Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΜΠΜΕ - αποκλείονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Recommended Posts

Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε από το ΤΕΜΠΜΕ ο οδηγός προγράμματος για τον "χαμηλότοκο δανεισμό για κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών ....". Γενικά, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως εξής: Πηγαίνεις στη συνεργαζόμενη τράπεζα, υποβάλλεις τα προς εξόφληση τιμολόγια, και εφόσον εγκριθεί το δάνειο, ο προμηθευτής πληρώνεται απευθείας από την τράπεζα με δίγραμμη επιταγή. Σημαντικό είναι ότι το ΦΠΑ πρέπει να το εξοφλήσει ο δανειολήπτης επιτόπου μέσω της τράπεζας. Το επιτόκιο είναι max 6% + euribor 6 μηνών. Μέχρι 40000 ευρώ δε θέλει εγγύηση, αρκεί η κρατική εγγύηση του 80% του δανείου. Το δάνειο έχει 6 έτη διάρκεια. Μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία όσο διαρκεί το πρόγραμμα μέχρι το ποσό των 300.000 ευρώ.

***Και, δυστυχώς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκλείονται, προφανώς με το σκεπτικό ότι πρόσφατα υπήρξε πρόγραμμα επιδότησης.***

Πάντως, στο πρόγραμμα αυτό του ΤΕΜΠΜΕ γίνονται δεκτές και νεοσύστατες επιχειρήσεις (αρκεί να έχουν κάνει έναρξη στην εφορία και να έχουν ΑΦΜ). Σπεύδψ να δω πώς γίνεται μια Ο.Ε.!

Link to comment
Share on other sites

Το site logo.png Και εδώ η απόφαση.

 

Αλλά σαν μηχανικοί (μελετητές) σαφώς και δεν μπορούμε να ενταχθούμε.

Αφού αφορά αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Οσοι όμως μηχανικοί έχουν τεχνική εταιρεία κατασκευών, θέλει λίγο διάβασμα....

 

edit.

Λέει πως εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγγελματίες, δηλαδή όσοι εξασκούν τα επαγγέλματα του ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, δικολάβου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού και εμπειρογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.