Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή τεχνικού ασφάλειας


bill

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι!!

Εργάζομαι σε εταιρεία Γ κατηγορίας ως ελεύθερος επαγγελματίας, η οποία απασχολεί συνολικά 12 άτομα. Ο εργοδότης μου θέλει να αναλάβω ως Τεχνικός Ασφαλείας.

Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε τι επιπλέον αμοιβή δικαιούμαι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικά αυτό που θα ήθέλα να σε ρωτήσω εγώ, είναι ότι μπορείς να αναλάβεις Τεχνικός Ασφαλείας χωρίς να έχεις παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο; Απλώς με την κτήση του πτυχίου σου;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι με την κτήση του πτυχίου μπορείς να αναλάβεις Τεχνικός Ασφαλείας. Ωστόσο έχω παρακολουθήσει και τα σεμινάρια του ΤΕΕ (100 ώρες)

Link to comment
Share on other sites

για τους μηχανικούς απο Πολυτεχνείο, μπορεί να γίνουν Τεχνικοί Ασφαλείας αφού συμπληρώσουν 2 χρόνια από το έτος κτήσης του διπλώματος...

για τους υπομηχανικούς ΤΕ, πρέπει να συνμπληρώσουν 3 χρόνια από το πτυχίο...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ μηχανικών και εταιριών προβλέπουν επίδομα 15% επί του βασικού μισθού για επιπλέον απασχόληση ως τεχνικός Ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα καθώς είμαι νέος στην παρέα σας!! Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε τα φώτα σας στις τιμές που "παίζουν" στον χώρο του Τ.Α. μιας και σκέφτομαι να ασχοληθώ με το κομμάτι αυτό. Συγκεκριμένα ρωτώ γιατί μετά από επικοινωνία με τον λογιστή μου προσγειώθηκα κάπως ανώμαλα θα έλεγα.

Όπως μου είπε, για να μην μακρηγορώ, έχει έναν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό του οποίου η αμοιβή ήταν 50 ευρώ τον μήνα για όλες τις επιχειρήσεις που έχει αναλάβει το λογιστικό γραφείο. Τώρα μάλιστα βρήκε κάποιον άλλο ο οποίος χτύπησε την τιμή στα 25 ευρώ τον μήνα. Να επισημάνω ξανά πως οι τιμές αυτές αναφέρονται στο σύνολο των επιχειρήσεων και όχι μεμονωμένα για κάθε επιχείρηση, δηλαδή ο μηχανικός αυτός πληρώνεται ανεξαρτήτως ωρών, αριθμού εργαζομένων και κατηγορίας επικινδυνότητας, απλά κάθε μήνα λαμβάνει από τον λογιστή το ποσό των 25 ευρώ πλέον. Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι για τη δυσκολία της εποχής και πως οι ενδεικτικές τιμές που έχουν οριστεί από τον Σ.Τ.Α.Ε. και το Τ.Ε.Ε. δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως και ότι έχουν πέσει αρκετά χαμηλά στο όνομα του ανταγωνισμού των Εξ.Υ.Π.Π. όπως π.χ. στα 10 ευρώ την ώρα, μετά από επικοινωνία που είχα με στελέχη τέτοιων εταιρειών, αλλά μιλάμε για αμοιβή με την ώρα και για κάθε εταιρεία μεμονωμένα. Και τώρα ρωτώ και με όλο το σεβασμό για τον χαρακτηρισμό αλλά αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι αλητεία ; Ή μήπως εγώ είδα το θέμα με περίσσιο ρομαντισμό;

Περιμένω την άποψη σας επί του θέματος.

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν κατάλαβα, ο συνάδελφος παίρνει 25 ευρώ το μήνα συνολικά, για όλες τις επιχειρήσεις? Αυτά είναι τα "καλά" της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Μία ελάχιστη προσαρμοσμένη στη σημερινή οικονομική συγκυρία τιμή είναι 50 ευρώ το μήνα για κάθε επιχείρηση Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας, δηλαδή 600 ευρώ το χρόνο. Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει. Πάντως, να γνωρίζουν οι "συνάδελφοι" το μέγεθος της ζημιάς που κάνουν στους υπόλοιπους με αυτές τις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Εχω διαβάσει αυτά που λέτε για αμοιβή ανα ώρα, αλλά έχω την εξής απορία. Φίλος μου είναι Τ.Α σε σχολικά εκπαιδευτήρια. Από ότι μου έχει πει πηγαίνει 2 φορές τη βδομάδα για 2-3 ώρες μαχ. Λαμβάνει μισθό! περίπου +800 το μήνα. Πως το κρίνετε? Γιατί ακούω για πχ 600 το χρόνο και δεν ξέρω αν είναι ο κανόνας και ο συνάδελφος ειδική περίπτωση, ή το αντίστροφο...

Link to comment
Share on other sites

Από τις πληροφορίες που δίνεις εκτιμάω ότι ο συνάδελφος παίρνει 37 ευρώ την ώρα. Πολύ καλή τιμή για επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας αλλά δεν ξεφεύγει και πολύ από τον κανόνα για να τον χαρακτηρίζουμε ειδική περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Μετά την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, δεν υπάρχουν προτεινόμενες τιμές. Υπάρχει απελευθέρωση των τιμών και πλήρης ανταγωνισμός. Ότι θέλει ο καθένας αναλόγως της ανάγκης του για εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.