Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή τεχνικού ασφάλειας


bill

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και προφανως δεν το κανουν αφου υπαρχουν τοσοι @@***@##@  μηχανικοι που προσφερουν τις υπηρεσιες τους σε πολυ χαμηλοτερες τιμες.

 

 

ΥΓ Το @@***@##@ δεν ειναι καποια βρισια. Ηλιθιους ηθελα να τους χαρακτηρισω αλλα θα αντιτεινουν καποιοι οτι υποτιθεται λογω αναγκης το κανουν οποτε ας διλεξει ο καθενας τον χαρακτηρισμο που νομιζει οτι αρμοζει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,
 

Αν βρεις εργοδοτη που πληρωνει τα παραπανω, σου χαριζω το αμαξι μου

"Στην πράξη λοιπόν έχοντας κατά νου τις αμοιβές όπως προτείνονται-καθορίζονται από Σ.Τ.Α.Ε. και Τ.Ε.Ε.-Τ.Κ.Μ. και συνεκτιμώντας την οικονομική κρίση, την ποιότητα της προσφερομένης εργασίας, το αναλαμβανόμενο ρίσκο, το καθεστώς φορολογήσεως (26% πλέον), το κόστος χρήματος δεδομένου ότι υπάρχει παρακράτηση ποσού 20% στις υπηρεσίες του Τ.Α. κ.λπ. καταλήγουμε στην κατάρτιση της τιμής/ώρα."

Μπορείς να κρατήσεις ή να μην κρατήσεις λοιπόν το αμάξι σου...εξαρτάται...

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα Συνάδελφοι,

ας έχουμε υπ' όψιν και αυτό:

"Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα στη δίκη των κατηγορουμένων για ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στην τράπεζα Marfin τον Μάιο του 2010 όταν και έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Κατηγορούμενοι στην δίκη ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ο Τεχνικός Ασφαλείας, η διευθύντρια του υποκαταστήματος και η υποδιευθύντρια.
Οι 3 εκ των 4 κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες, ενώ από τις κατηγορίες απαλλάχθηκε η υποδιευθύντρια.
Οι ποινές που εγκρίθηκαν φθάνουν στα 22 χρόνια φυλάκισης για τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον τεχνικό ασφαλείας - από τα οποία εκτιτέα είναι τα 10 σύμφωνα με το νόμο - και στα 5 χρόνια και τον ένα μήνα για την διευθύντρια.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους, ούτε του πρότερου έντιμου βίου, ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Επιβλήθηκε επίσης ο όρος της εγγυοδοσίας και θα πρέπει και οι 2 άντρες να καταβάλλουν 30.000 ευρώ εντός 40 ημερών. Για την διευθύντρια δεν επεβλήθη κάποιος όρος.
Η εισαγγελέας και το δικαστήριο αποφάσισαν να διαβιβάσουν την δικογραφία αυτή στον εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και άλλων προσώπων εκτός αυτών που κάθισαν στο εδώλιο.
Αναμένεται και το δικαστήριο για τους φυσικούς αυτουργούς του εμπρησμού που πέταξαν τις μολότοφ στο υποκατάστημα."
 
[ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Πρόοδος 22/7/2013]
Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και άρα συγκροτείται νομολογία ποινικοποιήσεως και αποδόσεως ευθυνών στους Τεχνικούς Ασφαλείας, ενδεικτικά:

http://zouglapress.blogspot.gr/2008/07/blog-post_6037.html

http://directnews.gr/greece/34021-katadikasthkan-gia-th-fonikh-ekrhksh-sto-gkazadiko-friendship-gas.html
http://skopelos-news.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1090.html

Link to comment
Share on other sites

Πάντως καμία σχέση η απόδοση ποινών, η κατά την γνώμη μου λανθασμένη ερμηνεία του νόμου από τους δικαστές αλλά και η εξαρχής προβληματική νομοθεσία (όλα αυτά πολύ μεγάλα θέματα) με την διακύμανση των τιμών. Αυτό συζητάω με συναδέλφους. Δηλαδή τι σημαίνει αν πάρω όχι 30 ευρώ τον μήνα αλλά 300...πάλι δεν μπλέκουμε σε περιπέτειες. Η απλώς τώρα είναι καλύτερα γιατί η αμοιβή μας είναι μεγάλυτερη...Αυτοφωράκηδες δηλάδή αλλά με καλύτερες τιμές..

Link to comment
Share on other sites

@tasxan206 Καλό είναι να τα γνωρίζουμε και αυτά για να συναισθανόμασθε τη σημαντικότητα και τη σοβαρότητα και να απαντούμε καταλλήλως και σε όλους εκείνους τους εργοδότες που έχουν μάθει να υπογράφουν συμβάσεις για τεχνικούς ασφαλείας "αβαβά", τσάμπα και μην πατάς καθόλου κ.λπ. Όταν γίνει το κακό μέχρι και ο μέχρι πρότινος συγκαταβατικός εργοδότης προκειμένου να κάνει με το μυαλό του και την παιδεία του τη δουλειά του, εάν μπορέσει, με το μυαλό του και την παιδεία του (και πάλι) θα τα φορτώσει σε εσένα, τον "καλό" τεχνικό ασφαλείας που του κάνει όλα τα χατίρια και τον έχει συστήσει γεμάτος κομπορρημοσύνη σε κάτι άλλους εφαμίλλου κλάσεως και επιπέδου "επιχειρηματίες".

 

@maestro Όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο απλό Συνάδελφε. Του τύπου "ο ρόλος του Τ.Α. είναι απλά και μόνο συμβουλευτικός". Και βέβαια πέραν του Νομικού Πλαισίου του Τεχνικού Ασφαλείας υπάρχουν και άλλοι κανόνες δικαίου (Ποινικός Κώδικας κ.λπ.) και παίζει ρόλο και ο δικηγόρος, "εάν έχει καλά πατήματα στο τερέν"...

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με την αμοιβή σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Δεν μου έχει ξαναζητηθεί να είμαι τεχνικός ασφαλείας και δεν έχω εικόνα σχετικά με τις αμοιβές που απαιτούνται στις μέρες μας. Θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε με εικόνα για το που κειμένονται οι αμοιβές σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.