Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας "γκαλερί - καφέ"


Recommended Posts

Καλησπερα σας συναδελφοι - "συνεργατες"! ειμαι καινουργιο μελος, θετω ερωτημα για πρωτη φορα και θα προσποθησω να ειμαι οσο καλυτερα γινεται κατανοητη... υπαρχει υφισταμενη αδεια λειτουργιας με χρηση καταστηματος "γκαλερι". σημερα ο ιδιοκτητης θελει να προσθεσει κουζινα και να αναπτυξει τραπεζοκαθισματα οπου θα σερβιρει καφε - ποτα κ.λ.π. ετσι θα δημιουργηθει ενα ειδος "πολυχωρου" που θα υπαρχουν βραδιες ενοτητας, μουσικης - παραστασεων - εκθεση ζωγραφικης... γνωριζετε τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την συμπληρωματικη αδεια, διαστασεις κουζινας, (πλεον υγειονομικου ελεγχου) και

ποσα W.C. απαιτουνται? η αναπτυξη των τραπεζοκαθισματων θα γινει σε επιφανεια 20 τ.μ. ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς αρχίζεις από την πολεοδομία αν απαιτείται στην περίπτωση αυτή αλλαγή χρήσης. Μετά θα πας για κανονική καινούργια άδεια, όχι για ανανέωση της υπάρχουσας, εφόσον γίνεται τροποποίηση των υγειονομικών όρων της επιχείρησης. Θα συμβουλευτείς την Υγειονομική Διάταξη ΑΙβ/8577 (ΦΕΚ 526/Β/1983) που ορίζει τις υγειονομικές απαιτήσεις των χώρων και τις διαστάσεις. Αν θέλεις καφέ-μπαρ σκέτο (δίχως κάποια πιάτα) τότε περιλαμβάνεσαι στο άρθρο 37 της διάταξης. Αν θέλεις και πιάτα τότε ανήκεις στο άρθρο 38 (σνακ μπαρ). Ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων βγαίνει από το εμβαδό του χώρου συνάθροισης κοινού δια 1,4, έτσι 20/1,4= 14 θέσεις κοινού.

Link to comment
Share on other sites

... Αλλαγη χρησης δεν απαιτειται διοτι ως <γκαλερι> χαρακτηριστηκε "χωρος συναθροισης". Σημαντικη η πληροφορια για κουζινα κλπ (ευχαριστω κοκκινος!)ωστοσο το υγειονομικο ζητησε προδιαγραφες κουζινας για "κυλικειο" (!) μα γινεται γκαλερι + κυλικειο να ενσωματωνονται σε μια κοινη αδεια λειτουργιας? εχω μπερδευτει!

Link to comment
Share on other sites

Οι προδιαγραφές για κυλικείο υπάγονται στο άρθρο 37 της παραπάνω Υγ/κής Διάταξης. Απαιτείται χώρος κοινού, παρασκευαστήριο 3 τ.μ., χώρος πλύσης σκευών 2 τ.μ. και τουαλέτα 2,5 τ.μ. Το παίρνουνε σαν κυλικείο γιατί τα κυλικεία επιτρέπονται να λειτουργούν σε λέσχες, σφαιριστήρια και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού όπως τη γκαλερί, συνεπώς θεωρούνε ότι θα ενσωματώσεις το κυλικείο στην γκαλερί, πράγμα το οποίο γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.