Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόστος άδειας μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Ερωτηση οσο αναφορα τις αμοιβές σχετικά με την άδεια μικρής κλίμακας.

Ότι και να λέμε η άδεια μικρής κλίμακας ελέγχεται και ελέγχεται βάσει φορολογικών οπότε πρέπει να κόψουμε αμοιβές και το σύστημα online αδειών ζητάει και φορολογικά και μελέτες για αμοιβές και ΙΚΑ αλλά και επίβλεψης οπότε σε μία άδεια μικρής κλίμακας εργασιών πρέπει να τα δηλώσουμε όλα.

αλλά.... αλλά όταν Παραδείγματος χάριν έχουμε για μία διαρρύθμιση εσωτερική διαρρύθμιση που αναφέρεται καθαρά στη στην εγκύκλιο στις οποίες δεν επηρεάζεται φέροντας οργανισμός αυτό όταν θα πάει να δηλωθεί στο σύστημα του ΤΕΕ τετραγωνικά που θα δηλωθούν για τα για τα αρχιτεκτονικά θα είναι τα τετραγωνικά του συνολικού κτιρίου η τετραγωνικά του κτιρίου που θα δουλευτούν?

Εν συνεχεία Εγώ προσωπικά σαν μηχανικός χρησιμοποιώ λογισμικό για τον υπολογισμό των φορολογικών αλλά όταν έχουμε μία καινούργια άδεια πάμε καθαρά δηλώνουν τα τετραγωνικά μας δηλώνει μετά τις εργασίες που έχουμε να κάνουνε δηλώνουμε το είδος της εργασίας και το είδος της κατασκευής Παραδείγματος χάριν κατοικία είναι καταστήματα η Άλλα Και εν συνεχεία από αυτά βγαίνουν προϋπολογισμός Και μετά πάμε να κάνουμε αναλυτικό προϋπολογισμό της κατασκευής από αυτά κόβεται ο ΦΕΜ είναι το 10% επί των νόμιμων αμοιβών και των ζητάει το σύστημα online αδειών και πρεπει να κατατεθουν.

Τώρα εν συνεχεία στη δικιά μου την περίπτωση έχω στην άδεια μικρής κλίμακας εργασιών που ανέλαβα διαρρύθμισης διαμόρφωσης στις όψεις του κτιρίου χωρίς να θίγεται ο φέροντας οργανισμός και αντικατάσταση στέγης για αυτό μου ζητάει αρχιτεκτονικά και στατικά αυτά εδώ όμως πώς θα δηλωθούν πάνω στο σύστημα τι θα δηλωθεί ακριβώς πάνω στο σύστημα Γιατί άμα το δηλώσω σαν μία άδεια βγάζει αμοιβές στο Θεό και έχω δύο συναδέλφους να κάνουν άδειες μικρής κλίμακας εργασιών σε ύψος ποσού της τάξης των 200 ευρώ μόνο φεύγει και τις μελέτες βγαίνει κοντά στα 500.

Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος θα ήταν πολύ καλό να με διαφωτίσει και εμένα ευχαριστώ.

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό που λες. Οι ΕΕΜΚ δεν έχουν φορολογικά. Δεν χρειάζεται να περάσεις καμία αμοιβή από το σύστημα του ΤΕΕ (στην αρχή της λειτουργίας του συστήματος σου ζήτούσε λανθασμένα Α/Α αμοιβών αλλά εδώ και καιρό διορθώθηκε και δεν ζητάει πια). Οπότε συμφωνείς μια αμοιβή και κοβείς απλή απόδειξη και πληρώνεις μόνο ΦΕΜ πάνω στη συμφωνηθείσα (κάποιοι συνάδελφοι δεν πληρώνουν ούτε ΦΕΜ). Επίσης και στο ΙΚΑ πας μετά την έκδοση της ΕΕΜΚ για να κάνεις απογραφή, δεν απαιτείται κανένα χαρτί απο το ΙΚΑ για την έκδοσή της. Απλώς με το που την εκδίδεις ενημερώνεται το αρμόδιο ΙΚΑ και αν δεν πας εντός κάποιων ημερών θα σου στείλουν χαρτί.

  • Thanks 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα

Μου έχουν ζητήσει να εκδοσω άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση ικριώματων  για χρωματισμό εξωτερικής όψης πολυκατοικίας 

είναι τετράοροφη και όγκος 496μ3 στην Γλυφάδα Αττικής

Τι κόστος θα μπορούσα να πω στον ιδιοκτήτη ότι θα έχει να του έκδοσω την άδεια ; Ποιο θα ήταν ένα λογικό πλαίσιο τιμών; 

 

Ευχαριστώ πολύ 

Αννα

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Άννα Σαλβαριδου said:

Καλησπέρα

Μου έχουν ζητήσει να εκδοσω άδεια μικρής κλίμακας για τοποθέτηση ικριώματων  για χρωματισμό εξωτερικής όψης πολυκατοικίας 

είναι τετράοροφη και όγκος 496μ3 στην Γλυφάδα Αττικής

Τι κόστος θα μπορούσα να πω στον ιδιοκτήτη ότι θα έχει να του έκδοσω την άδεια ; Ποιο θα ήταν ένα λογικό πλαίσιο τιμών; 

