Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήριες από Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πολυτεχνείου


Akis91

Recommended Posts

Γεια σας,

 

είμαι 18 χρονών και έδωσα φέτος πανελλήνιες για δευτερη φορα, καθώς ήθελα να εισαχθώ στο πολυτεχνείο του ηλεκτρολόγου μηχανικου. Απ'όσο πιστεύω, την βάση δεν την πιάνω, όποτε σκέφτομαι να σπουδάσω στο αντίστοιχο τει και μετα να εισάχθω από εκεί στο πολυτεχνείο.Για να γίνει αυτό, πρέπει να τελειώσω το τει και να δώσω κατατακτήριες, ή μπορώ και μέσω του τει απ'την βαθμολογία που θα έχω στα εξάμηνα να εισαχθώ στο πολυτεχνείο? Παρακαλώ πολύ απαντήστε στην ερώτηση μου.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόνο μέσω κατατακτήριων. Γνώμη μου: δεν αξίζει η όλη διαδικασία. Είσαι 19. Στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ 4 χρόνια το ΤΕΙ + 4 χρόνια το πολυτεχνείο + 1 χρόνο θητεία = 28. Αν βάλεις και κάποιες καθυστερήσεις από παράξενους καθηγητές, δύσκολα μαθήματα, φοιτήτριες κτλ πριν τα 30 δύσκολα τελειώνεις. Άσε που οι κατατακτήριες δεν είναι και εύκολες.

 

Άλλοι στα 30 θα έχουν δίπλωμα, μαστερ κ εμπειρία. Πως να τους ανταγωνιστείς αν δεν έχεις στρωμένη δουλειά να σε περιμένει;

 

Αν δεν μπορείς Πολυτεχνείο πήγαινε εξωτερικό ή σε κολέγιο πλέον. Θα έχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και σε λιγότερο χρόνο μάλιστα. Πιθανών αν πας σε ΤΕΙ μέχρι να τελειώσεις να έχουν λυθεί οι αδικίες με τα ΕΔ των ΤΕΙ αλλά επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει...

Link to comment
Share on other sites

Όπως το είπες, αν δεν έχεις στρωμένη δουλειά, εγώ όμως έχω καθώς ο πατέρας μου είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός από τει για αυτό πιστεύω πως αξίζει όλη η διαδικασία, δλδ να παω πρώτα στο τει και μετά πολυτεχνείο, όσο για το 28 σε τέτοια ηλικία θέλω να αρχίσω εργασία.

Ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σου για αυτό απαντα μου όσο το δυνατόν τάχιστα.

 

Ευχάριστω

Link to comment
Share on other sites

E αφού έχεις στρωμένη δουλειά είσαι ΟΚ. Στα 28 πάντως πολύ δύσκολα να τελειώσεις και τα 2 πτυχία. Το εξωτερικό είναι η καλύτερη λύση. Στα 24 θα ξεκινήσεις να δουλεύεις με πλήρη ΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ναι. Κάνεις ένα έτος για να πάρεις το Bsc και ένα ακόμα για το master και είσαι κομπλέ. Λέω υποτίθεται γιατί ενώ με έχουν διαβεβαιώσει ότι ισχύει δεν έχω κανένα δικό μου που να το έχει κάνει ο ίδιος και να το ξέρω από πρώτο χέρι.

 

Τώρα που το σκέφτομαι αυτό μπορείς να το κάνεις και σε κολέγιο εδώ... Χμμμ....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες για ισοτιμία μήπως μπορείς να το περιγράψεις καλύτερα; Δηλαδή αν πάω για παράδειγμα με κάποιο πρόγραμμα απο το τει στο εξωτερικό και πάρω master θα μπορώ να έχω το απεριόριστο σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα που δίνει το πολυτεχνείο; Ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σας......

 

 

Παρακαλώ διορθώστε το κείμενο ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Με το μπ******ο εκπαιδευτικό καθεστώς που υπάρχει τώρα όχι. Ίσως στο μέλλον. Παρόλα αυτά αν κάνεις 1 χρόνο εξωτερικό για το Bsc + 1 για το Master σίγουρα ναι.

 

Ενδέχεται και μόνο με το 1 χρόνο για το Bsc + 3ετή πρακτική άσκηση να πάρεις τα επαγγελματικά δικαιώματα πολυτεχνείου αλλά αυτό αναμένεται να το δούμε σύντομα αν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν πηγαίνεις στο ΤΕΙ και απλώς μόνο να κάνεις την εγγραφή και να προσπαθήσεις του χρόνου με τις πανελλήνιες για το πολυτεχνείο ξανά;

 

Δεν θα ήταν κακό το να τελειώσεις το ΤΕΙ και μετά να δώσεις κατατακτήριες για το πολυτεχνείο αλλά μόλις τελειώσεις το ΤΕΙ, όπως λέει και ο Stayros, τότε μπορεί να μην έχεις κουράγιο και δυνάμεις να κάνεις άλλα 4 χρόνια σπουδές. Δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα τότε.

Link to comment
Share on other sites

Bowser αυτό που λες το έχω κάνει ήδη, ξανάδωσα φέτος για πολυτεχνείο, αλλά απ' όσο πιστεύω δεν έχω πιάσει τη βάση γι' αυτό θα παω στο τει και μετά από εκεί πολυτεχνείο. Θέλω να ρωτήσω όμως οι κατατακτήριες είναι δύσκολες; Και με φροντιστήριο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.