Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε χωράφι


Recommended Posts

γνωριζει κανεις τη διαδικασια για φωτοβολταικα σε χωραφι απο επαγγελματιες αγροτες?

υπαρχει καποια επιδοτηση στουσ αγροτες?υπαρχει καποιο link που τα εχει μαζεμενα?

 

ευχαριστω:P

Link to comment
Share on other sites

Επιδότηση δεν υπάρχει σίγουρα.

Το μόνα που ξέρουμε είναι ότι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι 100 kW αμέσως μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για χωράφια που τους ανήκουν. Επίσης όσοι αγρότες βάλουν ΦΒ δε θα πρέπει να τα μεταβιβάσουν σε κανένα για τουλάχιστον 5 χρόνια (εξαιρείται η περίπτωση της κληρονομιάς). Τέλος η ενέργεια πωλέιται στις κλασσικές τιμές που ισχύον και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις σε χωράφια κλπ.

 

Αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν το αν θα χρειαστεί η ύπαρξη εταιρίας και η εγγραφή στο ΤΕΒΕ καθώς και τα ποια δικαιολογητικά θα απαιτούνται και από ποια υπηρεσία (ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, Δασαρχεία, Αρχαιολογίες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς το τοπίο.

Σίγουρα οι διατάξεις ευνοούν τους αγρότες. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και κάποιες εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες.

Σίγουρα πρέπει να διευκρινιστεί ακριβώς και το θέμα με τη γη υψηλής παραγωγικότητας γιατί και εκεί θεωρώ ότι υπάρουν ασάφειες.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω κάποια παραφιλολογία, τέλος του μήνα περιμένουμε τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Από ότι λέγεται εκεί θα αναφέρονται περιπτώσεις επιδότησης φωτοβολταικών για αγρότες.

 

Το αναφέρω με πάσα επιφύλλαξη, αλλά αυτό ακούγεται τον τελευταίο καιρό.

 

Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια άλλη πληροφόρηση ας την καταθέσει γιατί με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και πιθανώς και άλλους

Link to comment
Share on other sites

Λίγο τραγικό να δίνεις επιδότηση σε μια επένδυση που κάνει απόσβεση στα 5 έτη και σου αφήνει άλλα 15 καθαρό κέρδος!!!!!!!!!!!!!!! Αν θέλουν να δώσουν επιδότηση θα πρέπει τουλάχιστον να ρίξουν την τιμή της kWh. Και τότε είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα μπει στη διαδικασία να περιμένει 2-3 χρόνια να πάρει την επιδότηση.....

Link to comment
Share on other sites

Αποσβεση σε 5 χρονια????Δεν νομιζω...Καλα θα ηταν.

Κατα την αποψη μου ενα π.χ. 100 αρι θελει 350 χιλιαρικα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ και θα σου αποδιδει περιπου 60 χιλιαρικα το χρονο.

Do the math...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Διάβασα στο Έθνος της Κυριακής για μια περίπτωση επένδυσης σε Φωτοβολταικές εγκαταστάσεις.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει, για εγκαταστάσεις ύψους 100Kw με προυπόθεση 4 στρέμματα και κεφάλαιο 30.000-40.000 ευρώ. Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει υποχρεωτικά να είσαι αγρότης ή όχι και τι γίνεται με τις επιχορηγήσεις.

 

Που θα μπορούσα να βρω αναλυτικές πληροφορίες και τι συμβαίνει με την παρούσα κατάσταση. Μιας και διαβάζω οτι εχούν πλακώσει όλοι οι αγρότες με τις αιτήσεις και καθόνται αυτές ανεπεξέργαστες στα συρτάρια.

 

Επίσης για τέτοια ζητήματα σε ποίες αρχές μπορώ να απευθυνθώ? ΡΑΕ και ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταικών θα μπορούσαν να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα?

Link to comment
Share on other sites

ενας φιλος μου εχει ενα 100ρι κ βγαζει 600 το λιγοτερο με 800+ kw την ημερα αλλα εβαλε καλα πανελ, του στοιχισε 410.000 ευρω, αλλα ετοιμο κ χωρις να τρεξει καθολου. υπολογισε... εκανα κ εγω τιην αιτηση μου τη προηγουμενη βδομαδα. μου στοιχισε 1.250, τωρα περιμενω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.