Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανανέωση περιβαλλοντικής μελέτης σε πρατήρια καυσίμων


Recommended Posts

Γειά σας. Θέλω να κάνω ανανέωση περιβαλλοντικής σε πρατήρια καυσίμων. Μήπως θα μπορούσε κάποιος από που πρέπει να αρχίσω???

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς βρες την παλαιότερη ΜΠΕ του πρατηρίου και σύγκρινε αν έχουνε γίνει αλλαγές.

Μετά βρες την εγκύκλιο 122859/2004 του ΥΠΕΧΩΔΕ που καθορίζει το περιεχόμενο φακέλου για ανανέωση ΑΕΠΟ είτε στην περίπτωση που δεν έχουν γίνει αλλαγές είτε στην περίπτωση εκσυγχρονισμού, επέκτασης, τροποποίησεων. Στην πρώτη περίπτωση θα συντάξεις μόνο μία Τεχνική Έκθεση, ενώ στη δεύτερη θα υποβάλλεις και νέα σχέδια που θα δείχνουν τις αλλαγές που έχουνε γίνει.

Λάβε όμως υπόψη σου ότι θα πρέπει να συνυποβάλλεις και Διαχειριστικό Σχέδιο Αποβλήτων και Ετήσια Έκθεση Παραγωγού Αποβλήτων για την παραγωγή και τη διάθεση των αποβλήτων του πρατηρίου. Αν η περίπτωσή σου είναι σκέτο πρατήριο καυσίμων τα μόνα στερεά απόβλητα που έχεις είναι οι λάσπες του πυθμένα των δεξαμενών οι οποίες θα πρέπει περιοδικά να απομακρύνονται. Αν έχεις και πλυντήριο-λιπαντήριο τότε απόβλητα είναι επίσης οι λάσπες του βορβοροσυλλέκτη και τα Απόβλητα Λιπαντικά Έλαια καθώς και τα επιπλέοντα λάδια του βορβοροσυλλέκτη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Που θα βρώ μια έτοιμη Τεχνική έκθεση για να πάρω το κείμενο??

 

Θέλεις και ίδια ακριβώς εε;;; :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Η εγκύκλιος που σου ανέφερα παραπάνω περιγράφει αναλυτικά το περιεχόμενο της Τεχνικής Έκθεσης. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.

Link to comment
Share on other sites

4-5 σελίδες με απλή περιγραφή αυτών που αναφέρει η εγκύκιος. βάλε και μία περιγραφή του κτιριου, της "παραγωγικής διαδικασίας" και μία λίστα μηχανολογικου εξοπλισμού, και μετά ανέφερε με δύο λόγια τι λέει η προηγούμενη μελέτη ως προς τα απόβλητα σε περίπτωση που δεν έχει αλλάξει τίποτα βέβαια και είσαι ΟΚ.

απλή είναι η διαδικασία αν δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά να βρείς την προηγούμενη ΜΠΕ και την άδεια λειτουργίας και να υπογραφούν και οι Υπέύθυνες Δηλώσεις από τον Ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Και μία δική μου ερώτηση προς "Κόκκινος":

 

εντάξει να αναφέρουμε τα λύματα από τον βορβοροσυλλέκτη και τα Απόβλητα Λιπαντικά Έλαια καθώς και τα επιπλέοντα λάδια του βορβοροσυλλέκτη σε περίπτωση Πλυντηρίου - Λιπαντηρίου.

 

Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μία συμφωνία με εξουσιοδοτημένο συλλέκτη αποβλήτου για την περισυλλογή αυτών? Και να έχει και άδεια Συλλέκτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ?

 

Σε περίπτωση που γίνεται περισυλλογή και διάθεση από τον ιδιοκτήτη, τί γίνεται?

 

Ρωτάω γιατί έχω ένα πλυντήριο που θα χρειαστεί Ετήσια Έκθεση και με προβληματίζει αρκετά το θέμα...Αν μπορείς να δώσεις μία γνώμη θα βοηθούσες αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Για τα απόβλητα έλαια χρειάζεται να συλλέγονται οποσδήποτε από αδειοδοτημένο Συλλέκτη ΑΛΕ από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι λάσπες του βορβοροσυλλέκτη απλώς να συλλέγονται από βοθρατζίδικο ο ιδιοκτήτης του οποίου αρκεί να έχει μία βεβαίωση από το σύλλογό τους ότι τα λύματα μεταφέρονται σε κέντρο επεξεργασίας λυμάτων. Τωρα, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου να συλλέγει και να εκμεταλλεύεται τα έλαια δίχως να έχει την αντίστοιχη άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Στην Ετήσια Έκθεση Παραγωγού Αποβλήτων πρέπει να συμπληρώνονται οι αντίστοιχες στήλες με τον αριθμό αδείας του συλλέκτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον αριθμό καταχώρησής του στο αντίστοιχο Μητρώο, κ.ο.κ. Αν δεν υπάρχουν αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.