Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι γνώμη έχετε για Καλλικράτη και ΤΥΔΚ;


Recommended Posts

Μετάταξη προσωπικού Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) των Περιφερειών στα πλαίσια της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα Καλλικράτης).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 258 του Σχεδίου Νόμου “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης” το προσωπικό των Τ.Υ.Δ.Κ. των κρατικών Περιφερειών μετατάσσεται αυτοδικαίως σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες τεχνικές υπηρεσίες των δήμων της έδρας του αντίστοιχου Νομού.

Αντίθετα, και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 256 και 257 του Σχεδίου Νόμου, το προσωπικό των υπηρεσιών των κρατικών Περιφερειών και το προσωπικό των οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται στις Περιφέρειες και στους Δήμους αντίστοιχα, δύναται με αίτησή του εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του νόμου να ζητήσει τη μετάταξή του στην περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπον αρμοδιότητας και στο Δήμο της έδρας του Νομού αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υπάλληλοι των Τ.Υ.Δ.Κ. με την αυτοδίκαιη μετάταξή τους στους Δήμους (σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου) είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι των κρατικών Περιφε-ρειών που το υπηρεσιακό τους καθεστώς θα μεταβληθεί, αφού θα διέπεται πλέον από τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007) και όχι από τον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007).

Η ρύθμιση αυτή είναι μεροληπτική και άδικη.

Τι γνωμη εχετε ?

Link to comment
Share on other sites

η δικη μου γνωμη ειναι οχι να μεταταξουν αλλα να απολυσουν το 20%(και επιτελους να καταργηθουν οι αποζημιωσεις οταν απολυουν καποιον) και ποθεν εσχες στο συνολο των ΔΥ

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και πρέπει να μεταταχτούν, να κατέβουνε λίγο και οι μύτες... ήδη από τον Καποδίστρια σχεδόν όλοι οι ''μεσαίοι'' δήμοι έχουν τεχνικές υπηρεσίες. Τώρα με το νέο νόμο δεν θα υπάρχουν μικροί δήμοι οπότε δεν βλέπω λόγο ύπαρξης. Τέρμα οι πανίσχυροι προιστάμενοι-διευθυντές ΤΥΔΚ με τους κολλητούς τους.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως κανένας υπάλληλος δε θέλει δήμαρχο για πολιτικό προϊστάμενο. οι λόγοι πολλοί και κατανοητοί για τους άτυχους που ασχολούνται με δημόσια έργα!!!

Ο κύριος λόγος είναι πως οι "Μικρός Χίτλερ", όπως αποκαλλούνται και φέρονται οι αιρετοί του δήμου, θα σε αναγκάζουνι να υπογράφεις πράγματα που σε καμμιά περίπτωση δε θα υπέγραφες, λέγοντάς σου τη θεϊκή φράση: "Εντολή πολιτικού προϊσταμένου".

 

Μια φράση όλο νόημα και κυρίως νομιμότητα!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

καμια μεταθεση/μεταταξη. Οταν καταργείται η υπηρεσία => απόλυση.

Γιατι να υπάρχουν διαφορες μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα?????

ακριβως τα ιδια να ισχυουν για ολους.

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα είναι ότι όλες οι υπηρεσίες που παρείχε ( ? ) η ΤΥΔΚ θα πάνε στους νέους Δήμους, όπως επίσης και οι υπηρεσίες των Νομαρχιών. Όλα αυτά ποιος θα τα κάνει αν δεν πάνε και οι υπάληλλοι από τις ΤΥΔΚ και Νομαρχίες; Η γνώμη μου είναι ότι σωστά θα μετατάσσονται στους Δήμους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.