Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέχρι πότε μπορώ να κάνω αναθεώρηση άδειας ;


Recommended Posts

ΠΩς ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6. Π.Δ. 8/13-7-93?

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣΤΕ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΩ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

 

- ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΟ 2005

- ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ

- ΤΟ 2007 ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

- ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ?

 

ΕΣΕΙς ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 6?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μην φωνάζεις (μην γράφεις κεφαλαία δηλαδή). Σε αυτήν την περίπτωση η άδεια έχει λήξει. Το 2007 που έγινε αναθεώρηση ως προς το όνομα δεν μπορούσε να γίνει και αναθεώρηση ως προς την διάρκεια δεδομένου ότι δεν είχαν περατωθεί οι εργασίες κατασκευής του σκελετού όπως απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

σορρυ για τα κεφαλαια..

πρωτον νομιζω οτι εχεις δικαιωμα την πρωτη φορα να την ανανεωσεις για 4 χρονια χωρις να εχεις κατασκευασει κατι

και μου ειπαν στην πολεοδομια μαλλον γινεταιι...(οπως μιλουσε πυθεια.,..)

αλλα διαβασε αυτο το αρθρο για σιγουρια...

πως μπορω να το βρω?καποιο link?

Link to comment
Share on other sites

Ωπ συγγνώμη για άλλη μια φορά ανέγνωσα τάχιστα το ΠΔ με αποτέλεσμα να μου ξεφύγουν τα παρακάτω:

 

"3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, επιφυλλασσομένων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 1577/1985 (ΓΟΚ).

β) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έγιναν οικοδομικές εργασίες ή δεν έχει περατωθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για τέσσερα .(4) χρόνια από την ημερομηνία λήξης της.

γ) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της αναθεώρησης, κατά τα ανωτέρω έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης α' της παρούσας παραγράφου."

 

Στην δική σου όμως περίπτωση η άδεια έληξε το 2005 ενώ το 2007 δεν έγινε αναθεώρηση ως προς τη διάρκεια για να εφαρμόζονται οι ως άνω διατάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να το ανεβάσω στα downloads.

Συνάδελφε άκυρο το ΠΔ. Έχει καταργηθεί από τον Νόμο 3212 (ΦΕΚ 308/Α/31 Δεκεμβρίου 2003). Αντιγράφω από τον νόμο αυτόν:

 

"Άρθρο 3

Διάρκεια ισχύος και τροποποίηση των αδειών δόμησης

1. Η άδεια δόμησης ισχύει για τέσσερα έτη.

Για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας πάνω από 300 κλίνες ή κτιριακών εγκαταστάσεων παραγωγικών δραστηριοτήτων βιομηχανικής χρήσης εμβαδού πάνω από 5.000 τ.μ. ή όγκου παραπάνω από 15.000 κ.μ., η άδεια δόμησης ισχύει για έξι έτη. Η άδεια δόμησης για κατεδάφιση, επίχωση ή εκσκαφή ισχύει για έξι μήνες.

2. Μόλις αποπερατωθεί ο φέρων οργανισμός επιτρέπεται να υποβάλλεται, μέσα στο χρόνο ισχύος της άδειας, αίτηση του ιδιοκτήτη που συνοδεύεται από δήλωση του επιβλέποντος μηχανικού ότι αποπερατώθηκε ο φέρων οργανισμός, σύμφωνα με την άδεια δόμησης και τις μελέτες που έχουν υποβληθεί. Η δήλωση συνοδεύεται από φωτογραφίες του κτιρίου ή της κατασκευής, όπως ορίζεται ειδικότερα με την απόφαση που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 7. Η αίτηση του ιδιοκτήτη και η δήλωση του επιβλέποντα μηχανικού βεβαιώνονται πάνω στο έγγραφο της άδειας. Μετά τη βεβαίωση, η άδεια δόμησης ισχύει για αόριστο χρόνο.

