Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τελικές συντεταγμένες


Recommended Posts

Καλημερα, εχω πρωτοκολλησει μια καινουρια αδεια στην πολεοδομια,το οικοπεδο ειναι σε περιοχη επεκτασης, που εχει ριμοτομηθει, εχουν γινει νεες διορθωτικες πραξεις, ο ιδιοκτητης εχει καταβαλλει κανονικα την οφειλη του και εχει λαβει τις αποζημιωσεις του και ο υπαλληλος μου λεει οτι δεν μπορω να χτισω γιατι στο οικοδομικο τετραγωνο αυτο δεν εχουν μπει απο τον Δημο οι τελικες συντεταγμενες, και αυτο ειναι μια διαδικασια που θα αργησει πολυ, θα ανατεθει σε μελετητη κ.λ.π δηλαδη πανω απο χρονο.Ο τοπογραφος της υπηρεσιας εχει καταγραψει τις τελικες συντεταγμενες ανεπισημα στα βιβλια του δημου, τα νουμερα υπαρχουν απλα δεν εχει γινει η επισημη διαδικασια για το Ο.Τ μας.Ξερεις κανεις αν γινεται τιποτα?πρεπει οντως να περιμενουμε τοσο?

Link to comment
Share on other sites

συναδέλφισσα

έχει ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής?

τι θα πεί δεν έχουν 'μπεί οι τελικές συντεταγμένες απο τον Δήμο' ?

απο ποιόν έχει εκπονηθεί η μελέτη?

απο την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για δικαιώματα και υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν αποδοθεί τελικά οικόπεδα

δώσε μας κάποιες διευκρινίσεις για να μπορέσουμε να συμβάλουμε αν και φοβάμαι ότι κάτι δεν πάει καλά ως συνήθως δηλαδή

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι μπορω να καταλαβω, μαλλον εχουν εγκριθει οι Ο.Γ/Ρ.Γ και εκκρεμει η Π.Ε. ως προς τις τελικες ιδιοκτησιες.

Ζητα εγγραφως πιο ειναι το σημερινο νομικο καθεστως της περιοχης και προχωρα.

Link to comment
Share on other sites

Σαυτη την περιπτωση, αν πας μεσα απο την οικοδομικη και δειξεις οτι παραχωρεις οτι ρυμοτομειται....Που ειναι το προβλημα???

 

Κατα δεν καταλαβες σωστα ή δεν κανεις σωστα...

Link to comment
Share on other sites

η πραξη εφαρμογης εχει ολοκληρωθει, εχουν αποδοθει τα τελικα οικοπεδα απο καιρο, εχουν γινει ολες οι διορθωτικες πραξεις, ο πελατης εχει πληρωσει ο,τι του αντιστοιχει, εχει παρει ακομα και αποζημιωση απο γειτονα, ο Δημος επισης πηρε οτι του αντιστοιχει ολα ειναι ο.κ, απλα ο υπαλληλος λεει οτι παρ'ολα αυτα,αν και δεν θα αλλαξουν ουτε τα εμβαδα ουτε τιποτα αλλο, εκκρεμουν απο τον ιδιο τον Δημο σε αυτο και σε καποια αλλα Ο.Τ να αποδοθουν οι τελικες συντεταγμενες οποτε δεν μπορω να βγαλω αδεια γιατι λεει αυτη ειναι μια δουλεια που πρεπει να ανατεθει σε εξωτερικο μελετητη (αν και ο προηγουμενος τοπογραφος της τεχνικης υπηρεσιας ειχε συνταξει ''ανεπισημα'' τις τελικες συντεταγμενες?) απο τον Δημαρχο οποτε να περιμενουμε.Γενικα μου φαινεται εντελως κουφο απο τη στιγμη που ολα ειναι ο.κ.Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις, ελπιζω να το διευκρινισα καλυτερα τωρα.Οποιαδηποτε επισημανση θα με βοηθησει.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εξακολουθω να μην καταλαβαινω....

 

Μιλαμε για κυρωμενη Πραξη Εφαρμογης??? Για να πληρωθουν εισφορες κτλ σημαινει οτι εχει κυρωθει η Πραξη και εχει μεταγραφει κτλ κτλ....

 

Τι σημαινει θα δωθει σε αλλο μελετητη..?? Μηπως μιλας για αναλογισμο??

Link to comment
Share on other sites

ναι ναι κυρωμενη πραξη εφαρμογης ολα εχουν γινει, κι εχει μεταγραφει και ολα.Για αυτο κι εγω αναρωτιεμαι τι κουφα ειναι αυτα για μελετητη εξωτερικο που θα δωσει ''τελικες συντεταγμενες'', τι θα πει τελικες συντεταγμενες του Ο.Τ που εμποδιζουν την εκδοση της αδειας, ποιας αδειας δηλαδη ουτε καν τοπογραφικο ελεγχο δεν μου κανει.

Link to comment
Share on other sites

Eγω εχω μπερδευτει. Οπως τα λες η Π.Ε. εχει τελειωσει. Επομενως υπαρχουν και ορια τελικων ιδιοκτησιων με τα εμβαδακια τους και ολα τα καλα τους. Τι παει να πει τελικες συντ/νες;

Αν προκειται για πραξη αναλογισμου τοτε μπορει να σε καθυστερησουν μεχρι να τελειωσει.

Ζητα εγγραφως να σου απαντησουν (μπας και καταλαβουμε κι εμεις)

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, από τι στιγμή που α) έχει κυρωθεί η πράξη υπάρχουν συν/νες ούτως ή άλλως για τα νέα τελικά οικόπεδα τα οποία περιλαμβάνονται στη πράξη. β) από τη στιγμή που έχει γίνει ο καθορισμός τιμής μονάδας για τις αποζημειώσεις και έχουν κατατεθεί οι αποζημειώσεις από τους ιδιοκτήτες μπορεί πλεόν να πάρει οικοδομική άδεια.

 

αυτές είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις. δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να ισχύει το α) και να μην υπάρχουν συν/νες. κάτι δεν πάει καλά. ρώτα στη πολεοδομία. επίσης από τη στιγμή που ισχύει και το β) είσαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.