 

Ευχαριστώ πολύ 

Αννα

Καλημέρα Άννα!Το κόστος της άδειας μικρής κλίμακας (έκδοση) διαμορφώνεται συνήθως από τον όγκο δουλειάς (δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρωθούν και να αναρτηθούν στο σύστημα για την έκδοση κλπ.Αυτό θα πρέπει να το κοστολογήσεις εσύ και κατά την γνώμη μου ίσως δεν είναι δόκιμο να σου λέει κάποιος τιμές σε ένα φόρουμ,καθώς ο ελεύθερος ανταγωνισμός έχει δημιουργήσει ένα πολύ ευρύ πεδίο τιμών το οποίο επίσης μπορεί να διαφέρει και σημαντικά ανάλογα με την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται κανείς...

-Ομως!Στην περίπτωση που αναφέρεις,πρόσεξε πολύ γιατί μια άδεια για ικριώματα δεν έχει μόνο έκδοση!Το πιο σημαντικό είναι ότι ο μηχανικός αναλαμβάνει μέτρα ασφαλείας και είναι υπεύθυνος για τις σκαλωσιές καθώς και για την ασφάλεια του προσωπικού όσο διαρκούν οι εργασίες!Αυτό λοιπόν είναι το κομμάτι που πρέπει να προσέξεις περισσότερο εάν προτίθεσαι να αναλάβεις την ευθύνη για ικριώματα 4όροφης (εργασίες σε μεγάλο ύψος).

Θα σου πρότεινα λοιπόν να απευθυνθείς σ έναν έμπειρο συνάδελφο που εμπιστεύεσαι για καλύτερα αποτελέσματα στα ερωτήματα σου..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 19/5/2010 at 4:34 ΜΜ, TheoTDM900 said:

1) Μόνο οι αμοιβές του μηχανικού είναι :

1200μελέτη+1200επίβλεψη +500τοπογραφικό αν είναι εως 400μ2 το οικόπεδο.

 

Μετά βάλε ΦΠΑ21% + φόρους+ΙΚΑ+ κρατήσεις κ.α.

 

Δλδ υπολόγιζε κανά 5.000~5.500€ χωρίς την εργασία και τα υλικά.

 

Απλά και ωραία.

 

2) γράψε στο προφίλ σου τι είσαι. Μηχανικός ? Ιδιώτης ?

Δεν θα μυρίζουμε τα νύχια μας για το τι είναι ο καθένας.

 

 

Και αυτά τα νούμερα που παρέθεσα είναι τα ελάχιστα κατά το νόμο. Δλδ είναι το λιγότερο που μπορεί να πληρώσεις. Περισσότερα ναι, λιγότερα όχι.

 

Και από Δεκέμβρη που ανοίγουν οι αμοιβές θα χρεώνουμε διπλά.

Μεγαλε πρεπει να εισαι μπετοβλακας με περικεφαλαια.Να ερθω να μου βγαλεις μια, ετσι απλα να δουμε ποσο απλα και ωραια ειναι.Τα εχω σε μετρητα...ετσι να ηταν ολοι σαν εσενα να μην προλαβαινεις να πλακωνεις...

 

 

Πέραν του ανεπίκαιρου αλλά με το πρώτο σου ποστ υβριστής και είρωνας λαμβάνεις ποινή.

Didonis

Edited by Didonis
  • Downvote 13
Link to comment
Share on other sites

Συνειδητοποιείς ότι απαντάς σε μήνυμα προ 10 ετών? Επίσης: αν είσαι μηχανικός γράψε ιδιότητα στο προφίλ σου, ειδάλλως γράφεις μόνο στην ενότητα ιδιωτών. Κάτι τελευταίο: γνωρίζει τί είναι "οι νόμιμες ελάχιστες αμοιβές"? Το μήνυμα που σχολιάζεις σε αυτές αναφέρεται, οι οποίες -πληροφοριακά- έχουν καταργηθεί εδώ και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Τελικώς με βεβαιότητα θα έλεγε κανείς, ότι τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους ξεκίνησες το μήνυμα σου φαίνεται πως τους απηύθυνες σε καθρέφτη..είναι αυτό που λέγαμε μικροί "καθρεφτάκι!!!!!" 😛

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πως θα μπορούσα να υπολογίσω την νόμιμη αμοιβή για ΕΕΜΚ περίφραξης; Επιλέγω κτηριακά, μετά "Επιφάνεια οικοπέδου ή κτήματος για τοπογραφικές εργασίες ή εργασίες περίφραξης", γράφω την επιφάνεια του οικοπέδου και του ακαλύπτου, και στο πεδίο "Προϋπολογισμός ΈΡγου" γράφω την τιμή που προκύπτει από Αναλυτικό και μετα πως συνεχίζω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υφίσταται νόμιμη αμοιβή για ΕΕΜΚ (ουτε υπάρχει πεδίο για για φορολογικά στο eadeies). Κόβεις απόδειξη σε ότι έχεις συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη και δεν χρειάζεται να το ανεβάσεις πουθενά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.