Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες από Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πολυτεχνείου


Akis91

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα μαθήματα είναι δύσκολα μεν αλλά όχι δυσκολότερα από αυτά που έχει η σχολή. Οπότε εάν δεν μπορείς να πιάσεις τη βάση σε αυτά τότε δεν μπορείς να πάρεις πτυχίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελικά δεν χρειάζεται να πάω στο τει καθώς πέρασα στην πολυτεχνική σχολή του Βόλου Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων που θα μετονομαστεί σε ΗΜΜΥ, οπότε κομπλέ :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είμαι Ηλεκτρολόγος ΤΕΙ. Πηγαίνοντας στην σχολή πωρώθηκα με το αντικείμενο και παρακολουθώ ανελλιπώς όλες τις παραδόσεις διαβάζω όσο πρέπει και θα τελειώσω ακριβώς στα 4 χρόνια. Επειδή όπως βλέπω τα πράγματα με τον τρόπο που αντιμετωπίζω την σχολή έχει γίνει αρκετά εύκολη για μένα θέλω να δοκιμάσω τις ικανότητες μου! Μέχρι που μπορώ να φτάσω ρε αδερφέ! Θέλω ενδιάμεσα τώρα να διαβάζω μόνος μου για τις κατατακτήριες που θα δώσω κάποια στιγμή τώρα που έχω χρόνο αρκετό. Θα ήθελα οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ ή όποιος άλλος ξέρει να με βοηθήσει στην επιλογή βιβλίων και στο τι να προσέξω στο διάβασμά μου. Τα μαθήματα είναι τα εξής :

 

Εισαγωγή στα κυκλώματα

 

Λογική σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων

 

Προγραμματιστικές τέχνες

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν. Τα πράγματα είναι σε κάποια σημεία εύκολα και σε κάποια δύσκολα. Τα εύκολα είναι ότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι πάρα πολλές, ειδικά σε απόφοιτους ΤΕΙ, οπότε θεωρητικά άμα γράψεις και στα 3 μαθήματα λίγο πάνω από τη βάση πέρασες. Το δύσκολο είναι αυτό ακριβώς. Είναι τρομερά δύσκολο για απόφοιτους ΤΕΙ να γράψουν και στα 3 μαθήματα πάνω από τη βάση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός η εισαγωγή στα κυκλώματα είναι κυρίως αντικείμενο των Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΤΕΙ, η Λογική Σχεδίαση Ψηφιακή Συστημάτων είναι αντικείμενο των Ηλεκτρονικών - Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ και οι Προγραμματιστικές Τεχνικές (όχι τέχνες) των Υπολογιστικών Συστημάτων και της Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα για κάθε μάθημα έχουμε:

 

1) Εισαγωγή στα Κυκλώματα.

Είναι το πιο κοντινό στο αντικείμενό σου μάθημα. Η δυσκολία υπάρχει στο γεγονός ότι περιλαμβάνει πολλά θέματα διαφορικών εξισώσεων. Άμα δεν έχεις καταλάβει από το ΤΕΙ Ηλεκτρικά Κυκλώματα, τότε καλό είναι να πάρεις τις 3 Ηλεκτροτεχνίες του Γκαρούτσου για να μπεις στο ζουμί. Επίσης άμα δεν γνωρίζεις επίλυση διαφορικών εξισώσεων καλό είναι να πάρεις ένα βοήθημα ή και ένα βιβλίο ώστε να διαβάσεις και να καταλάβεις το αντικείμενο. Ύστερα από όλα αυτά πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις κυκλώματα από τα δύο βιβλία του μαθήματος:

α) Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Κανελλόπουλος, Εκδόσεις Παπασωτηρίου

β) Μαθήματα Ειδικής Ηλεκτροτεχνίας, Γραμμικά Κυκλώματα, Πρωτονοτάριος - Θεολόγου, Εκδόσεις Συμμετρία.

Το α) είναι πιο καλό κατά την γνώμη μου και πιο κοντά στις εξετάσεις του μαθήματος. Όλο το ζητούμενο είναι να παίζεις στα δάχτυλα οποιοδήποτε περίπλοκο ηλεκτρικό κύκλωμα, οπότε και θα γράψεις πάνω από την βάση κατά την γνώμη μου. Για να αριστεύσεις πρέπει να ξέρεις καλά μαθηματικά και ειδικά διαφορικές εξισώσεις και σήματα και συστήματα. Συγκεκριμένα πρέπει να ξέρεις να λύνεις όλες τις διαφορικές εξισώσεις που συναντιούνται στα ηλεκτρικά κυκλώματα και ειδικά όταν η πηγή είναι μια βηματική συνάρτηση ή μια dirac ή doublet (παράγωγος της dirac).

 

2) Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων.

