Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Εάν το ισόγειο έγινε από 4.00 m --> 6.00 m, βάσει του άρθρου 5, 1 α, (... οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής αδείας...) ΟΧΙ δεν μπορεί να τακτοποιηθεί !!!

Βέβαια, προσκομίζοντας στέλεχος οικοδομικής αδείας, τοπογραφικό διάγραμμα και κάτοψη ορόφου ( σε περίπτωση παταριού, του ισογείου) πως θα το ελέγξουν ???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και μένα η γνώμη μου είναι ότι ένα ισόγειο που από 4.00μ έγινε 6.00μ ΔΕΝ μπαίνει στη ρύθμιση διότι είναι εκτός "εγκεκριμένου όγκου" - ανά ιδιοκτησία δηλ. στο ισόγειο.

Το αν μπορούν να "εντοπίσουν" μία τέτοια παράβαση από τα σχέδια που υποβάλλουμε στη διαδικασία τακτοποίησης - σίγουρα όχι - αφού δε βάζουμε τομές ούτε φωτογραφίες κλπ

Όπως και στις σοφίτες που "τσίμπησαν" σε ύψος είναι απλά και μόνο ο ιδιοκτήτης που δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι μέσα στον "εγκεκριμένο όγκο" - δεν ζητείται ούτε καν από το μηχανικό να δηλώσει κάτι τέτοιο στην τεχνική έκθεση....

Η γνώμη μου είναι ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενημερωθεί από το μηχανικό για το αν είναι πράγματι ή όχι μέσα στον "ογκο" και να αποφασίσει αν θέλει να το δηλώσει ή όχι.

Σε ενδεχόμενο μελλοντικό έλεχγο - αυτοψία η παράβαση του θα εντοπιστεί - βέβαια θα έχει πληρώσει το πρόστιμο που του αναλογεί.

Ίσως και να είναι τότε σε καλύτερη μοίρα από το να μην το είχε δηλώσει καθόλου - από την άλλη δηλώνει υπεύθυνα κάτι ψευδές.

Γιατί όμως ο νόμος βάζει τον κάθε ιδιοκτήτη, που είναι άσχετος με πολεοδομικά θέματα, να δηλώνει κάτι τέτοιο και όχι τον μηχανικό που είναι πιο σχετικός? Είναι απλά ένας κακογραμμένος νόμος ή "κάνει τα στραβά μάτια" σε τέτοιου είδους παραβάσεις? όπως πχ δέχεται σοφίτες που τυπικά είναι κάτω από 2.00μ, απλά για τη μεγαλύτερη είσπραξη προστίμων σε αυτή τη φάση?

Link to comment
Share on other sites

... δεν ζητείται ούτε καν από το μηχανικό να δηλώσει κάτι τέτοιο στην τεχνική έκθεση?

 

... Γιατί όμως ο νόμος βάζει τον κάθε ιδιοκτήτη, που είναι άσχετος με πολεοδομικά θέματα, να δηλώνει κάτι τέτοιο και όχι τον μηχανικό που είναι πιο σχετικός?

 

Αγαπητή viki85,

στην τεχνική έκθεση του μηχανικού, αναφέρεις τη χρήση του χώρου, με βάση την οικοδομική άδεια !!! καταλαβαίνεις ? με βάση την οικοδομική άδεια !!!

Link to comment
Share on other sites

@ Δημήτρη Διονυσόπουλε,

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου

Στην περίπτωση μιας σοφίτας ο μηχανικός δηλώνει ότι στην άδεια ο χώρος ήταν "κεραμοσκεπή" και η νέα αυθαίρετη χρήση είναι "κατοικία". Δεν του ζητάει κανείς κάτι περισσότερο.

Τα ίδια δηλώνει και ο ιδιοκτήτης στην υπεύθυνη δήλωση του.

Επιπλέον όμως στην αίτηση του ο ιδιοκτήτης της σοφίτας ζητά να διατηρήσει για 40 χρόνια χώρο "ο οποίος βρίσκεται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο και έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης" ....

Ο ιδιοκτήτης το ζητά και ο μηχανικός δύναται να σιωπήσει....

Τώρα που το βλέπω πιο προσεκτικά δεν είναι ούτε καν στην υπεύθυνη δήλωση που γράφει ο ιδιοκτήτης για τον όγκο - μόνο στην αίτηση του - πταίσμα δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

... Τώρα που το βλέπω πιο προσεκτικά δεν είναι ούτε καν στην υπεύθυνη δήλωση που γράφει ο ιδιοκτήτης για τον όγκο - μόνο στην αίτηση του - πταίσμα δηλαδή...

Τυχαίο ? πραγματικά δε νομίζω !!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί άραγε ένας ιδιοκτήτης που θα ρυθμίσει & πληρώσει μια "τσιμπιμένη" σοφίτα ή ένα πατάρι που έγινε παραβιάζοντας την έννοια του "εγκεκριμένου όγκου" να έχει πάλι προβλήματα με την πολεοδομία?

Το πρόστιμο για χώρους καθ΄υπέρβαση του ΣΔ κόβονται ανάλογα με τα τμ της παρανομίας - στην περίπτωση μιας τέτοιας σοφίτας/παταριού κλπ τα τμ θα είναι ρυθμισμένα και πληρωμένα για 40 χρόνια - τότε τι πρόστιμο θα κοπεί?

Για την υπερβαση του ύψους ίσως? και πώς υπολογίζεται?

Δεν έχω ιδέα - ξέρει κανένας να με φωτίσει?

Ή μήπως θα ακυρωθεί όλη η διαδικασία ρυθμισης (μαζί και τα λεφτά του?) καθώς βασίστηκε σε λάθος στοιχεία επί της αιτήσεως?

Θα πει ο .. χριστιανός: "δεν ήξερα τι πάει να πει εγκεκριμένος όγκος",

θα του απαντήσουν "δεν ρώταγες?"

θα ξαναπεί αυτός "ρώτησα (τον μηχανικό) αλλά και πάλι δεν κατάλαβα!

(εδώ που θα λέμε ούτε εμείς οι μηχανικοί τα έχουμε πολυκαταλάβει)

Ήθελα να βοηθήσω και με τον ... οβολό μου το κράτος...."

 

Ολίγον από θέατρο του παραλόγου....

Link to comment
Share on other sites

viki85,

κατά την γνώμη μου, το άρθρο 5.1.α. είναι σαφές, αλλά όπως φαίνεται πολοί εξ΄υμών, ίσως (θεμιτά ή αθέμιτα), δεν έχουν δώσει την δέουσα προσοχή. Αναφέρεται σε χώρους οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο όγκο της οικοδομής. Επαναλαμβάνω, τον εγκεκριμένο !!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Η ερώτηση μου ξεφεύγει λίγο από το θέμα των αμοιβών, αλλά δεν θεώρησα σκόπιμο να ανοίξω καινούριο thread.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Έχει καταθέσει κανείς αίτηση για τακτοποίηση όπου υπάρχει συνιδιοκτησία. Τι καταθέσατε?

α) Μία αίτηση κ μία υπ. δήλωση στο όνομα ενός ιδιοκτήτη με υπογραφές από όλους

β) Για κάθε συνιδιοκτήτη μία αίτηση κ μια υπ. δήλωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αν θεωρητικά το ισόγειο δεν υπερβαίνει το μέγιστο ύψος αλλά όντως δεν έχει κατασκευαστεί βάσει αδείας,τότε απαιτείται ενημέρωση φακέλου-αναθεώρηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.