Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χαρακτηρισμός οδού


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω ένα αγροτεμάχιο εκτός ορίων οικισμού μπροστά από το οποίο περνά δρόμος πλ. 5μ. Εξ ορισμού γνωρίζω ότι εκτός ορίων οικισμού κάθε δρόμος χαρακτηρίζεται σαν αγροτικός. Ωστόσο για τον συγκεκριμένο υπάρχει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αυτός χαρακτηρίζεται σαν Δημοτική Οδός. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν αυτή η απόφαση είναι επαρκής για το χαρακτηρισμό? Ή χρειάζεται απόφαση Νομάρχη?

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω και εγώ μια σχετική ερώτηση.

 

Οι αγροτικοί δρόμοι ελαχίστου πλάτους 4μ οι οποίοι έχουν τεθεί σε κοινή χρήση << εν τοις πράγμασι >> μέχρι την 31-12-03 και φαίνονται σε συμβόλαια, αεροφωτογραφίες κ.λπ, θεωρούνται ως κοινόχρηστοι δρόμοι ?

 

Τόμος Ι, σελ 300, Ρωμαλιάδης

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι, το ότι υπάρχει ένας "δρόμος" μπροστά από κάποιο γεωτεμάχιο δεν σημαίνει ότι είναι αγροτική οδός. μπορεί να είναι μια δίοδος που έχει αφήσει κάποιος καλλιεργητής για να διευκολύνει τη διέλλευση των όμορων του προς τα δικά τους γεωτεμάχια. επί της ουσίας αποτελεί ιδιοκτησία και μόνο αν έχει αφεθεί σε κοινή χρήση με συμβολαιογραφικό έγγραφο ή έχει καταστεί κοινόχρηστος με την πάροδο πολλών ετών, οπότε πρέπει να είναι προ του 23, μπορεί να θεωρηθεί κοινόχρηστος χώρος. Οι παραχωρήσεις ιδιωτικών τμημάτων έχουν απαγορευθεί και όσον αφορά το χαρακτηρισμό δημοτική ψάξε να δεις αν υπάρχει κάτι περισσότερο από μια απλή βεβαίωση.

παραθέτω και σχετική εγκλύκλιο που κάνει αναφορά για δρόμους σε εκτός σχεδίου περιοχή "Εγγρ-1256/1-3-05 Εγγρ-1256/05 Εφαρμογή του Αρθ-10 παρ.1 του Ν-3212/03 και διευκρινήσεις σχετικά με τους κοινόχρηστους δρόμους σε εκτός σχεδίου περιοχή"

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε markon δεν τίθεται θέμα διάνοιξης με παραχώρηση ιδιόκτητου χώρου. Πρόκειται για δρόμο που συνδέει 2 οικισμούς ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι και ασφαλτοστρωμένος. Απλά έγινε μια πρόταση στο Δήμο και την χαρακτήρισε ως Δημοτική μετά από τις απαραίτητες ενέργειες. Αρκεί αυτό?? Ή πρέπει να ψάξω για κάτι παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

χρειάζεται απόφαση νομάρχη όπως αναφέρθηκε. το ότι ασφαλτοστρώθηκε είναι μια ένδειξη, αλλά για να είσαι σίγουρος ρώτα στη πολεοδομία και να σου πουν και σε ποιο ΦΕΚ υπάρχει η απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.