Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντισυναδελφική συμπεριφορά


csou

Recommended Posts

Συναδελφοι παραθετω προσωπικη εμπειρια που βιωνω καθημερινα σε μικρη κωμοπολη της επαρχιας. Δραστηριοποιουμαι σε μικρη κωμοπολη επαρχιακου νομου. Η κωμοπολη που ζω απεχει 50χλμ απο την Πολεοδομια. Εχει σχεδιο πολεως και εγκεκριμενη πολεοδομικη μελετη πραξης εφαρμογης η οποια εδω και αρκετα χρονια δεν εχει κυρωθει και μαλιστα επεστραφη προσφατα ως παρανομη απο το ΣΤΕ ως παρανομη για καποια λαθος οριοθετηση ρεματων που ειχε γινει. Τωρα στο ζουμι. Μαζι με εμενα δραστηριοποιουνται εδω και χρονια και αλλοι δυο συναδελφοι που την εδρα τους την εχουν σε αλλα μερη και ερχονται 2 φορες την εβδομαδα. Εγω ειμαι σχετικα καινουριος στην περιοχη(2 χρονια) αλλα αυτοι ειναι 10 χρονια και 24 χρονια αντιστοιχα στην περιοχη. Αυτο ειναι το λιγοτερο. Αυτο που παρατηρειται εδω ειναι στην περιοχη της πραξης εφαρμογης που δεν εχει κυρωθει να ξεφυτρωνουν σπιτια απο το πουθενα. Οι αδειες τους προφανως ειναι παρανομες. Επισης παρατηρειται το φαινομενο να βγαινουν αδειες σε μη διανοιγμενους δρομους με παρανομα πιστοποιητικα απο το δημο περι διανοιγμενων δρομων η στην καλυτερη περιπτωση οι δρομοι αυτοι να ειναι μερικως διανοιγμενοι και να δειχονονται ως πληρως διανοιγμενοι. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι ενω εγω δεν αναλαμβανω τετοιες περιπτωσεις οι ιδιωτες απευθυνονται σε αυτους τους "συναδελφους" και τους βγαζουν την αδεια. Σαν να μη φτανει αυτο φαινονται αυτοι οι μαγκες της υποθεσης. Βεβαιως η πολεοδομια η δεν το ξερει η κανει τα στραβα ματια. Παντως το φαινομενο αυτο συνεχιζεται και εκτος απο αντισυναδελφικο ειναι και παρανομο. Αντισυναδελφικο βεβαια ειναι οτι παιρνουν και τις αδειες μονο με την αμοιβη μελετης και οταν ειναι για ρευμα κοπανανε και την αμοιβη επιβλεψης και μαλιστα φουσκωμενη, αλλα αυτο ειναι πταισμα μπροστα στα παραπανω. Εννοειται οτι δεν πατανε ποτε στην επιβλεψη και γινεται της κακομοιρας στα σιδερα!! Οπως καταλαβαινετε εχουν και τη συγκαλυψη των μαστορων. Σε αυτα τα φαινομενα πως ειναι καλυτερα να αντιδρα κανεις? Αν κανω εγγραφη καταγγελια τους αφαιρουν την αδεια ασκησεως επαγγελματος κατευθειαν αλλα πολυ φοβαμαι οτι αυτο θα λειτουργησει αρνητικα σε εμενα και ας μην κανω παρανομιες. Περιμενω καποιο σχολιο επ'αυτου

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θα παρακαλούσα το φόρουμ να κατηγοριοποιήσει το θέμα μου σε άλλη ενότητα μιας και θεωρώ ότι η ενότητα "κουβέντα" δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι τουλάχιστον το "michanikos.gr" θα ηταν πιο κατάλληλο για τέτοιου είδους θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Για τέτοιου είδους "ενστάσεις" παρακαλώ επικοινωνήστε με τους συντονιστές που στην εν λόγω κατηγορία και εφόσον δεν έχουν οριστεί άλλοι είναι οι super mod ZaXoYs και Χάρης.

