Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα εντός σχεδίου


Recommended Posts

συνάδελφοι έχω έναν ιδιοκτήτη οικοπέδου στο μενίδι που αγόρασε οικόπεδο νομίζοντας ότι είναι άρτιο για να το οικοδομήσει. σύμφωνα με τους ορους δόμησης για το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν ισχύει η παρέκκλιση των όρων δόμησης γιατί το φεκ αναφέρει ότι "η παρέκκλιση δεν ισχύει για τα οτ τα έχοντα πρόσωπο στο βασικό οδικό δίκτυο" . Η ερώτηση μου είναι η εξής: αφού για το οικόπεδο έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής το 96 δεν πρέπει να θεωρηθεί άρτιο?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ερμή επειδή δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή Μενιδίου, αναφέρεσαι στην Π.Ε. Λαθέα Β αν δεν κάνω λάθος που όντως έτσι αναφέρει για την παρέκκλιση.

Αφενός τι θα πει νόμιζε οτι ήταν άρτιο? Δεν το δήλωνε ο μηχανικός στο τοπογραφικό της αγοραπωλησίας ? Η η συμ/φικη πράξη είχε γίνει πριν κυρωθεί η πράξη εφαρμογής?

Εξάλλου αν το οικόπεδο έχει προκύψει από την πράξη εφαρμογής δεν μπορεί να μην είναι άρτιο και οικοδομήσιμο!

Link to comment
Share on other sites

αυτο λεω και εγω , οτι το οικοπεδο εχει προκυψει απο πραξη εφαρμογης, δεν ειναι στη λαθεα , ειναι στην αγια παρασκευη , ισως εκανα λαθος στη χρονολογια... η μηχανικος στην αγοραπωλησια δηλωσε οτι ειναι αρτιο και οικοδομησιμο!

Link to comment
Share on other sites

και απλα πληροφοριακα δεν ειμαι ο ερμης αλλα η hermis. καποιος μηχανικος μου ειπε να το ψαξω το θεμα αλλα η πολεοδομια μου ειπε οτι δεν ειναι αρτιο. οι γειτονες ομως εχουν χτισει κανονικα και οχι με αρθρο 25 για μη αρτια . υπαρχει κοποιο τρυπακι και πρεπει να το βρω...

Link to comment
Share on other sites

Άλλάζς λοιπόν φύλο hermis (συγγνώμη) και κοιτάζοντας του όρους δόμησης της Αγίας Παρασκευής (Δ/γμα ρυμ 1993 και κύρωση πράξης 2004 )

δεν αναγράφει στην παρέκκλιση τίποτα περί βασικού οδικού δικτύου.

Τσέκαρες στην πολεοδομία τους όρους δόμησης μηπώς οι αναγραφόμενοι στο τοπογραφικό είναι λάθος? Θύμασαι μήπως οδό να τσεκάρω αν όντως είναι Αγία Παρασκευή μήπως έχει γίνει κανα χοντροκομμένο λάθος στο τοπογραφικό? Πάντως η μόνη Π.Ε. με δ/γμα του 96 και επισήμανση για οδικό βασικό δίκτυο στην παρέκκλιση είναι η Λαθέα.

Link to comment
Share on other sites

πηρα απο την πολεοδομια φωτοτυπια του φεκ και λεει για το βασικο οδικο δικτυο. και εγω μενιδι δουλευω αλλα ειμαι καινουρια και δεν εχω βοηθεια . πανω στην παρνηθος ειναι το οικοπεδο στο οτ 2360. αν εψαξες τους ορους δομησης σε προγραμμα οπως αυτο της δομικης θα παρατηρησεις οτι αυτο για το βασικο οδικο δικτυο δεν αναφερεται.παντως το παραθυρακι που βρισκουν μαλλον εχει να κανει με το οτι το οικοπεδο προηλθε απο πραξη εφαρμογης...

Link to comment
Share on other sites

Τους ορους δόμησης του εχω πάρει από την πολεοδομία,φωτοτύπησα όλο το βιβλιαράκι οπότε φαντάζομαι οτι θα έχουμε τους ίδιους. Θα το ξανατσεκάρω κι εγω πάντως. Είδα το Ο.Τ. στο οποίο αναφέρεσαι, Αγία Παρασκευή όντως. Πάντως ακόμα κι έτσι να είναι, η Πάρνηθος είναι χαρακτηρισμένο πρωτέυον οδικό δίκτυο του Δήμου αν δεν κάνω λάθος.

Επί τη ευκαιρία, αν μπορώ γενικά να σε βοηθήσω σε οτιδήποτε θα χαρώ.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

δημητρη , εχω σημειωσει τα στοιχεια σου γιατι σιγουρα καποια στιγμη θα σε χρειαστω. το βιβλιαρακι αν παρατηρησεις κατω στα ο.τ. γραφει για το υψος 8μ στο βασικο οδικο δικτυο, για τον ιδιο λογο το γραφει. . . και ισχυει και για αλλες περιοχες του μενιδιου , στο λεω απλα για να το ξερεις , και αν θελεις μπορω να σου στειλω mail το φεκ που πηρα απο την πολεοδομια για να καταλαβεις τι πατατα εχουν κανει εδω στο μενιδι...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σου κάνει κόπο, θα το ήθελα το mail που ανέφερες.

Στην διάθεση σου για ότι χρειαστείς! Πάντως στο ΦΕΚ του ΓΠΣ Αχαρνών αναφέρει " Πάρνηθος από Περιοφ. Αιγάλεω εως όριο Προστασίας Πάρνηθος" και "Παρνηθος από Αριστοτέλους εως Καραμανλή" ως δευτερεύοτσα οδική αρτηρία τελικά :(

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει οτι δεν ανήκει στο βασικό οδικό δίκτυο? Κάποιος άλλος διαχωρισμός είναι μάλλον..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.