Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καταστήματα και εγκατάσταση καύσιμου αερίου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι..

Γνωρίζει κανεις από τους παλαιοτερους και τουσ πιο έμπειρους σε ποια καταστήματα απαιτείται εγκατασταση φυσικού αερίου?Δλδ σε καταστήματα γενικής κατοικίας,Εργαστήρια,Βιομηχανίες κλπ....

-----------

Αν στην συγκεκριμένη περιοχή απαιτείται εγκατάσταση φυσικού αερίου , θα πρεπει να υπάρχει και εγκατάσταση αερίου στα καταστήματα του ισογείου???

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε μάλλον δεν καταλάβαμε. Τι εννοείς που απαιτείται εγκατάσταση φυσικού αερίου? Αν κάποια δραστηριότητα θέλει να έχει εγκαταστάσεις καύσης (καυστήρες, μαγειρία, φούρνους, κ.α.) τότε επιλέγει και το καύσιμο. Αν η περιοχή έχει φυσικό αέριο τότε καλό είναι να καίει φυσικό αέριο, ειδάλλως μπορεί υγραέριο σε φιάλες, κ.ο.κ. Δεν σε υποχρεώνει κάποιος να καίς φυσικό αέριο.

Link to comment
Share on other sites

Προκειται για μια νέα οικοδομή που αοτελείται απο καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στους ορόφους.Στην περιοχή απετείται εγκατάσταση καυσίμου αερίου.Επομένως μαζι με την άδεια οικοδομής πρέπει να καταθέσουμε και μελέτη καυσίμου αερίου.Οσο αφορά τα διαμερίσματα όλα εντάξει αλλά οσο αφορά τα καταστήματα θα πρέπει να δείξω ότι υπάρχει και εκεί εγκατάσταση καυσίμου αερίου (πχ ταχυθερμοσίφωνα).? ή τα μαγαζια εξερούνται ??

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΣΙΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗ, έχω μια παρόμοια περίπτωση αυτές τις ημέρες (ένα ισόγειο κατάστημα & 2 ορόφους κατοικίες) σε περιοχή που προβλέπεται να γίνει μελέτη αερίου.

Στα καταστήματα χωρίς συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα (παπούτσια, ρούχα, ψιλικά,κλπ), επειδή σίγουρα υπάρχει ένα WC με νιπτύρα, συνήθως υπάρχουν 2 λύσεις (μπορεί και παραπάνω αλλά εγώ γνωρίζω αυτές τις 2) στο πρόβλημα:

Η 1η είναι να τοποθετήσούμε συσκευή αερίου (ταχυθερμοσίφωνα) τύπο C... (δεν θυμάμαι τον τύπο, ψάξε στο ΦΕΚ αερίου) με δική του παροχή και ανεξάρτητη καμινάδα και

η 2η να τοποθετηθεί θερμοσίφωνας αποθήκευσης στο χώρο του λεβητοστασίου έμμεσα συνδεδεμένος με τον κοινόχρηστο λέβητα του κτηρίου, ο οποίος θα ζεσταίνει έμμεσα και τα 2 boiler των διαμερισμάτων.

Στην δική μου περίπτωση, επέλεξα την 2η λύση, γιατί ο πολ. μηχανικός έχει τοποθετήσει το WC στο μέσο του καταστήματος (δεν είναι λάθος επιλογή, απλά είναι έτσι η διαμόρφωση στο χώρο του ισογείου).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε DID σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..θα το κοιτάξω και μάλλον κάτι παρόμοιο θα κάνω.Είχα δει την μελέτη απο έναν παλιό συνάδελφο που είχε ακριβώσ την ίδια περίπτωση(καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα πάνω) και στα μαγαζιά δεν είχε βάλει καθόλου αέριο ένώ στα διαμερίσματα είχε κανονικά.Γνωρίζεις τπτ για αυτό??

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ αν υπάρχει αβ γνωρίζεις κάποιος κανονισμλος που να εξαιρέι τα καταστήματα απο εγκατάσταση καυσίμου αερίου για έκδοση άδειας οικοδομής?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.