3. Η άδεια θεωρείται από την υπηρεσία που την εξέδωσε όταν περατωθούν όλες οι εργασίες δόμησης. Για τη θεώρηση υποβάλλονται:

α) Δήλωση από τον επιβλέποντα μηχανικό, ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν σύμφωνα με τους όρους της άδειας και τις μελέτες που έχουν υποβληθεί, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του κτιρίου ή της κατασκευής, όπως ειδικότερα ορίζεται με την απόφαση που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 7. Αν έχουν γίνει μεταβολές για τις οποίες δεν απαιτείται τροποποίηση της άδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην επόμενη παράγραφο, κατατίθενται τα σχέδια και οι μελέτες που αποτυπώνουν τις μεταβολές, συνοδευόμενα από τη δήλωση των μηχανικών που τις εκπόνησαν, που προβλέπεται στην παρ. 4 του προηγούμενου άρθρου.

β) Αποδεικτικά είσπραξης των φόρων, τελών και κρατήσεων υπέρ Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και της αμοιβής των επιβλεπόντων μηχανικών.

4. Η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας επιτρέπεται μετά τη θεώρηση της άδειας δόμησης.

5. Τροποποίηση της άδειας απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) αλλαγής ιδιοκτήτη,

β) αλλαγής του επιβλέποντα μηχανικού,

γ) αλλαγής της χρήσης του κτιρίου και

δ) αύξησης των μεγεθών που εγκρίθηκαν στο διάγραμμα κάλυψης ή αλλαγής του στερεού περιγράμματος του κτιρίου.

6. Η άδεια δόμησης επιτρέπεται να αναθεωρείται μια μόνο φορά, για παράταση της ισχύος της για ίσο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία λήξης της, αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός.

7. Αντίγραφο της θεωρημένης άδειας μαζί με αντίγραφα του διαγράμματος κάλυψης και του τοπογραφικού διαγράμματος διαβιβάζεται από την πολεοδομική υπηρεσία στον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων (Ο.Κ.Χ.Ε.).

8. Με τη θεώρηση που προβλέπεται στην παράγραφο 3 χορηγείται από την πολεοδομική υπηρεσία και το δελτίο πολεοδομικής κατάστασης του κτιρίου. Το δελτίο περιέχει τα πολεοδομικά και κτιριολογικά στοιχεία του κτιρίου, όπως προκύπτουν από τις άδειες δόμησης και κάθε άλλο στριχείο, όπως ορίζεται με την απόφαση που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 7."

Link to comment
Share on other sites

εχει τυχει σε καποιον παρομοια περιπτωση?

γιατι τωρα που διαβασα το αρθρο δεν ισχυει μαλλον, εκτος και αν υπαρχει αλλος τροπος??

http://www.mechpedia.gr/wiki/%CE%A0%CE%94_8/13.7.1993#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_6._.CE.99.CF.83.CF.87.CF.8D.CF.82_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CE.B1.CE.BD.CE.B1.CE.B8.CE.B5.CF.8E.CF.81.CE.B7.CF.83.CE.B7_.CE.BF.CE.B9.CE.BA.CE.BF.CE.B4.CE.BF.CE.BC.CE.B9.CE.BA.CE.AE.CF.82_.CE.AC.CE.B4.CE.B5.CE.B9.CE.B1.CF.82.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε κοίτα την προηγούμενη δημοσίευσή μου. Είναι ακριβής αντιγραφή από τον Ν.3212/2003 και αναφέρεται ακριβώς στις αναθεωρήσεις. Δεδομένου λοιπόν ότι στην αναθεώρηση του 2007 δεν έγινε και αναθεώρηση ως προς την διάρκεια ισχύος η άδεια έχει λήξει. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκτός και αν το 2007 η αναθεώρηση περιελάμβανε και παράταση ισχύος.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και εγω μια ερωτηση?

 

Τη Δευτέρα κατεθεσα αδεια για παραταση ισχυος Ο.Α. η οποια λήγει την αλλη βδομάδα. Η οικοδομή δεν εχει κατασκευαστεί.

 

Απο την πολεοδομία μου ζητησαν να αλλαξω τους η/χ και να τους παω με το 15%.

 

ισχυει κατι τετοιο;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω γιατί κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας ίσχυε το 20%. Δηλαδή αν είχες φτάσει και στα τούβλα τί θα σου έλεγαν; Γκρέμισέ τα και ξανακάνε τα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.