 

Στην κατηγορία "michanikos.gr" συζητούνται θέματα σχετικά με το forum όπως σχόλια, παράπονα, παρατηρήσεις, προτάσεις των μελών.

 

Το αίτημά σου θα συζητηθεί μεταξύ των συντονιστών και θα σου απαντήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Βάσει της πραγματικότητος και της δυσκολίας επαγγελματικής επιβίωσης για μένα το πρόβλημα πρωτίστως δεν είναι ηθικό ή δεοντολογικό. Είναι προσωπικό: ποιο είναι το μέλλον σου στην περιοχή?

 

Από τη στιγμή που δεν έχεις εμπλακεί με το εν λόγω παράνομο σύστημα δεν πρόκειται να χάσεις και από εκεί πελατεία. Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν φήμες από τους δυσαρεστημένους ''πελάτες'' των άλλων (όταν αποκαλυφθούν οι παρανομίες θα λογοδοτήσουν και αυτοί...βλ. αυθαίρετα και πρόστιμα) αλλά αν η μέχρι τώρα πορεία σου είναι άμεμπτη θεωρητικά δε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Οι δικοί σου πελάτες θα στηρίξουν τη φήμη σου.

 

Αφού όμως έχουν εμπλακεί και δημόσιες υπηρεσίες στο παιχνίδι (παράνομα πιστοποιητικά δήμου) θα υπάρξουν και εκεί κυρώσεις. Οπότε είναι σίγουρο ότι από εκδίκηση θα σου προκαλέσουν προβλήματα. Αλλά και αυτό είναι σχετικό. Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν βάσει κανόνων & κωδίκων κάτι που είναι μεν θεωρητικό αλά αν χρησιμοποιηθεί έξυπνα είναι όπλο υπέρ ημών. Αν οι δουλειές σου είναι απλές και η παρέμβαση των δημόσιων υπηρεσιών τυπική τότε δε νομίζω να πρέπει να φοβηθείς τίποτα. Θα πρέπει να είναι πολύ έξυπνοι ώστε να ''ανακαλύψουν'' κάτι που θα σταματήσει κάποια δουλειά, η οποία όμως είναι Προσεγμένη, Μελετημένη και Νόμιμη. Ακόμη και τότε θα ζοριστείς λίγο (ή πολύ, ανάλογα) και θα την περάσεις. Αργά ή γρήγορα θα το πάρουν απόφαση...τσαμπουκά θέλει.

 

Αν τώρα δεν έχεις πολύ δουλειά και το ενδεχόμενο να μετακινηθείς δεν είναι τραγικό δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ρίξε τις βόμβες.

 

Ηθικολογίες δε χωράνε εδώ. Από κάποιον που έχει παιδιά, σκυλιά, γατιά να ταΐσει δεν μπορώ να ζητήσω θυσίες...οι καιροί είναι χαλεποί. Βέβαια όσο πιο γρήγορα εξαλειφθούν αυτά τα σκουλήκια (συναδέλφους δεν τους λες αφού εδώ ντρέπεσαι να τους πεις μηχανικούς) τόσο καλύτερα. Για όλους...ακόμη και αυτούς τους ηλίθιους που πληρώνουν για τα αυθαίρετα.

 

Εγώ στη θέση σου θα το' κανα. Έχω βάλει τις προτεραιότητές μου και η ψυχική μου υγεία έχει (προς το παρόν) προτεραιότητα. Και ας ζοριστώ με τη δουλειά. Αλλά...έκπληξη...μόνο τον εαυτό μου έχω να ταΐσω.

