Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βιβλιογραφία για ξύλινες κατασκευές


 
Engineer C

Recommended Posts

Όπως ακριβώς στο είπε ο Χάρης. Το WoodExpress παίρνει κανονικότατα τα εντατικά μεγέθη και διαστασιολογεί. Γι' αυτό άλλωστε είναι και σε διαφορετική επιλογή στα μενού (μπορεί π.χ. να θέλεις για κάποιον α ή β λόγο να διαστασιολογήσεις μέλη χωρίς επιπλέον έλεγχο συνδέσεων). Σε σχέση με τη βιβλιογραφία να συμπληρώσω το παλιό αλλά καλό (με τη μέθοδο των επιτρεπόμενων τάσεων) : Παύλου Ιωαννίδη "Ξύλινες στέγες σαν μορφολογικά και φέροντα στοιχεία" (για το "φέροντα" δεν είμαι και πολύ σίγουρος γιατί δεν το έχω μπροστά μου το βιβλίο).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Εμένα μου έχουν ζητήσει πάντα. Βέβαια η συνήθης τακτική από συναδέλφους είναι ενα σχέδιο πάντα το ίδιο-φωτοτυπια σβησιμο η διαστασεις παλι φωτοτυπια για το σχεδιακι..!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Γενικό το ερώτημά σου. Πες μας τι ψάχνεις ακριβώς, εκτός και αν μιλάς γενικά και αόριστα οπότε :

 

1) Παύλου Ιωαννίδη "ΟΙ Στέγες Στην Οικοδομή Σαν Μορφολογικά Και Φέροντα Στοιχεία" (δες και εδώ http://www.papasotiriou.gr/results.asp?Searcher_FieldsCount=4&Searcher_FieldName_0=Title&Searcher_Weight_0=2&Searcher_SearchPhrase_0=&Searcher_FieldName_1=ISBN&Searcher_Weight_1=&Searcher_SearchPhrase_1=&Searcher_FieldName_2=Author&Searcher_Weight_2=1%2C1&Searcher_SearchPhrase_2=%C9%F9%E1%ED%ED%DF%E4%E7%F2&Searcher_FieldName_3=Publisher&Searcher_Weight_3=&Searcher_SearchPhrase_3=&Searcher_FieldName_4=Summary&Searcher_Weight_4=&Searcher_SearchPhrase_4=&ty=0&cat=0&image1.x=0&image1.y=0)

 

2) Ελισσαίου Σ. Κατσαραγάκη "Ξύλινες Κατασκευές" / Εκδ. ΕΜΠ

 

3) Werner "Ξύλινες Κατασκευές", Τόμος Α' και Β' / εκδ. Μ. Γκιούρδας

 

Μετά υπάρχουν μία σειρά από βιβλία παλιάς παραδοσιακής οικοδομικής τα οποία όμως είναι αδύνατο να βρεις πια στο εμπόριο (του 1930 και ούτω καθ' εξής) με ενδιαφέρουσες κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Έχει να κάνει πάντα με το τι θες να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Και του Γκιούρδα είναι ωραία. Όχι για υπολογισμούς, αλλά περισσότερο για τα σχήματα, φωτογραφίες, τεχνοτροπίες. Του Κατσαραγάκη είναι πλήρες!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

ποιό βιβλίο θα προτείνατε για την στατική επιλυση ξύλινης κατασκευης;

του Κατσαραγάκη ή του Γκιούρδα;

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.