Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οπλισμός τοιχίου περίφραξης


 
gio

Recommended Posts

Γενικά η σημαντικότερη δράση για τους συνήθεις μαντρότοιχους είναι η ανεμοπίεση. Άρα τυπικά μία σχάρα ανά παρειά. Τυπικά 2#Φ8/20, ήτοι ο ελάχιστος οπλισμός. Αν και εφόσον είναι μικρό το ύψος δύο σχάρες είναι υπερβολή.

 

Σε εμενα το υψος κορμου κυμαινεται απο 1m μέχρι 1,65m. και το πελμα σταθερο 0,60cm.Μου ειναι δυσκολο να βάλω μονο μια εσχαρα. (λογω υψους).

Ισως μια σχαρα ανα παρεια με Φ8/25 και στο πελμα Φ8/15

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημερα , εχω μια περιφραξη , στην οποια θα γινει σεναζι 20*20 , 10 εντος του εδαφους κ 10 εκτος. τι οπλισμο προτεινεται ? ενας περιφραξας μου ειπε 2φ10 ή 12 , αλλος να βαλλω ενα πλεγμα, συναδελφοσ μηχανικοσ 4φ8 κ πλεγμα .. ουσιαστικα ειναι για να μην ξεφτισει το σκυροδεμα ..????

Link to comment
Share on other sites

Τι λες συνάδελφε; Τι θα πει "να θεωρηθεί ότι έκανα καλά την δουλειά μου";

Η ξέρεις ότι πρέπει να γίνει άοπλο και το κάνεις άοπλο, ή ξέρεις ότι πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο ώπλισης και τον εφαρμόζεις. Θα βάλεις 2Φ8 για να μην σε μαλώσει ο Μεχμέτ;

 

Αντί να ενδιαφέρεσαι για την γνώμη των υφισταμένων σου, κοίτα να τους βάλεις στην θέση τους:

Πως καλουπώνουν, πως διαστρώνουν, πως συμπυκνώνουν, πως παρασκευάζουν το σκυρόδεμα... Εσύ θα τους βάλεις σε σειρά, όχι αυτοί εσένα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω κ για το ενδιαφερον κ για την αποψη σου κ για το χρονο σου , ειχαμε ενα συμφοιτητη μεχμετ ! :) για να μην ξεφτισει το σκυροδεμα , συναδελφος που ασχολειται με μελετες σκυροδεμα κλπ. αντικειμενο που εγω δεν κατεχω κ για αυτο ρωταω , μου ειπε οτι αν δεν βαλλω οπλισμο μετα απο 2 χρονια να παω να δω πωσ θα ειναι. κ οταν αναλαμβανεις μια εργολαβια απο μεγαλη εταιρια φωτοβολταικων κ αναφερει κ οπλισμο στην περιγραφη , το σκεφτεσαι αλλιως.. δεν ξερω απο υφισταμενους κλπ , ουτε με νιαζει να το παιζω μαστερ . θελω να ειμαι σιγουροσ για αυτο που κανω , αν δεν ξερω προτιμω να ρωταω κ να μαι σιγουρος. μικροσ ειμαι ακομα .. κ παλι ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

κ οταν αναλαμβανεις μια εργολαβια απο μεγαλη εταιρια φωτοβολταικων κ αναφερει κ οπλισμο στην περιγραφη , το σκεφτεσαι αλλιως...

 

Άμα έχεις περιγραφή με οπλισμό, τι "την ψάχνεις"; Θα κάνεις αυτό που λέει η μελέτη.

 

Αλλά, αυτός που έκανε την περιγραφή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν βάζεις ωπλισμό πρέπει να βάλεις τουλάχιστον τον ελάχιστο. Και χρειάζονται πάχη επικάλυψης και ποιότητα σκυροδέματος κατάλληλη για ωπλισμένο, κατά ΚΤΣ.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να βάλεις οπλισμό...

Link to comment
Share on other sites

Εχω πριγραφη που αναφερει οπλισμο , χωρις να λεει κατι συγκεκριμενο. για αυτο κ αναρωτιεμαι τι πρεπει κ αν πρεπει να βαλλω.. σιγουρα ενα απλο σεναζι ειναι , χωρις ιδιαιτερη καταπονηση αλλα κ το σκυροδεμα δεν θελει καποιον ελαχιστο οπλισμο ? κ ας ειναι απλα μια περιφραξη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.