Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

εκανες αποτυπωση την οποια δεχτηκε η πολεοδομια και αφαιρεσες αυτους τους εσωτερικους????

 

Σε πολλές περιπτώσεις η εσωτερική διαρρύθμιση εμφανίζεται και στα εγκεκριμένα σχέδια.

Δηλαδή φαίνεται κανονικά η υπόγεια κατοικία με το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια και το λουτρό, μόνο που στον προσδιορισμό του κάθε χώρου αναγράφεται η λέξη "αποθήκη" εκτός από το λουτρό όπου περιγράφεται ως WC. Το εμβαδόν του λουτρού δεν το λογαριάζω και το μόνο που υπολογίζω είναι το καθαρό εμβαδόν των χώρων.

 

Στις λίγες περιπτώσεις όπου φαίνεται αλάνα, κάνω αποτύπωση και περνάω τα χωρίσματα πάνω στα εγκεκριμένα προκειμένου να είναι ενημερωμένα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγω για ναποφευγω τις κακοτοπιες τους λεω δεν αφαιρω τιποτα....καλα για εσωτερικους δεν το συζητω...αλλα και εξωτερικους τους λεω να μην αφαιρουνται καλυτερα...

 

στην τελικη οι περισσοτεροι πελατες μου ειναι νοημονες ανθρωποι και νομοτυποι μεχρι εκει που δεν παει...

 

ο ενας με πηρε τηλεφωνο πριν λιγο να του βγαλλω αδεια εσωτερικων βαψιματων !!!

Link to comment
Share on other sites

Άδεια οικοδομής: «αποθήκη με υπόγειο», σε περιοχή εκτός σχεδίου εντός ΖΟΕ που επιτρέπει την ανέγερση μόνο70τμ κατοικία σε κάθε γήπεδο,

α) μπορεί να γίνει τακτοποίηση η μετατροπή της αποθήκης και του υπογείου σε κατοικία

β) στην αίτηση της τακτοποίησης αναφέρει ότι η διαδικασία προβλέπει ενημέρωση συναρμόδιων φορέων ΙΚΑ, ΔΟΥ. Τι θα κάνουν ΙΚΑ & ΔΟΥ όταν ενημερωθούν πάραυτα ?

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση:

 

Αποθήκη που ανεγέρθη με την λεγόμενη "Κοινοτική άδεια", που έδιναν σε ορισμένες Κοινότητες και έγινε τελικά οικία, μπορεί να ενταχθεί στον παρόντα Νόμο, διότι η άδεια επέχει θέση Οικοδομικής Άδειας; (Εγκύκλιος 8, παρ.1 & Εγκύκλιος 15, παρ.1)

δεν γνωρίζω επακριβώς να σου απαντήσω

 

όμως από ότι θυμάμαι από προηγούμενη απάντηση

 

όταν έχουμε χρήση μόνο αποθήκη αυτή είναι "κύρια χρήση"

οπότε δεν μπορεί να γίνει η ρύθμιση

εφόσον έχεις μεταροπή από "κύρια χρήση" σε "κύρια χρήση"

 

ψαξε το προηγούμενο ερώτημα , μιλούσε για αγροτική αποθήκη

Link to comment
Share on other sites

μάλλον το δικό μου ερώτημα είναι νομικής φύσης αλλά σχετικό και με ημιυπαιθριους.

η γιαγιά έχει την επικαρπία και οι δυο εγγονοί ταν ψιλή κυριότητα και θέλουν να τακτοποιήσουν τον ημιυπαιθριο του σπιτιού. μια φίλη δικηγόρος μου είπε πως και οι 3 από αυτούς θεωρούνται συγκύριοι και πως για κανέναν τους δεν νοείται α' κατοικία. επομένως έχω τον συντελεστή προστίμου για Β' κατοικία.

α)ποιος μου κάνει εξουσιοδότηση?

β)ποιος κάνει αίτηση?

γ)ποιος φαίνεται σαν ιδιοκτήτης ώστε να κοπεί σε αυτόν η απόδειξη και να πληρωθεί το φεμ.

 

(τελικά τι δεν χρειάζεται να ξέρει ένας μηχανικός)

Link to comment
Share on other sites

Οι ψιλοί κύριοι μόνο. Η επικαρπώτρια γιαγιά δεν εμπλέκεται καθόλου. Τώρα αν θα γίνει μια αίτηση με τα στοιχεία του ενός ψιλού κυρίου, μια αίτηση για τον καθένα, ή μια αίτηση με τα στοιχεία και των δυο στριμωγμένα, και αν θα εξουσιοδοτήσει ο ένας τον άλλον και ο άλλος εσένα (...το ένα χέρι νίβει τ'άλλο και τα δυο το πρόσωπο) ή και οι δύο εσένα, εξαρτάται από το κόλλημα της πολεοδομίας που βρίσκεται το ακίνητο (γιατί περί κολλήματος πρόκειται). Τη γιαγιά πάντως δεν τη μπλέκεις και όντως από όσο έμαθα δε μπορεί να αποτελέσει Α' κατοικία η συγκεκριμένη περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους. Οι απαντήσεις σε αυτό το site είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για όλους τους μηχανικούς αυτής της χώρας που αντιμετωπίζουν το τέρας της γραφειοκρατείας και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την αλληλεγγύη και την συναδελφικότητά μας!

 

Μια ερώτηση και από εμένα (που μπορεί η απάντηση να είναι προφανής): αν ό ημιυπαίθριος έχει κλείσει μόνο κατά ένα μέρος, δηλώνονται μόνο αυτά τα τετραγωνικά;

Αν ναι, σε περίπτωση λάθους στην τεχνική έκθεση (δήλωση όλων των τετραγωνικών) και εφόσον έχει κατατεθεί η αίτηση, ποιά διαδικασία μπορώ να ακολουθήσω για την διόρθωση;

 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

miltagios δηλωνεςι ΜΟΝΟ τα τετραγωνικα πουχουν αλλαξει...

 

στην περιπτωση σου ετοιμαζεις νεα εκθεση και τρεχεις πολεοδομια να την αλλαξεις....επισης διορθωνεις τις υπευθυνες δηλωσεις του ιδιοκτητη

 

τωρα αν εχεις κανει περαιωση δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι....

 

 

υ.γ γραψε και την ιδιοτητα σου και ριξε και μια ματια στους κανονες του φορουμ

 

υ.γ tpanag ο ψιλος κυριος ακομα και αν κατοικει εκει και δεν εχει αλλη κατοικια παλι δεν μπορει να δηλωσει αυτο σαν Α κατοικια στην δηλωση του?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω akius. Νομίζω παίζει ρόλο ο τρόπος κτήσης της ψ. κυριότητας, παίζει και το πότε αποκτήθηκε και μάλλον αυτά αλλάζουν κάθε τόσο που αλλάζει η φορολογία δωρεών και γονικών παροχών. Δες το link που έβαλα και αν βγάλεις άκρη έχει καλώς (εγώ δεν πολυβγάζω ομολογώ). Αλλιώς άστο να βγάλει άκρη ο πελάτης (που στην τελική αυτός έχει την ευθύνη). Άλλη εναλλακτική είναι να ακουλουθήσουμε τον κανόνα του ssouanis (νομίζω) βάσει του οποίου Α' κατοικία είναι ό,τι δεν χρεώνει ΕΤΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.