Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πρόβλημα με υπόγειο και λύματα


Recommended Posts

Σε υπόγειο καταστήματος ιδιοκτησίας μου ο τοίχος τρέχει (λίγο, ουσιαστικά κατεβαίνουν 3-4 "γραμμές" σαν να "δακρύζει" κάποιος σωλήνας) από το ύψος της οροφής του περίπου.

Υγρό μαύρο και δύσοσμο (προφανώς από λύματα).

Ο τοίχος εκεί συνορεύει με το διπλανό κατάστημα που είναι μπαρ-καφετέρια και εκεί ακριβώς και λίγο πιό ψηλά (δηλαδή στο ισόγειο της καφετέριας) έχει υδραυλικά (τουαλέτα και κουζίνα δίπλα) που δυσλειτουργούν σύμφωνα με το δικό μου υδραυλικό που έριξε μια ματιά.

 

Παρά τις ειδοποιήσεις μου ο ενοικιαστής του κτιρίου και ιδιοκτήτης της καφετέριας δεν κάνει τίποτα. Δεν φέρνει υδραυλικό να διορθώσει το πρόβλημά του αλλάζοντας ίσως σωλήνες που έχουν διαρροή.

 

Πως μπορώ να κινηθώ τυπικά;

Ποιά υπηρεσία εμπλέκεται; Πολεοδομία, Δήμος, Υγειονομικό;

 

ΥΓ Δεν ξέρω αν το ερώτημα έχει μπει στη σωστή κατηγορία. Αν χρειάζεται ας το μεταφέρει κάποιος διαχειριστής...

Link to comment
Share on other sites

Για μενα το πρωτο που πρεπει να κανεις πριν μπλεξεις υγειονομικα και πολεοδομιες ειναι επαφη με ενα δικηγορο για καποια τυπικη και με ημερομηνια ενημερωση (εξωδικο πχ) οτι προκαλουνται φθορες στην ιδιοκτησια σου και οτι εχεις την προθεση να το ψαξεις (τα λεω απλα - ο δικηγορος ξερει πως και τι θα κανει).. Αυτο βεβαια απαιτει και μια πραγματογνωμοσυνη μηχανικου οτι οντως το προβλημα ερχεται απο εκει..

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω χρεαιζεται επιθεωρηση απο μηχανικό για να δει τα παρακατω

 

Πηγη υγρασιας, υποβαθμιση αντοχης σκυροδεματος, οπλισμου, διαβρωση οπλισμου, ρυγματωσεις, κλπ. Προσοχη το ΤΕΕ δεν τα κανει αυτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Λοιπόν υπάρχει εξέλιξη...

Το θέμα είχε σταματήσει διότι δεν φαινόταν επιδείνωση του προβλήματος οπότε και πίστεψα ότι είχε διορθωθεί. Προφανώς κάποια διαρροή στα υδραυλικά των δίπλα.

 

Ομως τώρα που το δίπλα κατάστημα (καφετέρια) άρχισε να λειτουργεί φουλ λόγω χειμώνα το πρόβλημα επανεμφανίστηκε δριμήτερο. Πήγε ο υδραυλικός μου στην καφετέρια για να δει αν είναι από εκεί κάποιο πρόβλημα και βρήκε το εξής εκπληκτικό: Στην τουαλέτα τους και σε σημείο που εφάπτεται με την μεσοτοιχία έχουν ένα φρεάτιο περίπου 60 εκ βάθος που δέχεται λύματα τουαλέτας και απόνερα της κουζίνας της καφετέριας. Ομως δεν είναι στεγανό και μόλις πέσει νερό εξαφανίζεται στο βάθος του αμέσως. Είτε δηλαδή ήταν παλιά τσιμεντένιο και με τα χρόνια άνοιξε είτε δεν είχαν καθόλου πάτο και λειτουργούσε ως μικρός αποροφητικός βόθρος καθότι το υπέδαφος είναι αμμώδες. Φυσικά τίγκα στη βρώμα και στις κατσαρίδες.

 

Ο ενοικιαστής που έχει την καφετέρια είπε να το φτιάξει με ρίψη κάποιας ρητίνης - τσιμέντου έτσι ώστε να σταματήσει η διαρροή. Ο υδραυλικός μου υποστηρίζει ότι αυτό δεν αποτελεί λύση και ότι πρέπει να μπει πλαστικό ή μεταλικό φρεάτιο κομπλέ.

Εφερα το υγειονομικό για να κάνει αυτοψία στο δικό μου υπόγειο για να υπάρχει κάποια έκθεση-μαρτυρία. Ελεγξαν και το δικό του και διαπίστωσαν το πρόβλημα και του ζήτησαν να το φτιάξει και να ελέγξουν πάλι σε λίγες μέρες.

 

Εφερε τελικά δικό του υδραυλικό που λέει ότι θα το σκάψει όλο κάτω και θα το ξαναφτιάξει με μπετό.

 

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω διότι δεν θέλω και να έρθω σε μεγάλη προστριβή. Να περιμένω να δω αν θα διορθωθεί το πρόβλημα; Και μετά αν δεν είναι ΟΚ να προχωρήσω σε εξώδικο;

 

Δυστυχώς ούτε πολιτικός μηχανικός φίλος που έχω αναλαμβάνει διότι λέει ότι αν ανακατευθούμε εμείς αυτός θα υποστηρίζει ότι εγώ έκανα ότι ζητήσατε οπότε αφήστε με ήσυχο τώρα. Καλύτερα να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος υποστηρίζει.

 

Τι να κάνω; Είμαι και σε σχετικά δύσκολη κατάσταση αυτές τις μέρες (θέμα υγείας) και δεν με παίρνει για πολλά μπλεξίματα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.