Link to comment
Share on other sites

φίλε csou,

 

μπορείς να κάνεις μια ανώνυμη καταγγελία στη Πολεοδομία,

έτσι δεν κινδυνευεις να εκτεθείς και αυτοί ειναι υποχρεωμένοι να ελεγξούν για να μην κατηγορηθούν για συγκάλυψη

Link to comment
Share on other sites

Το εχω σκεφτει χιλιες φορες να κανω καταγγλεια στην Πολεοδομια, αλλα και παλι το ξανασκεφτομαι. Δυστυχως δεν εμπλεκεται μονο η Πολεοδομια αλλα και ο τοπικος Δημος. Η κατασταση πραγματικα ειναι πολυ σαπια. Ενω εγω κοιταω καθε δουλεια να ειναι παντελως νομιμη και διωχνω αδειες οπως προσθηκες που εχουν αυθαιρεσιες, αυτοι οι κυριοι τις βγαζουν δειχνοντας φωτογραφιες απο αλλα κτισματα για να βγει η αδεια. Και επειδη ολοι ειναι ψιλοπαρανομοι(οι ιδιωτες) δεν γινονται συνηθως καταγγελιες, αλλα και οταν γινονται οι πελατες(οχοι οι μηχανικοι) κινουν θεους και δαιμονες και τελικα ολα μια χαρα! Εγω αυτο που δεν ξερω ειναι αν ο Προϊσταμενος οταν βλεπει οτι γινονται ολα αυτα μεσω καταγγελιων τι κανει. Παντως δε νομιζω να τους εχει κανει τιποτα ολα αυτα τα χρονια γιατι ελευθεροι κυκλοφορουν και ολα μια χαρα. Τωρα οσον αφορα τη δουλεια, δε με συμφερει να φυγω γιατι εχω και εγω δουλεια. Βγαινει που λεμε το ψωμι. Θα ειχα ομως τουλαχιστον 4πλασια δουλεια αν δεν υπηρχαν ολα αυτα. Δεν με συμφερει να φυγω. Το θεμα ομως ειναι να μη βγαζω τον καρκινο γα να βγαλω μια αδεια που ειναι νομιμη και οι κυριοι αυτοι να βγαζουν αδειες αλλα αντι αλλων και να τη βγαζουν λαδια μια ζωη!! Δεν μπορω εγω να τσακωνομαι με τους μαστορους(και μη νομιζετε οτι ειναι πολλοι) γιατι πρωτη φορα βλεπουν μηχανικο σε επιβλεψη και να μου κοβουν και την καλημερα γιατι καποιος χαλαει τη σουπα. Και οταν εννοω χαλαει τη σουπα ειναι οτι δεν τα "παιρνω" στις επιμετρησεις και αναγκαζονται να βαζουν σωστα τα σιδερα. Και οι κακομοιροι οι πελατες να μου λενε οτι οι μαστορες αυτοι δεν εχουν προβλημα με τους αλλους μηχανικους!! Πως να εχουν οταν δεν πατανε στην επιβλεψη? Το ασχημο με την ολη ιστορια ειναι πως οι κυριοι αυτοι δεν παιρνουν μονο τις παρανομες αλλα παιρνουν και νομιμες δουλειες. Γι'αυτο ανεφερα οτι θα ειχα 4πλασια δουλεια. Αν ομως την πατησουν και δουνε οτι μονο νομιμες δουλειες πρεπει να κανουν παιζουμε ολοι με το ιδιο χαρτι. Γιατι οπως καταλαβαινετε στην πιατσα βγαινει το ονομα οτι ο ταδε ειναι μαγκας μηχανικος και θα σου τη βγαλει την αδεια. Και ο βλαχος παει σα το προβατο νομιζοντας πως ο ταδε ειναι ο θεος!!! Πιστευω παντως οτι και στην Πολεοδομια να το ξερουν τι γινεται(δεν μπορει ρε παιδι μου!!) αλλα κανουν το κοροϊδο. Ειναι μαθηματικως αδυνατον να μη το ξερουν. Σας λεω η υποθεση ειναι για Μακη

Link to comment
Share on other sites

Φίλε TheSpartan η πολεοδομία δεν ελέγχει ανώνυμες καταγγελίες.

Ακόμη και να δεχθώ πως θα ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο δε θα μαθευόταν στο τέλος ποιος έκανε την κίνηση αυτή.

