να πληρώνουμε στο ΤΣΜΕΔΕ και όχι στον ΕΟΠΥΥ, να κόβουν την παροχή μητρότητας. Έχω άνεργη φίλη που θα πάρει επίδομα από το ΙΚΑ ύψους 1400€, κάτι που ενισχύει την απάντηση του ΕΟΠΥΥ ότι το κάθε ταμείο διατηρεί τις παροχές του. Στην εγκύκλιο ενσωμάτωσης του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αναφορά περί κατάργησης επιδόματος μητρότητας, μόνο η γνωστή αναφορά περί του επιδόματος νοσηλείων των 900€, που όμως ενσωματώενεται στην μειωμένη τιμή των ιδιωτικών κλινικών.

 

Εάν υπάρχουν και άλλες μέλλουσες μαμάδες στην ίδια κατάσταση που συμφωνούν, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά, είτε να πάμε όλες μαζί στο ΤΣΜΕΔΕ (και γιατί όχι να φωνάξουμε και κανένα κανάλι) ή να κινηθούμε νομικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα κι από 'μενα!!

Δεν ξέρω αν έχεις ήδη γεννήσει και τί άκρη κατάφερες να βγάλεις... Γεννάω κι εγώ το Μάρτιο και δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα σχετικά με το τί ακριβώς συμβαίνει!! Σήμερα μίλησα με περιφερειακό υποκατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ και μου είπαν κι εμένα πως ισχύει για εμάς ότι ισχύει για τον ΕΟΠΥΥ, ότι δε δικαιούμαστε επίδομα κι ότι αν πάμε σε κλινική συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνουμε τίποτα... Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα καθώς κι εγώ γνωρίζω πως το κάθε ταμείο μπορεί να εφαρμόσει τη δική του τακτική σε θέματα παροχών στους ασφαλισμένους του (όπως σωστά αναφέρεις το ΙΚΑ) και μετά από μια βόλτα σε δύο κλινικές της πόλης που μένω διαπίστωσα πως το δωρεάν δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και μάλιστα οι διαφορές στις τιμές με και χωρίς ΕΟΠΥΥ είναι της τάξεως των 400 ευρώ.

Δηλαδή, προσωπικά έχω πληρώσει όλες τις βασικές (και ακριβές) εξετάσεις από την τσέπη μου μέχρι τα τέλη του χρόνου, δε θα πάρω το επίδομα και το ποσό που θα μου καλύψουν οι ασφαλιστικοί φορείς είναι της τάξεως των 400 ευρώ;! Αν αυτό δεν είναι ντροπή, τότε τί να πω;! Αφήσαμε να ξεφτιλιστεί το ταμείο μας (με τα όποια προβλήματα είχε) και ψάχνουμε να βρούμε τα δικαιώματά μας ρωτώντας από 'δω κι από 'κει, λες και δεν τους δίνουμε εισφορές κάθε χρόνο...

Stelka, δεν ξέρω αν έχεις ήδη γεννήσει και πού κατέληξες πάντως εγώ είμαι μέσα αν το προχωρήσεις παραπάνω... Όπως και να 'χει σου εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη γέννα σου και να 'ναι υγιές και τυχερό το μπεμπάκι σου!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ γεννάω τέλος μήνα αρχές Φλεβάρη μία από τα ίδια!Μίλησα με ΤΣΜΕΔΕ και μαιευτήριο, που είπαν να μπω με ΕΟΠΠΥ και ίσως έχουμε κάποιες ελπίδες να πάρουμε τα λεφτά που έχουμε δώσει για κάποιες εξετάσεις από τα κεντρικά.

Link to comment
Share on other sites

Μέλλουσες Μαμάδες και Μαμάδες καλημέρα!!!

 

Εγώ βέβαια είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης 2 μήνων και επίσης και εγώ δεν έχω βγάλει άκρη με το ΤΣΜΕΔΕ και τι ακριβώς γίνεται με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Εμένα αυτή τη στιγμή με παρακολουθεί μαιευτήρας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,

και το πρόβλημά μου είναι βεβαία το που θα πρέπει να γεννήσω, δηλαδή για να πάρω το επίδομα (αν το πάρουμε) θα

πρέπει να γεννησω στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ή θα πρέπει θα πάω σε ιδιωτική κλινική με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ, για να πάρουμε το επίδομα?

 

Εάν γνωρίζει καποια απο εσας κάτι ας με βοηθήσει λίγο!!

 

Ευχαριστώ πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο δεν παιρνεις τιποτα

 

Γιατί αν πας σε ιδιωτικό παίρνεις;! Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική του ταμείου μας, ειλικρινά!!! Θα πάω αύριο ή τη Δευτέρα από κοντά να ρωτήσω, να δω τί άκρη θα βγάλω και θα ενημερώσω...

 

fujitsu, αν κατάλαβα καλά το όσα μου είπαν τηλεφωνικώς από το ταμείο μας (ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε επίδομα) θεωρώ ότι σε συμφέρει το δημόσιο νοσοκομείο εφόσον εκεί τουλάχιστον δεν πληρώνεις τίποτα!!

Edited by rinio
Link to comment
Share on other sites

Γιατί αν πας σε ιδιωτικό παίρνεις;! Δε μπορώ να καταλάβω τη λογική του ταμείου μας, ειλικρινά!!! Θα πάω αύριο ή τη Δευτέρα από κοντά να ρωτήσω, να δω τί άκρη θα βγάλω και θα ενημερώσω...

 

fujitsu, αν κατάλαβα καλά το όσα μου είπαν τηλεφωνικώς από το ταμείο μας (ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε επίδομα) θεωρώ ότι σε συμφέρει το δημόσιο νοσοκομείο εφόσον εκεί τουλάχιστον δεν πληρώνεις τίποτα!!

 

 

rinio και στο δημόσιο πληρώνεις αλλά νομίζω κάπου στα 300 ευρώ, τόσα είχε πληρώσει η αδερφή μου που είναι στο ΙΚΑ πέρυσι.

και πάλι όπως το λες θα μου βγει και πιο οικονομικά.

Edited by fujitsu
Link to comment
Share on other sites

Επειδή γεννάει και η αδερφή μου το Φεβρουάριο, απ' όσο γνωρίζω δε θα πληρώσει κάτι στο δημόσιο... Καλύτερα ρώτα στο ίδιο το νοσοκομείο για να είσαι σίγουρη!! Προσωπικά, αν είχα την επιλογή (μπορούσα να έχω το γιατρό μου δλδ) θα προτιμούσα το δημόσιο νοσοκομείο, το θεωρώ πιο ασφαλή επιλογή!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.