Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ποδηλατώντας στη δουλειά, ξεχάστε τα μηχανοκίνητα


agior

Recommended Posts

εγω παλι νομιζω οτι εσεις τα νομιζετε ολα αυτα.το ποδηλατο ειναι πολυ in και οσοι το κανουν μονο θαυμασμο εισπρατουν

Link to comment
Share on other sites

Στην επαρχία Κυκλάδων πάντως από όπου σας γράφω οι ποδηλάτες δεν αντιμετωπίζονται καθόλου μα καθόλου άσχημα. Προσωπικά θαυμάζω το κουράγιο τους καθώς το νησί είναι ορεινό αλλά και γενικά δεν έχω παρατηρήσει καμία άσχημη συμπεριφορά. Τώρα στο θέμα της ασφάλειας πιστεύω πως είναι πιο ασφαλής η μετακίνηση με ποδήλατο από ότι με μηχανάκι τουλάχιστον εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι πλέον η πιο σωστή επιλογή είναι μεταξύ Mountain Bike και Trekking ή καθαρά πόλης.

 

Πες μας τι χρήση θα κάνεις και αν θα οι διαδρομές σου είναι σε άσφαλτο ή σε χώμα για να σε βοηθήσουμε.

Οπως και να εχει, καλυτερα πιστευω ειναι να εχεις ενα ΜΤΒ, αν χρησιμοποιειται συχνα εντος πολης καλυτερα hardtail απο full suspension, ετσι και αλλιως για αξιοπρεπες full-suspension θες περισσοτερα χρηματα.

 

Για οσο το κινεις εντος πολης αλλαγη τα χωματινα ελαστικα του με λεπτοτερα και λεια, και αν 2-3 φορες το χρονο θες να πας σε χωματινη -δυσκολη- διαδρομη αλλαζεις τα λαστιχα με 2 ειδικα κλειδακια που αγοραζεις απο καταστημα με ποδηλατα με τα χωματινα που εχεις στην αποθηκη. Η αλλαγη των ελαστικων ειναι απλη εργασια.

 

Τώρα στο θέμα της ασφάλειας πιστεύω πως είναι πιο ασφαλής η μετακίνηση με ποδήλατο από ότι με μηχανάκι τουλάχιστον εδώ.
Εχω πεσει μερικες φορες με ποδηλατο, δεν ετυχε να παθω κατι σοβαρο. Αν πεσεις με μηχανη/ακι εκτος της μεγαλυτερης ταχυτητας που πιθανοτατα θα εχεις τη στιγμη του πεσιματος, σε πλακωνουν απο 100 κιλα (για παπακι), 200 κιλα (για μια μεση μηχανη ), εως και 300+ αν οδηγεις Harley. Eνα μεσο ποδηλατο ζυγιζει 10-15 κιλα.
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πιο ασφαλες το ποδηλατο γιατι δε κανεις επικινδυνους ελιγμους αναμεσα απο αυτοκινητα. Με το ποδηλατο ποτε δε θα χωθεις αναμεσα απο 10 οχηματα για να πας μπροστα τους. Παντα θα εισαι διπλα.

Link to comment
Share on other sites

Το μειωμενο της προσφυσης των ελαστικων παντως θελει προσοχη. Αν εχεις μαζεψει φορα, ειδικα αν το οδοστρωμα δεν ειναι καθαρο τοτε απλα ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.

Σε κατηφορικη στροφη και επειδη ειχε ξεκινησει ψιλοβροχο δεν μπορουσα να φρεναρω επειδη οι ροδες μπλοκαραν (ετρεχα σε φροντιστηρια, λυκειο)

Σημαδεψα το τοιχο στη κορυφη της στροφης, και αφου εσφιξα χερια, εσκυψα και μαζευτηκα καταλληλα επεσα πανω στο τοιχο. Ουτε γρατσουνια, ουτε το ποδηλατο τιποτα. Ουτε με ειδε κανενας να γινω ρεζιλι:rolleyes:

 

Με ενα ποδηλατακι και μια κλειδαρια να μην το ψαχνεις πας οπου θες σε μια πολη. Ειναι η καλυτερη λυση για κοντινες διαδρομες. ΘΙα το χρησιμοποιησω παλι το μεσημερι να μετακινηθω στη πολη.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πιο ασφαλες το ποδηλατο γιατι δε κανεις επικινδυνους ελιγμους αναμεσα απο αυτοκινητα. Με το ποδηλατο ποτε δε θα χωθεις αναμεσα απο 10 οχηματα για να πας μπροστα τους. Παντα θα εισαι διπλα.

 

xaxaxaxaxa ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!! εγω ειμαι μεγιστος παραβατης σε οτι αφορα στοπ,κοκκινα,διαβασεις κλπ.με το ποδηλατο παντα ε!για αυτο και εχω απειρα σημαδια απο πτωσεις μου!!!! βγαινει ενα μεσος ορος της ταξης του 0.7/μηνα.:razz:

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως το έχω βολευτεί το χρησιμοποιώ τρεις μήνες τώρα (MTB), καθημερινά και αν μια μέρα δεν το πάρω μου λείπει. έχω πάρει βάση για το αυτοκίνητο και το παίρνω μαζί μου και τα ΠΣΚ που δραπετεύω. επίσης έχω πάρει καθισματάκι και κυκλοφορώ παρέα με την κόρη μου (19 μηνών). μακάρι να μας βοηθήσουν με περισσότερους ποδηλατόδρομους για να κινούμαστε πιο ανετα μες την πόλη.

Link to comment
Share on other sites

Για τους ποδηλατόδρομους μην ανησυχείς καθόλου, θα τους δεις πιο σύντομα απ'ότι περιμένεις.

Μόλις πάει στα 2 το λίτρο η βενζίνη, τα μισά αυτοκίνητα θα είναι σταθμευμένα και τα υπόλιπα θα πηγαίνουν με 30χλμ/ώρα για χαμηλή κατανάλωση.

 

Στην Πάτρα ήδη οι δρόμοι είναι άδειοι όταν κλείνουν τα μαγαζιά. Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έβγαινα καθόλου στο κέντρο επειδή δεν έβρισκα να παρκάρω, τώρα υπάρχουν αρκετές θέσεις. Το περσινό μποτιλιάρισμα που το πρωί ήταν από Γούναρη (πλατεία Ομόνειας) μέχρι και Αγ. Σοφίας έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Άντε μερικά τετράγωνα μετά την πλ. Γεωργίου να χάσω ένα φανάρι λόγω κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

αυτό το σαββατοκύριακο δοκίμασα νεα εμπειρία. πήγα με το ποδήλατο στον προστιακό και από εκεί Κιάτο με το ποδήλατο. επιτρέπεται μόνο στο τελευταίο βαγόνι χωρίς καμία επιβάρυνση στο εισητήριο. το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.