Το θέμα είναι αλλού. Για Μάκη όπως το λες csou!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως xaris8080 το εχω σκεφτει και αυτο αλλα τι να πρωτοπρολαβει και ο ερμος ο Μακης!! Ειναι τοσο μ@$%^&@#λο η Ελλαδα που τρεχει και δε φτανει. Τωρα σοβαρα, εγω ηθελα να μοιραστω την προσωπικη μου εμπειρια με το φορουμ και δυστυχως απο οτι βλεπω οι λυσεις που ενδυκνεινται απο τους συναδελφους ειναι οι ιδιες που εχω σκεφτει και εγω αλλα καταληγουν σε ατοπο. Το κακο ειναι πως αν τους αποκαλυψω δημοσιως δεν θα εχω προβλημα απο αυτα τα υποκειμενα(τουσ "συναδελφους" εννοω) αλλα περισσοτερο απο το θαψιμο που θα φαω απο τους ιδιοκτητες των παρανομων κατοικιων που εχουν αδειοτησει αυτοι οι "συναδελφοι" και ειναι παρα πολλες!!

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία όχι, αλλά ο Εισαγγελέας ναι.

Ειδικά αν το αδίκημα είναι από αυτά που διώκονται αυτεπάγγελτα, όπως είναι η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

 

Λύσεις υπάρχουν αν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία.

Πας σε κούριερ, και καταθέτεις 3 έγγραφα.

1. Προς Πολεοδομία με κοινοποιήση σε Εισαγγελέα και συνήγορο του πολίτη.

2. Προς Εισαγγελέα και κοινοποίηση σε συνήγορο του πολίτη.

3. Προς Συνηγορο του πολίτη και κοινοποίηση σε Εισαγγελέα.

 

Σαν στοιχεία βάζεις Καταγγελόπουλος Βασίλειος.

 

Εχω φάει χοντρό τράβηγμα από τέτοια ¨Επώνυμη" καταγγελία και μόνο στον Εισαγγελέα, δεν υπήρχε τότε συνήγορος (1986 φοιτητής ακόμα).

Τα υπόλοιπα τα έμαθα στην πορεία.....

 

Ο Μάκης δεν πρόκειται να ασχοληθεί αν δεν υπάρχει λόγος, δηλαδή να βγάλει χρήμα.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

erling ειναι πολυ ενδιαφεροντα αυτα που αναφερεις. Οσον αφορά στο ονοματεπωνυμο ομως διατηρω σοβαροτατες επιφυλαξεις για το αν θα πρεπει να δηλωθει ψευδως(καταγγελοπουλος βασιλειος). Ποιος θα εξετασει καταγγελια ανυπαρκτου προσωπου? Σεβομαι την αποψη σου αλλα αν δεν με απατουν οι ελαχιστες νομικες μου γνωσεις θα πρεπει απο δημοσια αρχη να διασταυρωνονται τα δεδομενα,ειδικα αν αναφερεις σοβαρα περιστατικα οπως αυτα τα οποια ειναι ποινικα αδικηματα. Ειδικα αυτο ρε συναδελφοι να χτιζεις στην περιοχη που δεν εχει κυρωθει η πραξη εφαρμογης πως γινεται? Με ιπταμενα τοπογραφικα? το δειχνεις αλλου και το φτιαχνεις αλλου? Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ! Εκει "κολλαω" εγω και αναρωτιεμαι αν εν πασει περιπτωσει υπαρχουν ανθρωποι(συναδελφοι ας τους πουμε) και αλλου που κανουν τετοιες αλητειες οπως εδω. Αυτα ειναι πολυ χοντρα. Να αναφερω επισης για αδεια αντικαταστασης στεγης η οποια εγινε προσθηκη οροφου!! Για να μη μιλησω για οικοδομες οι οποιες εχουν μπει μεσα στο δρομο ελλειψει επιβλεποντος για να κανει τη χαραξη(αυτα ειναι πταισματα!)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.