Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση αρτίων κατά παρέκκλιση οικοπέδων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συμφωνω με τον βασιλη

[τις καλημερες μου]

 

η παρεκκλιση, για να ισχυει,  πρεπει να ειναι "προυφισταμενη" καποιας συγκεκριμενης ημερομηνιας.

 

Ο,τιδηποτε  "δημιουργηθει" μετα την ημερομηνια αυτη, πρεπει να ακολουθει τον κανονα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες.

Μια παρατήρηση, εκτιμώ ότι γίνεται να προκύψει σήμερα άρτιο κατά παρέκκλιση κάνοντας χρήση του εγγράφου της βελτίωσης της κατά παρέκκλιση αρτιότητας.

Δηλαδή έχουμε ήδη ένα άρτιο κατά παρέκκλιση και το μεγαλώνουμε λίγο με συνένωση ώστε να προκύψει πάλι ένα άρτιο κατά παρέκκλιση (βελτιωμένο).

Το έχω δει να γίνεται. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούν οι μηχανικοί εδώ και κατά πόσο θα προχωρούσαν οι συμβολαιογράφοι.

 

΄Όμως πρέπει να βρεις τρόπο να αποδείξεις ότι αυτά τα δύο μη άρτια ήταν τελικά άρτια κατά παρέκκλιση λόγω χρόνου δημιουργίας...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο αν και αυτό  είναι άλλο θέμα

 

Γενικά οι παρεκκλίσεις- βάσει του Ν 1337/83 αλλά και παλαιότερων διατάξεων-

είναι υποχρεωτικό να θεσπίζονται-προβλέπονται σε κάθε νέο Π.Δ ή Ν 

που τροποποιεί ή πρώτη φορά επιβάλει  όρους δόμησης

προκειμένου να συμπεριλαμβάνει οικόπεδα ή γήπεδα

που νόμιμα ή δημιουργήθηκαν ή υπήρχαν μέχρι την ημέρα ψήφισής τους  

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες.

....

Δεν είναι ακριβώς συνένωση (ώστε να έχουμε δημιουργία νέου γεωτεμαχίου-ειδικά όταν παραμένει η παρέκκλιση), αλλά προσάρτηση για βελτίωση αρτιότητας-οικοδομησιμότητας 

Γίνεται με μια πράξη, με προσάρτηση διαγράμματος στο οποίο απεικονίζεται τόσο η πρότερη κατάσταση, όσο και η τελική, με περιγραφή ορίων, εμβαδών, κλπ.

Αν υπάρχει κτηματολόγιο, θα πρέπει να περαστούν και οι γραμμές ορίων αυτού, και να γίνει μνεία των σημείων τομής τους με τα πραγματικά όρια.

Επίσης, βεβαίωση 4178 δίνεται μόνο για το αποκοπτόμενο/προσαρτώμενο τμήμα.

Επίσης, δεν θα πρέπει να επηρεάζεται η αρτιότητα (κανόνας ή παρέκκλιση) του απομειούμενου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η Συνένωση άρτιων κατά παρέκκλιση έστω 60τμ και 60 τμ εντός οικισμού  (1000τμ ο κανόνας) προ 23, θα έχει ως συνεπεία να έχω την ίδια  δόμηση όσο το άθροισμα τους= 120 τμ?(δεν έχω κλιμακωτό συντελεστή πάω με ΣΧΟΟΑΠ με ΜΣΔ 0,8) Η θα πρέπει να κτίσω αυτοτελώς και μετά να συνενώσω ωστε να μην χασω δομηση.  Δεν εχω βγάλει άκρη .

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Σε προ 23 ο κανόνας είναι τα 2.000 τμ. Ελλείψει άλλης αναφοράς σε νόμο ή έγγραφο πιθανώς η ΥΔΟΜ να επικαλεστεί το παραπάνω έγγραφο κατ αναλογία. Με την βελτίωση αρτιότητας ουσιαστικά κερδίζεις καλύτερη οικοδομική εκμετάλλευση αφού σου επιτρέπει να τοποθετήσεις την οικοδομή στο τελικό οικόπεδο.

