Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νομιμοποίηση πισίνας


mandas.alexandros

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

 

Πελάτης ζητάει να νομιμοποιήσει πισίνα περίπου 50μ2, αλλά δεν ξέρω πως υπολογίζονται τα πρόστιμα ανέγερσης διατήρησης από το 91 και μετά για πισίνες ώστε να του πω να ξέρει τί τον περιμένει..! το σκεπτικό να βγει άδεια σαν να μην υπήρχε και να τη γλιτώσει έτσι δεν υπάρχει μαλλον διότι η περιοχή έχει αρχαιολογία οπότε και έχει αυτοψία ούτως ή άλλως!!

Έχετε να προτείνετε κάτι και τα πρόστιμα πως μπορώ να τα υπολογίσω??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

βγαζεις αδεια......

 

η αρχαιολογια οταν ειναι σε οικοπεδο που εχει χτιστει και προστιθεται πισινα ερχεται και σου λεει γεια.....

 

 

 

 

το μονο θεμα στην αδεια ειναι τα οποια ενσημα που θα βγουνε....

 

ε ολο και καμια ανακαινιση θα κανει μαζι με πισινα επομενως θα μπουνε σεκεινες τις εργασιες....

 

 

επιβλεπω πισινα τωρα και ηρθε η αρχαιολογια και μουκανε παραπονο και απο πανω που τον εφερα να δει σε οικοπεδο που ειναι ηδη χτισμενο.......τι να δω να σκαβεις μουπε...το μπαζωμα|?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πήγα σήμερα στην πολεοδομία και μου είπαν να μην κάνω καινούργια άδεια, άλλα κατευθείαν νομιμοποίηση γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα μου ακυρωθεί η άδεια.όταν τους ρώτησα για το πρόστιμο μου είπαν "ε θα τα βρείς αυτά" επειδή είχαν πολύ δουλειά εκείνη την στιγμή και δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν.Παρ'όλα αυτά δεν βρήκα κάτι για το ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί και αν είναι με αναλογία τετραγωνικών.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους

έχω μια παρομοια περίπτωση και θέλω τα "φωτα" σας. Σε οικόπεδο με δυώροφη κατοικία της οποίας ο φάκελος έχει χαθεί από το αρχείο (εγώ έχω μόνο μια φωτοτυπία του παλιού στελέχους του 68) οι ιδιοκτήτες έχουν κατασκευάσει πισίνα 52τμ και θέλουν να βγάλουν άδεια για την κατασκευή της.Το θέμα είναι ότι φαίνεται και σε αεροφωτογραφίες αλλά και τη στιγμή της αρχαιολογίας θα υπάρχει πρόβλημα...Συμφέρει καλύτερα να τη νομιμοποιήσουν τελικά? Τι διαδικασία χρειάζεται?

Από τη στιγμή που σύμφωνα με το ΓΟΚ θα μπορούσε να είναι νόμιμη...μήπως μπορεί να γίνει κατι ωστε να νομιμοποιηθεί χωρίς πρόστιμα διατήρησης?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση αυτή εννοείται πως δεν πας να κανεις καινουργια αδεια πισίνας μιας και ήδη υπάρχουν στοιχεία πως έχει κατασκευαστεί. Για να είσαι καλυμμένη και να αποφύγεις τυχόν επιπλοκές κατα τη διάρκεια κάποιου πιθανού ελέγχου και να σου ακυρωθεί η άδεια, πας κατευθείαν για νομιμοποίηση. Απο όσο ξέρω και έχω κοιτάξει με το δικό μου θέμα, θέλει ενα καινουργιο διαγράμμα κάλυψης για να δουν αν ξεπερνάς την επιτρεπόμενη φύτευση, 2 καινούργια τοπογραφικά,φωτογραφίες και υπολογισμό προστιμου που εδώ να σου πώ την αλήθεια μου κάπου κάτι μου ξεφεύγει γιατι στην πολεοδομία μου είπαν πως γίνεται με αναλυτικό, αλλά δεν το έχω πολυψάξει ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

το πρόστιμο υπολογίζεται όντως με τον αναλυτικό προυπολογισμό - Ανέγερσης είναι ίδιο με τον προυπολογισμό και διατήρησης εάν είναι προ του 2003 υπολογίζεις το 10% του προυπολογισμού με 2% αύξηση για κάθε χρόνο - εαν η πισίνα ειναι >10 ετών τότε γλυτώνεις και τα ΙΚΑ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στην περίπτωση στην οποία δεν έχουν περάσει 10 έτη από την κατασκευή της πισίνας (ας πούμε 2003) τί γίνεται με το πρόστιμο του ΙΚΑ? Πώς υπολογίζεται?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους!!!

πήγα σήμερα ωραιος ωραιος στη πολεοδομία και ξεκινησα πληρότητα για νομιμοποίηση πισίνας! η περιοχή έχει αρχαιολογία και δεν το σκέφτομαι καν να βγάλω καινούργια άδεια γιατί φοβάμαι την ενδεχόμενη αυτοψία από την αρχαιολογία ( αν γινόταν ποτέ) αλλά κυρίως το γεγονός ότι παραμένεις ανοιχτός στα χαρτιά τους ότι δεν τους κάλεσες για αυτοψία, ακόμα και αν το θεωρούν βλακεία να τους καλείς σε εκσκαφή σε μπάζωμα!