Είναι μάθημα που αφορά την ψηφιακή ηλεκτρονική. Είναι το α και το ω για την σημερινή εποχή, την λεγόμενη "ψηφιακή". Το βασικό βιβλίο του μαθήματος είναι η ψηφιακή σχεδίαση του M. Morris Mano. Σίγουρα η τρίτη έκδοση αυτού του βιβλίου είναι μεταφρασμένη στα Ελληνικά από τον Κουκούτση διπλωματούχο ΗΜΜΥ - καθηγητή ΕΜΠ και τον Σκέμπρη διπλωματούχο ΗΜΜΥ, εκδόσεις Παπασωτηρίου. Πιστεύω ότι άμα διαβάσεις αυτό το βιβλίο θα πας καλά, δηλαδή θα περάσεις το μάθημα. Τώρα άμα θες να αριστεύσεις - σιγουρέψεις την επιτυχία πρέπει να διευρύνεις λίγο της γνώσεις σου. Πρέπει δηλαδή να βρεις και άλλα σημεία να διαβάσεις. Συστήνω να βρεις από κανέναν μαθηματικό, βιβλίο για δυαδικά συστήματα, άλγεβρα Boole και λογικές πύλες. Επίσης άμα κολλήσεις σε θέματα μαθηματικής λογικής (πολύ σπάνιο) μπορείς να ρίξεις απλώς μια ματιά (τίποτα παραπάνω, χωρίς να μπερδευτείς) εδώ. Στη μαθηματική λογική το False συμβολίζεται με F ενώ στη ψηφιακή σχεδίαση με 0 και το True στη μαθηματική λογική με T και στη ψηφιακή σχεδίαση με 1. Τελειώνοντας να πω ότι πολλοί διπλωματούχοι ΗΜΜΥ ΕΜΠ, χαρακτηρίζουν αυτό το μάθημα ως το πιο ωραίο στη σχολή.

 

3) Προγραμματιστικές Τεχνικές. Απλά τα πράγματα. Άμα σου αρέσει ο προγραμματισμός θα περάσεις, αν δεν σου αρέσει θα κουραστείς για να περάσεις. Το μάθημα αφορά την γλώσσα προγραμματισμού C και τις δομές δεδομένων πάνω σε αυτήν. Τα βιβλία που προτείνονται είναι το εξής:

1) Η Γλώσσα Προγραμματισμού C, Brian W. Kernighan - Dennis M. Ritchie, δεύτερη έκδοση, μεταφρασμένο από τον Θωμά Μωραϊτη, διπλωματούχο μεταλλειολόγο ΕΜΠ, εκδόσεις Κλειδάριθμος.

2) Η Γλώσσα C σε βάθος, 3 βελτιωμένη έκδοση, Νίκος Μ. Χατζηγιαννάκης διπλωματούχος ΗΜΤΥ Πάτρας, Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

3) Δομές Δεδομένων με C του Μισυρλή Νικόλαου, μαθηματικού, μάλλον αυτοέκδοση.

4) Αλγόριθμοι σε C του Robert Sedgewick 3 έκδοση, μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον μαθηματικό Στεφανίδη, εκδόσεις κλιεδάριθμος.

Δεν μπορώ να σου πω τίποτε άλλο για αυτό το μάθημα. Κατέβασε το περιβάλλον Dev C++ για να φτιάχνεις προγράμματα και μάθε να τα γράφεις και στο χέρι. Και όπως είπαμε. Όσο πιο πολύ σου αρέσει ο προγραμματισμός τόσο καλύτερα θα πας.

 

Ότι άλλο χρειαστείς πες μου ή εδώ ή πμ.

 

Φιλικά hmmypm.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ όσο δεν μπορείς να φανταστείς!!! Ηλεκτρικα-Ηλεκτρονικά κυκλώματα τα έχω καταλάβει απο την σχολή μου. Ψηφιακά συστήματα έχω κάνει 1 χρόνο και έχω πάθει πλάκα ( μου αρέσουν πάρα πολυ ). Προγραμματισμό....μου αρέσει το άθλημα αλλά δεν έχω επαφή καμία :( Ευχαριστώ και ελπίζω να σε συναντήσω και απο κοντά κάποτε να στο πω και απο κοντά!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν χρειάζεται να πάω στο τει καθώς πέρασα στην πολυτεχνική σχολή του Βόλου Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων που θα μετονομαστεί σε ΗΜΜΥ, οπότε κομπλέ :)

Αν μπήκες στο Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων το οποιο δεν εχει μετανομαστει σε ΗΜΜΥ πριν μπεις θα εχεις διπλωμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων νομιζω και οχι ΗΜΜΥ, αρα δε θα εχεις τα εππαγελματικα δικαιωματα ΗΜΜΥ.

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις λάθος electrical_salonika το δίπλωμα του ηλεκτρολόγου θα δωθεί και στους φοιτητές που μπήκαν στη σχολή με την παλιά ονομασία, επιλέγοντας να εξεταστούν στα μαθήματα που θα προστεθούν στη σχολή με την νέα ονομασία....Ο ίδιος ο πρύτανης το δήλωσε αυτό σε συνέντευξη του πριν ακόμα εγκριθεί η μετονομασία της σχολής...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.