Η χρήση του ΜΣΔ προκύπτει από προς πολεοδομήση περιοχή και είναι σαφές ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ΜΣΔ; Αν δεν αναφέρει κάτι άλλο το ΣΧΟΟΑΠ πιο ειδικό και ο οικισμός δεν έχει ρυμοτομικό σχέδιο έχω τη γνώμη ότι πρώτα θα πρέπει να ενταχθεί ο οικισμός στο σχέδιο πόλης και μέχρι την κύρωση της πολεδομικής μελέτης θα ισχύει ο μέγιστος ΣΔ =με το ΜΣΔ.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο κατά λάθος έγραψα 1000 τμ απο κεκτημένη..Παρόλο που το ΣΧΟΟΑΠ δεν είχε αρμοδιοτητα να το κάνει έκανε αυτή την αναφορά που παραθέτω.Το ερωτημα έχει να κάνει όμως πχ αν δομούν ξεχωριστά 48 τμ έκαστος αν συνενωθούν για βελτίωση θα δομούν 96τμ ? Ο οικισμος είανι το Σχισμα ,έχουν βάλει και λάθος Π.Δ. μάλιστα ......... ειναι  το 138 Δ.Και μάλιστα έχει και εγκεκριμένα όρια  ........Το έγγραφο που παρέθεσα (μάλλον μετέφερες το άλλο ποστ) αναφέρεται σε γήπεδα  και σε συνενωση άρτιου κατα παρεκλ. με μη άρτιο. Οπότε θεωρείς  οτι δυο Α.Δ (μελετημενες σαν ενα ουσιαστικά). με 48 και 48 και συνένωση μετά  καθώς η ερωτηση αφορα για αγοραπωλησία και όχι έκδοση αδείας,θα ήταν μια σωστή απάντηση    

image.thumb.png.bfb51a5340ad8b6d1c388af2a2f012df.png

ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΦΕΚ 668Δ 1980.pdf

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Εσύ λες ότι ο οικισμός είναι προ 23 και το ΣΧΟΟΑΠ αναφέρει ότι είναι οριοθετημένος με ΦΕΚ 181 Δ. Άρα από ότι καταλαβαίνω σιωπηρά εφαρμόζετε στην περιοχή το ισχύον 138/Δ/81. Στην στήλη 3 αναγράφει Π.Μ. Στο κείμενο του ΣΧΟΟΑΠ τι αναφέρεται; Ασχέτως αν βλέπεις το κυκλάκι με αριθμητή τον Μ.ΣΔ δεν εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και γενικώς θέλει έρευνα το θέμα και στο λέω διότι αν πας με ΣΔ=0,8 χάνεις τον  συντελεστή δόμησης που είναι ίσος με 1.  Για το άλλο ερώτημα ήδη έχω απαντήσει. Κατ αναλογία με το έγγραφο που παραθέτεις, εκτιμώ ότι η ΥΔΟΜ δεν θα δεχτεί επιπρόσθετο συντελεστή δόμησης λόγω της βελτίωσης αρτιότητας. Οπότε δόμηση κάλυψη θα προκύπτει μόνο από την επιφάνεια του αρχικού-κατά παρέκκλιση-οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι είναι με το 138 δεν το λέω εγώ το λέει το ΦΕΚ της οριοθέτησης .To κείμενο ΣΧΟΟΑΠ δεν αναφέρει τπτ άλλο δυστυχώς ως δυσμενέστερο επικρατεί η άποψη ότι ΣΔ 0,8 άσχετα με το μέγεθος  υπερισχύει -σσΥΔΟΜ. Υπάρχει και δυσμενέστερο για το ΠΔ 1985 βλ κάτω. Και είναι αρκετοί με αστερίσκο, πίστεψε με. Αυτό σαν μια γενικής φύσεως εκτός θέματος αναφορά.

 

Για το άλλο που απάντησες μα και τα δύο είναι κατά παρέκκλιση άρτια και τα δυο ισοεμβαδικά ,2 τμ διαφορα  68-70.Οποτε τι γιάννης τι γιαννάκης .Αρα ξεχωριστές  Αδειες δομησης και μετά συνένωση

οποτε το έγγραφο αυτό ως ποιο πρόσφατο δεν μπορεί να ερμηνευθεί  και δόμηση με το συνολικό μέγεθος μετά την συνένωση.Πάλι σκ@τ@ τα έχουν κάνει,,,,,,,

Εγγρ-1182/27-2-13  (ΔΝΕ) Εγγρ-1182/2013

Συνένωση (όμορων - συνεχόμενων) ιδιοκτησιών αρτίων κατά παρέκκλισ

('Ομορα - συνεχόμενα οικόπεδα ή γήπεδα)

Σε απάντηση του Εγγρ-7161/2499/19-12-12, σας γνωρίζουμε ότι συμφωνούμε με τις απόψεις που διατυπώνονται στο Εγγρ-ΔΤΕ/β/42896/1117/17-11-09 για την συνένωση ομόρων κατά παρέκκλιση αρτίων γηπέδων ή οικοπέδων, καθώς και κατά παρέκκλιση αρτίων και μη αρτίων είτε αυτά βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου, διότι βελτιώνεται η κατά παρέκκλιση αρτιότητας τους (σχετ. οι Γνωμ-326/77 , Γνωμ-128/88 και Εγκ-39/88 ).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

         ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

          ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚ. ΚΑΙ ΕΠΕΞ. ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

          Ταχ. Δ/νση: Αμαλιάδος 17, Αθήνα

image.png

Edited by Elounda
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.