Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέχρι πότε μπορώ να κάνω αναθεώρηση άδειας ;


Recommended Posts

Άντε να αρχίσουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι γιατί άρχισαν να διαπιστώνονται τα κενά... :)

Ειλικρινά με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν νομίζω ότι μπορεί να δωθεί σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση στην ερωτηση του θέματος "Μέχρι πότε μπορω να κανω αναθεώρηση άδειας"... Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

Link to comment
Share on other sites

με το πρώτο σου σκεπτικό, συμφωνώ και ομοίως κατέληξα και εγώ, ότι ο νόμος αναφέρεται στην 1η 4/ετία.

Αλλά γιατί Μανώλη, με το 2ο σκεπτικό σου, συνεχίζεις και καταλήγεις και εσύ, όπως ο faethon, στον 1 χρόνο;;

Αφού το ΠΔ του 93 το λέει καθαρά "ότι μετά την λήξη της αρχικής ισχύος.. αναθεωρείται για μία ακόμη 4/ετία"

Μα δεν έχουμε λήξη αρχικής ισχύος στα 7 χρόνια (4 κανονικά και 3 αναθεώρηση). οπότε υποθέτω πως έχουμε μια κομματιασμένη αναθεώρηση 4 ετών σε 3+1. Νομίζω πως δεν ήταν στο σκεπτικό τους να πριμοδοτήσουν έξτρα 3 χρόνια σε αυτές τις άδειες και να πάνε σε 11 χρόνια διάρκεια.Ανισότητα θα είχαμε σε σχέση με τις υπόλοιπες άδειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας.

Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομίας και θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποια θέματα που με απασχόλησαν κατά την ανάγνωση του νέου ΓΟΚ.

ερώτηση πρώτη: αναφέρει σε ένα άρθρο το εξής .Σε περίπτωση οικοπέδων (αυτοτελών ή εκ συνενώσεως), που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως στις γεωγραφικές περιφέρειες: α) των Δήμων του Νομού Αττικής και β) των αναφερόμενων στο άρθρο 1 παρ. 2 του ν. 1561/1985 (Α΄ 148), Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως και στις δύο περιπτώσεις, καθορίζονταν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 2539/1997 (Α΄ 244), και οι οποίοι είχαν κατά την απογραφή του 1991 πληθυσμό μεγαλύτερο των 25.000 κατοίκων)

-όταν λέει και οι οποίοι είχαν πληθυσμό μεγαλύτερο των 25.000 κατοίκων εννοεί και το α/ τις περιοχές των Δήμων του Νομού Αττικής η μόνο το β?

 

ερώτηση δεύτερη: (πολύ σημαντική) :αναφέρει σε ένα άρθρο το εξής: ( Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2011 παρατείνεται κατά τρία έτη. ) μια άδεια που εκδόθηκε το 2005 κ θα κατατεθεί τώρα η αναθεώρηση της με τους νέους κανονισμούς υπάρχει περίπτωση να παρατείνεται για 3 έτη...?και να μην λήξει το 2013....?

 

Αυτές είναι οι πρώτες μου σημαντικές απορίες...σύντομα θα καταγράψω και τις υπόλοιπες.

σας ευχαριστώ προκαταβολικά..

Link to comment
Share on other sites

Για την δευτερη ερωτηση: αν μια αδεια εχει εκδοθει το 2005 (1-1-2005)τοτε εχει ισχυει για 4 χρονια αρα μεχρι 2009 (1-1-2009). Αν μεχρι τοτε δεν εχει παρει για αλλα 4 χρονια τοτε σημερα δεν μπορει να παραταθει για 3 ετη. Επρεπε να ειναι σε ισχυει σημερα για να παρει παραταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.