Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γεωργικός Κλήρος από το Υπουργείο Γεωργίας


Recommended Posts

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι.

Χρειάστηκε να κάνω εφαρμογή στο έδαφος κάποιων κλήρων με παραχωρητήρια του ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ στο Ν. Αχαϊας. Τα μόνα στοιχεία που δίνουν, είναι μια απλή φωτοτυπία με τις πλευρές των κλήρων (ευτυχώς είναι ορθογώνιες), κάποια ορόσημα που, θα έπρεπε να βρίσκονται στο έδαφος, και μία φωτοτυπία των κλήρων σχεδιασμένη με κάνναβο όπου τα χ και y θυμίζουν hatt (και αυτή κομμένη σε φωτοτυπίες, διότι έχουν απαγορέψει στη Τοπογραφική Υπηρεσία να το δίνουν ολόκληρο).

Δυστυχώς τα ορόσημα έχουν καταστραφεί όλα, και τα σύστημα που θεωρούσα πως είναι σε hatt, με μια πρόχειρη μετατροπή, μου δείχνει 29 χλμ βόρεια.

Κάποιος φίλος Αγρ.Τοπογράφος μου είπε πως είχε ακούσει πως το Υπ. Γεωργίας δούλευε τους κλήρους και τους εφάρμοζε σε "δικό" του σύστημα. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι?

Η σκέψη μου είναι να κουμπώσω τους κλήρους επάνω στο σχέδιο και να μπορέσω, με όσο το δυνατόν μικρότερο σφάλμα, να μετατρέψω το συστημα συντεταγμένων που έχει το σχέδιο, σε ΕΓΣΑ 87 ή ΗΑΤΤ και να το εφαρμόσω.

Ευχαριστώ.:confused:

Link to comment
Share on other sites

δικο του συστημα ο φιλος σου προφανως εννοει πως ειναι σε τοπικο hatt..παρε απο τον κανναβο τα χ και ψ μετετρεψε τα απο τοπικο σε κεντρικο φχ κα απο εκει σε εγσα..

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε καλημέρα. σε μια ανάλογη δουλειά (σχετικά με αγροτεμάχιο από διανομή του υπ. γεωργίας όπου έπρεπε να διερευνήσω τα αρχικά όρια βάσει της πινακίδας τους) ζήτησα κ μου έδωσαν τις συντεταγμένες των γύρω τριγωνομετρικών (τουλάχιστον 3) στο δικό τους σύστημα.Μέτρησα λοιπόν σε εγσα και με τη μετατροπή βάσει των κοινών τριγωνομετρικών το διάγραμμα κούμπωσε στην αποτύπωση μου ικανοποιητικά.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι να βρεις τριγωνομετρικά της τοπογραφικής και να δουλέψεις με αυτά χωρίς καμία μετατροπή!

Link to comment
Share on other sites

σωστή η άποψη του συναδέλφου SIGIO

κατα κανόνα οι εργασίες της τοπογραφικής υπηρεσίας του τέως υπουργείου γεωργίας γινόταν σε hatt σε μικρά κέντρα φύλλου 6Χ6 αναφερόμαστε σε παλαιό hatt πάντα

είναι πολύ συνηθισμένες οι περιπτώσεις να μην υπάρχουν τριγωνομετρικά σημεία ,πολυγωνομετρικά σημεία η ορόσημα, άλλωστε έχουν περάσει και πολλά χρόνια

θα πρέπει ο μηχανικός σε κάθε περίπτωση να συνεκτιμήσει πολλά

έχουμε συζητήσει εκτενώς στο φόρουμ θέματα επανεφαρμογής με παραπομπές σε βιβλιογραφία και εισηγήσεις αξιόλογων συναδελφων σε σεμινάρια και ημερίδες που θα πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του οπωσδήποτε

τα ξαναλέμε

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Κάτι άρχισα να βρίσκω. Σε τοπικό 6*6 είναι μάλλον. Θα ενημερώσω σχετικά.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
συνάδελφε καλημέρα. σε μια ανάλογη δουλειά (σχετικά με αγροτεμάχιο από διανομή του......................... βάσει των κοινών τριγωνομετρικών το διάγραμμα κούμπωσε στην αποτύπωση μου ικανοποιητικά.

 

Δεν υπάρχουν, ή , τουλάχιστον δεν δίνουν. Το μόνο που υπάρχει είναι τα κέντρα στην πινακίδα L= 38 μοιρες 00' & Μ = -2 μοιρες 15'. Τα ακραία ((hatt)) είναι x= -4900 y= 9000 / x = -4900 , y = 7800 / x = -3100 , y = 7800 & x = -3100 , y = 9000 & αναμένω απο έναν συνάδελφο να μου τα μετατρέψει αυτές τις ημέρες. Θα ενημερώσω σχετικά.8-)

Link to comment
Share on other sites

το L ειναι σίγουρα 38.00'?

 

Εάν το L=38.00' οπως εχεις αναφέρει παραπάνω(περίεργο μου φαίνεται παντως) ισχυει τοτε βάση μετατροπων τα σημεια σου ειναι:

272906.480,4217797.880

274706.241,4217748.691

274673.469,4216548.850

272873.706,4216598.026

 

Τσέκαρε παντως το L γιατι ακουγεται καπως.Τα σημεια ειναι σε τυχαια σειρα και εννοειται επαληθευσετα και εσυ για τυχον λαθος

Link to comment
Share on other sites

το L ειναι σίγουρα 38.00'?

 

Ναι, δες στην επισύναψη.

 

ΦΊΛΕ panagiwtis papanagnos έχω την εντύπωση πως είναι σωστά τα στοιχεία που μου έστειλες. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θ ενημερώσω μόλις κουμπώσω. Είναι τόσο εύκολη η μετατροπή? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στο forum να μην παιδεύομαι? :P:p:p:p

post-26673-13188724296_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γενικως σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να κανεις οτι ειναι δυνατον μηπως και ξετρυπωσεις καποιο τριγωνομετρικο που πιθανον να εχει ξεμεινει.Εαν τελικα δεν βρεις κατι, εκει καπως περιπλεκονται τα πραγματα και θελει περισσοτερη προσοχη και φυσικα εμπειρια..η μετατροπη δεν ειναι κατι ιδιαιτερο απλα δεν ειναι και ακρως αποτελεσματικη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.