 

στην πληρότητα μου ζήτησαν αρχαιολογία και τους λέω : τί αρχαιολογία αφου είναι κατασκευασ΄μένη και το σκάμμα έχει γίνει!! το 1990 που φτιάχτηκε το σπίτι με νόμιμη άδεια δεν υπήρχε αρχαιολογία στην περιοχή και δεν έχουν βεβαίωση από τον παλιό φάκελο!!!

 

Τώρα καλούμαι να πάω στην αρχαιολογία με τοπογραφικά αρχιτεκτονικά και τομές και να ζητήσω βεβαίωση για την συμπεριλάβω στον φάκελο!!

το θέμα είναι κινδυνεύω από την αρχαιολογία με καμία κύρωση εφόσον η πισίνα δηλώσω ότι κατασκευάστηκε με την οικοδομή το 1990 που δεν υπήρχε αρχαιολογία στην περιοχή τότε?

 

Το πρόστιμο ανέγερσης πράγματι υπολογίζεται ( και είναι όσο και ο προυπολγισμός) με αναλυτικό προϋπολογισμό και το πρόστιμο διατήρησης είναι πράγματι 10% για τον πρώτο χρόνο και 2% για κάθε επόμενο! - δια στόματος της κυρίας στα φορολογικά!

 

για το διάγραμμα κάλυψης δεν το ήξερα οτι απαιτείται αλλά δνε έχω φτάσει ακόμα εκεί γιατί έφαγα "πόρτα" στη πληρότητα λόγω αρχαιολογίας!

 

το ΙΚΑ έχει πρόστιμο της τάξης του 45% επί των εισφορών (περίπου 45 ένσημα βάσει΄πίνακα 1Α) 10% αν θυμάμαι καλά για τον πρώτο μήνα μετά την παράβαση και 3% για κάθε επόμενο!!

 

Για κάποιον που έχει δηλώσει ότι η πισίνα φτιάχτηκε το 2009/νοέ το πρόστιμο στο ΙΚΑ είναι περίπου 1500ευρώ

 

αυτά προς το παρόν

 

αυριο πάω στην αρχαιολογία να δω τι θα τραβήξω!!!

 

πάντως η όλη διαδικασία είναι ψυχοφθόρα διότι σε αντιμετωπίζουν λές και η παράβαση είναι δική σου και όχι του πελάτη και σε επικρίνουν έχοντας και άποψη!!!!

Link to comment
Share on other sites

εχω κανει και τις δυο διαδικασίες οσον αφορα παράνομη πισίνα.

 

Η εμπειρία μου λεει το εξής.....

Νομιμοποίηση.

λίγο μπέρδεμα με τα πρόστιμα που θα επιβληθούν.το χειρότερο σεναριο ειναι να σου βάλουν προστιμα οπως ανεφερες.Προυπολογισμός πισίνας (αναλυτικός) με 10% σαν προστιμο ανεγερσης και μετα προστιμο διατήρησης.Αν εισαι τυχερός αφου η πισίνα είναι σχετικά παλιά μπορεις να επιδιώξεις να μπουνε πρόστιμο με τον προηγούμενο Νόμο περι αυθαιρέτων που ηταν σαφώς ποιο επιεικής.αυτο το κάνεις με αποδειξεις απο μπετα ας πουμε που προσκομίζεις, απο τα μηχανολογικά που θα είχαν αγοράσει κλπ.πρέπει δηλαδή να προσκομίσεις στοιχεία (που παιζει να μην τα δεχτούν κιόλας) που να δειχνουν πότε φτιαχτηκε.

Στο ΙΚΑ παλι θα κινηθούν με βαση την εισηγηση της πολεοδομίας.ΑΝ δηλαδη δεχτει η πολεοδομία ως χρόνο ανέγερσης το 2005 τοτε θα πληρώσεις ενα στανταρ προστιμο, νομιζω γυρω στα 300ευρω συν μια επαυξυση επι των ενσημων που θα εχεις υπολογισει με πινακα 1.Σαν ενσημα θα σου χρεωσουν τις τιμες του 2005 ΟΧΙ τα σημερινά.

Και επειδη η νομιμοποιήσεις ειναι λίγο 'επικινδυνες' θα σου ελεγα να μην το κανεις, αν και δεν σε προλαβα αποτι διαβαζω.

 

Η λύση του 'κανω την πάπια και λεω οτι την φτιαχνω τωρα' ειναι σχετικα απλη.

πας πρωτα στην αρχοιολογια και κανεις την συνηθη διαδικασια.

ερχεται ο αρχαιολογος και του εξηγεις απλα την κατασταση.αυτος οτι και να γινει δεν εχει προβλημα.δηλαδη και αρχαιο θεατρο καλυτερο απο της ΟΛυμπίας να υπάρχει κατω απο την πισίνα , πλεον εχασε την ευκαρία να το ανακαλυψει.αρα ειτε πας για νομιμοποιηση ειτε για νεα αδεια ουσιαστικα το ιδιο πραγμα ειναι ειναι.απλα αν κανει τα στραβα ματια .....σε βοηθάει και του εισαι υπόχρεος ;)

 

───────────────────────

Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.