Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαλλαγή φόρου για νέους επαγγελματίες


Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι νέα μηχανικός με εναρξη επαγγέλματος τον Μαρτιο του 2009 και θα ηθελα να μάθω αν ισχυει αυτο που έχει προαναφερθεί για την απαλλαγη φορου στους νεους επαγγελματίες μεχρι 35. Δεν θα πληρώσω καθόλου φορο δηλαδή ή εχω καταλάβει κατι λαθος. Επισης το εισοδημα που θα φορολογηθει ,αν, ειναι αυτο που έχω μειον τα επαγγελματικά έξοδα. Βοηθηστε με παρακαλώ γιατι ειμαι σε δειλημα για το αν θα απαντησω θετικα σε ενα συνάδελφο που μου ζητησε να του υπογραψω μια άδεια. Αν του πω ναι τι ποσο πρεπει να ζητησω? Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

η γνωμη μου ειναι να ζητησεις 15% για την υπογραφη ,να σου πληρωσει το ΦΕΜ,μελετης και επιβλεψης ,και ενα 5% αερα για οταν θα κλεισεις τα βιβλια .

δηλαδη συνολο 30%.βεβαια αν κανει καμια μ@#@#@ εσυ θα εισαι υπευθυνη εφ ορου ζωης (πχ αν μπη μεσα στο γιαπι ενα παιδι και πεσει και παει στον παραδεισο,εσενα θα τραβανε με οτι συνεπαγεται σε εξοδα και ψυχικη ταλαιπωρια).οποτε κοστολογησε και τι θες για την ευθυνη.

προσωπικα δεν θα υπεγραφα γιατι οπως λεει μια παροιμια "οσα δεν φερνει ο χρονος τα φερνει η στιγμη".αντε στα καλα καθουμενα να καθεσαι στο ειδωλιο.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω τι ειναι ο αερας. Εμενα το προβλημα μου ειναι οτι με την προσθηκη του ποσου της αδειας στο εισοδημα μου ανεβαινω κλιμακα φορολογησης και μου ερχεται να πληρωσω 1500 ευρω παραπανω. Αυτο το ποσο θα μου το δωσει αυτος? Το 30% που μου λες ειναι επι του καθαρου ποσου? Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

xloi το βασικό που δεν έδωσες σημασία είναι πως θα αναλάβεις και όλες τις ευθύνες εφ' όρου ζωής.

Αρα την αμοιβή επίβλεψης σου συνιστώ να την ξεχάσεις (να μην υπογράψεις επίβλεψη δηλαδή) εκτός αν κάνεις και την επίβλεψη οπότε και θα πληρωθείς κανονικά για αυτή.

Βέβαια δεν μπορώ να σου πω να μην υπογράψεις, διότι δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση που βρίσκεσαι, αλλά πρόσεξε που βάζεις την υπογραφή σου για την οποία σπούδασες κάποια χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειναι οτι δεν εδωσα σημασια σε αυτο που μου ειπε ο φιλτατος parist43 απλα ο συναδελφος που μου ζητησε την υπογραφη ειναι συγγενης μου πολυ αξιολογος μηχανικος και σε αυτο το θεμα του εχω απολυτη εμπιστοσυνη. Απλα ντρεπομαι να του ζητησω τοσα λεφτα και απο την αλλη δεν θελω να πληρωσω κερατικατικα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά πρόσεξε που βάζεις την υπογραφή σου

πολυ σοφη παρατηρηση.πολλοι την πατησαν αλλα ηταν πια αργα.

οσο για τον αερα που λεω,απλα επισημαινω οτι με την εφορια δεν ξεμπερδευεις και να πληρωσεις ΦΕΜ αλλα και φορο.θα ερθει σε λιγα χρονια και θα σου πη η δινεις ενα ποσοστο για περαιωση η ελα στο θειο για ελεγχο.οποτε κατι θα προκυψει σε λιγα χρονια επιπλεον για το ποσο του θα κοψεις.

και σωστα λεει ο συναδελφος,για την επιβλεψη.η θα παρεις ολο το ποσο και θα κανεις πραγματικη επιβλεψη η αστο καλυτερα

ειναι συγγενης μου πολυ αξιολογος μηχανικος και σε αυτο το θεμα του εχω απολυτη εμπιστοσυνη

δεν καταλαβες καλα-δεν ειναι πολυ δυσκολο να μπη ενα παιδι στο γιαπι και να εχουμε απροοπτα.εχει συμβει -δεν ειναι θεωρητικο,και δεν εχει σχεση με το ποσο σοβαρος ειναι ο επιβλεπων.αν μπλεξεις αντε τρεχα να εξηγεις στα δικαστηρια

Link to comment
Share on other sites

εγω απλα θα σου επισημανω ξανα xloi οτι το επαγγελμα δεν ειναι παιχνιδι,εχει πολυ ευθυνη(οσο δεν φανταζεσαι) και ο κινδυνος καραδοκει εσαει.και οταν λεω εσαει εσαει.απο εκει που δεν το περιμενεις.

το να φυλατεις τον εαυτο σου θα πρεπει να ειναι ο υπαριθ 1 εως υπαριθ 50 κανονας..πρωτα θα φροντιζεις να εξασφαλιζεις τον εαυτο σου και μετα να εξυπηρετεις φιλους,πελατες κλπ

θα με θυμηθεις οπωσδηποτε καποια στιγμη στο μελλον.

Και θα σου πω αυτα που μου ειπε ενας απο τους πρωτους πελατες οταν πρωτοανοιξα το γραφειο μου πριν πολλα πολλα χρονια.

"οι δουλειες δεν θελουν φιλοτιμο.αν ειναι να εχεις φιλοτιμο ,καλυτερα να αλαξεις επαγγελμα "

πολυ πολυ σοφη κουβεντα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.