Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικονομική κρίση


Skeptikos

Ποιά πιστεύετε θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι   

95 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Ποιά πιστεύετε θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι

    • Να ασχολούμαστε μόνο με τις υποχρεώσεις μας και να αφήσουμε τους πολιτικούς να βρούνε τις λύσεις
      8
    • Είναι ανάγκη να δράσουμε μαζικά και να ψάξουμε οι ίδιοι λύσεις και διεξόδους από το πρόβλημα
      76
    • Τα πράγματα σε βάθος χρόνου θα πάνε καλά, απλά να περιμένουμε
      11


Recommended Posts

Καταραμένη όχι από την πολιτική αλλά από τους πολιτικούς της...

τους οποίους βέβαια κάποιοι από μας κατ΄επανάληψη και σε ποσοστό 90%, άκριτα ή δι΄ ίδιον όφελος, ψήφιζαν επί 35+ χρόνια...

 

Καταραμένη είναι αυτή η χώρα από εμάς τους ίδιους συνάδελφε. Ούτε από την πολιτική, ούτε από τους πολιτικούς της. Την Παπαρήγα την έχουμε βγάλει εκτός τόπου και χρόνου, τον Τσίπρα φλώρο και παρλαπίπα, τον Λεβέντη γραφικό, εκείνο τον οικολόγο προδότη του έθνους. Ψηφίζουμε και εκλέγουμε λοιπόν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκ περιτροπής για "να είμαστε σίγουροι" (αυτό είναι τελικά το "μοτο" του χαζούλη, του συντηριτικούλη (πιο συντηρητικούλη και από τον Σουηδό τελικά) του έλληνα, στα πάντα). Να εμφανιστεί με το στανιό δηλαδή κάποιος άλλος πολιτικός από το πουθενά; Δεν γίνεται. Ο ραγιαδισμός και η νοοτροπία φτωχοδιάβολου που είναι ριζωμένη μέσα μας σαν πολίτες φταίει για όλα τα δεινά μας. Όσο θα βλέπουμε την κότα στην πολεδομία να μιλάει στο τηλέφωνο για το πως τσιγαρίζουν τα κρεμμύδια, σαν να μη συμβαίνει τίποτα και καθόμαστε σε στάση προσοχής (γιατί "πως θα κάνουμε μετά τη δουλειά μας αν μας βάλει στο μάτι;"), αντί να την πλακώσουμε στα χαστούκια ή επιτρέπουμε στο κράτος να αυθαιρετεί σε βάρος της τσέπης μας και κάνουμε τουμπεκί (γιατί "σιγά μη βγάλεις άκρη") δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Η μόνη λύση.-

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 132
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

όταν αφήνεις κάτι στην μοίρα του, μοιραία δίνεις και στους άλλους το δικαίωμα να κάνουν παιχνίδι όπως τους βολεύει.

 

όταν αντιδράς τότε σε σέβονται.

Link to comment
Share on other sites

Σιγά σιγά θα αλλάξουμε. Οι νέες γενιές μορφώνονται και βελτιώνονται. Έχουμε ακόμη πολλά χρόνια μπροστά μας για να φτάσουμε τους Ευρωπαίους. Μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε. Επανάσταση έτσι ξαφνικά δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δες τι λέει και ο Μίκης. (ούτε συνεννοημένοι να μασταν:P)

 

 

Συνάδελφοι συμφωνώ, αλλά συγχωρέστε μου προκαταβολικά το μακροσκελές του πόστ αλλά και τη "συντεχνιακή" και επιστημονική έπαρση, που θα ακολουθήσουν.

 

Και εμένα με πνίγει η οργή.

Και εμένα με τρώει το άδικο και παραληρώ. (Προσωπικά καταθέτω πως έχω γίνει ιδιαίτερα επιθετικός σε Δημ. υπηρεσίες χωρίς να φταίνε συνάνθρωποι υπάλληλοι. Τα πολιτικά αφεντικά τους μου δίδουν το δικαίωμα να αυθαιρετώ και να τραμπουκίζω αν με τρελάνουν.)

 

Αυτό το μίσος όμως δεν είναι το κυρίαρχο όπλο μου και δεν μπορεί να δώσει πνοή.

 

Τι μπορώ να κάνω ?

 

Οι μηχανικοί θεωρητικά είμαστε "καθαρά μυαλά". Δεν υποτιμώ κανέναν αλλά η ενασχόληση με την μηχανική διαμορφώνει συγκεκριμένα τον εγκέφαλο και τον τρόπο λειτουργίας του. Σε τι μπορούμε και οφείλουμε στην κοινωνία μας ? Μην το γελάτε. Σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ο οικοδόμος - ο μηχανικός - ο μάστορας είχαν εξέχουσα θέση. Λόγω μυαλού, γνώσεων και επίλυσης προβλημάτων.

 

Το πρόβλημα γνωστό.

Οι παράμετροι πολλοί αλλά μεγάλο ποσοστό γνωστό.

 

Ας δώσουμε τεχνοκρατική λύση ειδάλλως θα πιάσουμε πάτο του πάτου.

Σε συνεργασία με οικονομολόγους, δικηγόρους κ.α. επιστήμονες ας μας παραδώσουν σε ομάδες τα ζητήματα.

