Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Στο παράβολο δε δηλώνεις στοιχεία ακινήτου, παρά μόνο ΑΦΜ ιδιοκτήτη.

 

Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ θα στο κόψουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

-Όταν υπάρχουν πολλοί συνιδιοκτήτες υπογράφουν ή στην ίδια αίτηση όλοι ή υποβάλεις ξεχωριστή αίτηση για τον καθένα ώστε να υπάρχει η συναίνεση αλλά "παίζει" η μία στο οποίο όνομα θα βγάλεις και το παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκοψα παράβολο στο όνομα του ενός (ψιλού κυρίου) και στις παρατηρήσεις συμπλήρωσα τον 2ο (ψιλό κύριο), ενώ στην αίτηση συμπλήρωσα και τα δύο στοιχεία των εχόντων την ψιλή κυριότητα (πως θα μπορούσαν να συνυπογράψουν και οι δύο, έχοντας καταθέσει αίτηση μόνο με τα στοιχεία του ενός ; ).

Link to comment
Share on other sites

Τα στοιχεία του άλλου, προκύπτουν από την υπεύθυνη δήλωση και την εξουσιοδότηση που αυτός επίσης κάνει και συνυποβάλλονται στον φάκελο. Κατά συνέπεια ένα απλό ονοματεπώνυμο μαζί με την υπογραφή του με τον άλλον συγκύριο αρκούν.

Link to comment
Share on other sites

Αρκούν για σένα και τις Πολεοδομίες που έτυχε να καταθέσεις φάκελο (γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση δική μου, μου το τόνισαν : "ονοματεπώνυμο και υπογραφές όλων των ψιλών κυρίων στην αίτηση").

 

Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί να μην κάνει κανείς εκ των προτέρων όσα για σένα πλεονάζουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί και να μην κάνει διπλές βόλτες ... ;

Link to comment
Share on other sites

Αρκούν σε Παλλήνη, Αργυρούπολη, Δ. Αθηναίων, και Δ. Ταύρου. Στη δε Παλλήνη (οι πρώτες ρυθμίσεις που έκανα), μου γύρισαν πίσω τα ξεχωριστά έντυπα αιτήσεων που είχα κάνει για τους συνιδιοκτήτες (γιατί το θεώρησα σωστότερο ώστε να φαίνονται τα στοιχεία τους καθαρά) και "χαριστικά" (όταν τους είπα ότι δεν πρόκειται να γυρίσω να ψάχνω τον ιδιοκτήτη για να βάλει υπογραφή) με έβαλαν να υπογράψω εγώ, δίπλα στην υπογραφή της αίτησης που είχε τα στοιχεία του ενός εκ των δυο συνιδικτητών (αυτού στο όνομα του οποίου είχε κοπεί το παράβολο).

Επειδή το να διαγράψεις τα στοιχεία του συνιδιοκτήτη από μια αίτηση, είναι δυσκολότερο από το να τα προσθέσεις εφόσον αυτό ζητηθεί, δε νομίζεις ότι είναι ευκολότερο να πηγαίνουμε με τις αιτήσεις συμπληρωμένες μόνο στον έναν και υπογεγραμμένες και από τους δύο; Και αν ζητηθεί από κανέναν περίεργο, τα συμπληρώνουμε επιτόπου.

Link to comment
Share on other sites

... ενώ στην αίτηση συμπλήρωσα και τα δύο στοιχεία των εχόντων την ψιλή κυριότητα (πως θα μπορούσαν να συνυπογράψουν και οι δύο, έχοντας καταθέσει αίτηση (Υ.Γ. μία αίτηση, όχι δύο) μόνο με τα στοιχεία του ενός ; ).

 

... Στη δε Παλλήνη (οι πρώτες ρυθμίσεις που έκανα), μου γύρισαν πίσω τα ξεχωριστά έντυπα αιτήσεων (Υ.Γ. σε δύο ξεχωριστά αναφέρεσαι) που είχα κάνει για τους συνιδιοκτήτες.

 

Στο Μαρκόπουλο όχι.

 

Εν τω μεταξύ, η αίτηση με την πληρότητα είναι αυτή που κρατάει ο πελάτης και με αυτή πορεύεται (για να αποδείξει μετά από πολύ καιρό ότι πράγματι, προχώρησε σε τακτοποίηση όταν ήταν σε ισχύ ο Νόμος). Φαντάσου να μπαίνει σε διαδικασία ο ψιλός (συγ)κύριος και να εξηγεί κάθε φορά : "Ναι ξέρεις, το 'χα με την αδερφή μου συγκυριότητα και ο μηχανικός που μου έκανε τη δουλειά, απλά έβαλε αυτήν γιατί ένα όνομα έπρεπε να μπει". Πες μου τώρα εσύ έναν απλό και γρήγορο τρόπο για να μπορέσει να αποφύγει όλη τη γραφειοκρατία και να αποδείξει ότι πράγματι, συνυπέγραψε και αυτός στην τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για την Πολεοδομία Αιγαλέου? Χρειάζεται αναμονή ημερών για παραλαβή αντιγράφων σχεδίων από το αρχείο? Επίσης η διαδικασία της κατάθεσης γίνεται και χωρίς ραντεβού?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.