Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατοχος πτυχίου από ΑΕΙ και ΑΤΕΙ


sleazy

Recommended Posts

Δεν εγγράφονται απόφοιτοι ΤΕΙ στο μητρώο μελετητών παρά μόνο ίσως υπό ειδικές προϋποθέσεις όπως γράφτηκε ήδη.

 

Εγγράφονται αλλά πρέπει να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Και αυτό πάλι δεν ισχύει διότι με Π.Δ. δεν ισχύει ο νόμος Σουφλιά που είχε αποκλείσει τους πτυχ. μηχανικούς.

(Συγκεκριμένα μπορούσαν να γραφτούν σε μελετητικά γραφεία και όχι ατομικά, αλλά όπως είπα δεν ισχύει κάτι τέτοιο ο νόμος καταργήθηκε !)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Το μόνο που δεν έιναι κατανοητο είναι αν μπορώ να κάνω το πτυχίο που έχω απο το ΑΤΕΙ Α τάξη μόνο με την ολοκλήρωση μιας πενταετίας από την στιγμή που έχω το πτυχίο στα χέρια μου. Για Β τάξη νομίζω χρειάζεται εμπειρία όχι για Α τάξη. Επίσης αν μπορώ να το κάνω απευθείας Β τάξης όπως γίνεται σε περιπτώση που κάποιος έχει πτυχίο απο ΑΕΙ.

Που πρέπει να ρωτήσω επίσημα αυτές τις απορίες και να ξεκινήσω την διαδικασία για να πάρω την Α τάξη;

 

Πληροφορίες για εγγραφές στα μητρώα μπορείς να βρείς εδώ.

Στα λοιπά, αν και έχουμε αναλύσει το θέμα της εγγραφής και σε άλλα νήματα, ισχύουν τα εξής:

1) Με πτυχίο ΑΤΕΙ δεν μπορείς να γραφτείς απευθείας στο ΜΕΚ Β.

2) Εγγράφεσαι στο ΜΕΚ Α με την συμπλήρωση πενταετίας και με αποδεδειγμένη εμπειρία 20.000 ευρώ για τα δημόσια έργα (ως κατασκευαστής) και 30.000 ευρώ για τα ιδιωτικά έργα.

 

Εφόσον κάποια στιγμή θα πάρεις και το δίπλωμα, κάποια στιγμή στο μέλλον, η μόνη επιλογή κατά την οποία παρουσιάζεται κάποιο όφελος είναι να εγγραφείς τώρα στο ΜΕΚ Α με το πτυχίο του ΑΤΕΙ (εφόσον έχεις την εμπειρία), ώστε μέχρι να ενεργοποιήσεις τις επιπλέον κατηγορίες που απορρέουν από την χρήση του διπλώματος να έχεις εισέλθει ήδη στον τομέα των κατασκευών και να έχεις αυξημένη εμπειρία στις κατηγορίες που απορρέουν από το πτυχίο ΑΤΕΙ. Παράδειγμα: Είμαι απόφοιτος τμήματος Δομικών έργων. Λόγω του πτυχίου εγγράφομαι στο ΜΕΚ Α στους τομείς Οικοδομικών έργων και Βιομηχανικών/Ενεργειακών(μόνο για οικοδομικά). Αν στο μέλλον αποκτήσω δίπλωμα ΠΜ θα έχω το δικαίωμα να εγγραφώ και στις λοιπές κατηγορίες (Λιμενικά, Οδοποιΐα κλπ). Μέχρι τότε όμως μπορεί να έχω κατασκευάσει τόσα έργα ώστε να έχω το δικαίωμα αναβάθμισης σε ΜΕΚ Β στα Οικοδομικά. Έτσι στο τέλος και μετά την χρήση του διπλώματος θα έχω ΜΕΚ Β στα Οικοδομικά (ή έστω προβάδισμα εμπειρίας έναντι των άλλων κατηγοριών) και ΜΕΚ Α στις λοιπές κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.