 

Μηχανικοί είμαστε.

 

Επίσης ας ξυπνήσει παράλληλα με μας και η πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Ξεχάστε τους ηγέτες.

 

Λύσεις εδώ και τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Tpanag λέμε τα ίδια πράγματα όλοι μας, αλλά φοβάμαι οτι ακόμα και αύριο να είχαμε εκλογές πάλι αυτοδύναμη κυβέρνηση θα βγάζαμε, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με άλλα λόγια ομαδικά και φανερά όλοι συμφωνούμε περί του τι είναι σωστό και πρέπον για το κοινό συμφέρον, αλλά στη συνέχεια και πίσω από τη κουρτίνα εφαρμόζουμε ο καθένας αυτό που πιστεύει ατομικό συμφέρον του, θεωρόντας οτι ετσι δουλέψαμε όλους τους άλλους που πριν συμφωνούσαμε μαζί τους φανερά!

Δυστυχώς 35 χρόνια στο ίδιο έργο θεατής έχω αρχίσει να δικαιολογώ το Νιόνιο για το τραγούδι του "λοκω-έλληνες" που κάποτε ακούγοντας το τον έβριζα ως ανθέλληνα...

Link to comment
Share on other sites

εγω διαφωνω καθετα με την αντιληψη οτι για ολα φταινε οι Πολιτικοι μονο.

Η νοοτροπια της αρπαχτης και οχι μονο ,υπαρχει στην συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.

τα παραδειγματα απειρα.

σε τι φταιει ο πολιτικος οταν ο αγροτης που εχει 50 στρμ δηλωνει 100?οταν κανει υπερτιμολογησεις για να κλεψει στις επιδοτησεις?οταν τελος τελος αν ο πολιτικος δεν του κανει το ρουσφετι ΔΕΝ θα τον ξαναψηφισει?η πλειοψηφια των πολιτων εχει πολυ χειροτερη νοοτροπια .Ειτε αυτο μας αρεσει ειτε οχι.

Αρκετα λοιπον με το παραμυθι φταινε 300 πολιτικοι και οι υπολοιποι ειμαστε οσιομαρτυρες.

Και ας μην παμε μακρια.Δεν παει πισω η δικη μας νοοτροπια οταν θελουμε με μια τεχνικη εκθεση για ΗΧ να παιρνουμε 1200 ευρω και τον στοχοφορο να τον πληρωνουμε 6 ευρω την ωρα. Με τετοια νοοτροπια ,ειτε σας αρεσει ειτε οχι ,σκεφτειτε μονοι σας που οδηγουμαστε.

Επικαιρη λοιπον η ρηση του Ιησου οτι ας βγαλουμε το δοκαρι απο το δικο μας ματι πριν βγαλουμε το μικρο ξυλακι απο το ματι του αλλου(καπως ετσι δεν το ειπε?)

YΓ εν τελει σωστα τα λεει στο #11 ο tpanag .

Link to comment
Share on other sites

εγω διαφωνω καθετα με την αντιληψη οτι για ολα φταινε οι Πολιτικοι μονο.

Η νοοτροπια της αρπαχτης και οχι μονο ,υπαρχει στην συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.

 

σε τι φταιει ο πολιτικος οταν ο αγροτης που εχει 50 στρμ δηλωνει 100?οταν κανει υπερτιμολογησεις για να κλεψει στις επιδοτησεις?

 

Μην πας μακριά συνάδελφε:

Πόσοι από το forum δεν έκαναν υπερτιμολόγηση για την επιδότηση του ΕΣΠΑ?

Link to comment
Share on other sites

τοπαπ

 

 

εγω δεν εκανα και γιαυτο μπορει να μην μου το δωσανε !!!

 

ολοι φταιμε γιατι στην τελικη ειμαστε αυτο που ψηφιζουμε !!!

Link to comment
Share on other sites

Καλά, αυτό με τα ανοιχτά και προοδευτικά μυαλά μην το προπαγανδίζουμε και πολύ...Αρκεί να δεις τη θέση ορισμένων (ευτυχώς Λίγων) συναδέλφων στο θέμα με το ρεσάλτο των ισραηλινών. Δεν περίμενα μορφωμένους νέους στον κλάδο μας να είναι τόσο **** - Τέτοιοι θα μας σώσουν;...

 

Παρατήρηση: Απο τους κανόνες συμμετοχής:

"Δεν θα γίνονται πλέον δεκτά θέματα και μηνύματα με εντελώς άσχετο περιεχόμενο, υβριστικά, σεξιστικά, ρατσιστικά, και γενικά θέματα και μηνύματα που με την θεματολογία τους προάγουν εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος, ή που υποκινούν διακρίσεις, εχθρότητα, καυγάδες και διαμάχες μεταξύ των μελών του φόρουμ."

achille.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω πως εδω κανεις ενα μικρο λαθος φιλε Occultist.

Αυτο που εκαναν και οι γονεις μας,που ζουσαν σε μια πλανη....πιστευαν λοιπον πως παντα ενας μορφωμενος ανθρωπος ειναι και ενας καλος ανθρωπος.....ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.