Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Όσο κι αν το ψάχνω, δεν μπορώ να βρω κάτι.

κοίτα εδώ...:P

χωρίς πλάκα τώρα ...οι περισσότεροι υποκύπτουν στον κέρβερο, άλλοι αρνούνται την δουλειά (ο θεός να την κάνει δουλειά...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μία φορά που έτυχε, στην αρχή, να μου ζητήσουν και του λέω να μου απαντήσει εγγράφως γιατί δεν δέχεται τον φάκελο και μετά τον δέχθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Έχω να 'τακτοποιήσω' μία κατοικία η οποία έχει περάσει ως γκαράζ. Η οικοδομή είναι του '98. Πέρα από κάτοψη και τεχνική περιγραφή, τί άλλο χρειάζεται;

Επίσης, η πληρωμή γίνεται όπως με τις οικοδομικές άδειες; (δηλαδή, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και δέσμευση ποσοστού υπέρ του ΤΕΕ; )

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η πληρωμή σε ΕΤΕ με κρατήσεις ΤΕΕ, ΕΜΠ και ΤΣΜΕΔΕ ( τα δύο έντυπα)

 

Όταν ρωτάς τι άλλο χρειάζεται εννοείς όλα τα δικαιολογητικά?

Αν ναι...στέλεχος άδειας, κάτοψη, τοπογραφικό, 1 αίτηση, 2 Υ.Δ. ανα ιδιοκτήτη, 1 εξουσιοδότηση ανά ιδιοκτήτη προς 3ο αν δν τα καταθέσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, τεχνική έκθεση, αμοιβές μηχανικού-ΤΣΜΕΔΕ (αυτά που ανέφερα στην αρχή από ΕΤΕ), ΦΕΜ και παράβολο ιδιοκτήτη. Επίσης θέλουν και το ειδικο φύλλο καταχώρησης. Αν είσαι σε πυλωτη ίσως θέλουν συνεναίσεις των υπολοίπων ιδιοκτητών, ανάλογα την πολεοδομία.

 

Τα έντυπα τα βρίσκεις και στο site του ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το χω ξαναδημοσιεύσει σε κάποιο ποστ. Τάδε ανακοινώνει η συμπαθέστατη κατά τα άλλα Πολεοδομία Αμαρουσίου.

Δείτε το λινκ

post-2189-131887258923_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα λοιπόν με την πολεοδομία Αμαρουσίου, επίσημα ζητούν σε περίπτωση Σοφίτας αποτύπωση κάτοψης και τομής. Αυτό το στηρίζουν κάπου; Γνωρίζει κανείς; Μάλλον θα πάω αύριο μια βόλτα και από τη δικιά μου πολεοδομία να το συζητήσω λίγο το θέμα και να προσπαθήσω να τους εκμαιεύσω το πώς μπορεί να προκύπτει από τη νομοθεσία η απαίτηση αυτή.

 

Κάνουν ότι μπορούν να καταστήσουν συν-υπεύθυνους και τους μηχανικούς. Από τη στιγμή που η διαδικασία ορίζει ως μοναδικό υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη, και η μόνη δουλειά που έχουν να κάνουν αυτοί είναι να προχωρήσουν σε βεβαίωση ενός προστίμου, τι πρόβλημα έχουν και μας δυσκολεύουν όπως μπορούν; Έλεος...

Link to comment
Share on other sites

παιδιά δυο γκαράζ στον ίδιο ιδιοκτήτη έγιναν μια κατοικία

εγώ ξέρω ότι αυτά θεωρούνται 2 αυτοτελείς ιδιοκτησίες και συνεπώς πάνε με 2 φακέλους!

κάνω λάθος?

συνάδελφος υποστηρίζει ότι εφόσον είναι ίδιος ο ιδιοκτήτης πάνε με ένα φάκελο

 

συγνώμη που ρωτάω κάτι χιλιοσυζητημένο

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά την υπεύθυνη δήλωση για συναίνεση της τακτοποίησης φωταγωγού, υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα πρέπει να συμπεριλάβω στη διατύπωση; Απλώς "ο τάδε υπογεγραμμένος, ιδιοκτήτης της χ ιδιοκτησίας, συναινώ στη ρύθμιση κατά Ν.3843/2010 του κοινού φωταγωγού που αποτελεί μέρος των υ,ζ,ω ιδιοκτησιών";

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τις σοφίτες, να αναφέρω πως στην τελευταία μου επικοινωνία με την οικία πολεοδομία ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ πως απαιτείται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κατάθεση ΤΟΜΗΣ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, προκειμένου να εξασφαλίζεται το "εντός του εγκεκριμένου όγκου" της οικοδομής. Πράγμα που σημαίνει πως ΕΑΝ γνωρίζουμε πως ο πελάτης μας έχει υπέρβαση, τότε καλύτερα να ΜΗΝ προχωρήσουμε σε τακτοποίηση της σοφίτας με το Ν.3843, αλλά να περιμένουμε τον επόμενο που θα αφορά γενικότερα αυθαίρετα, ΑΝ και ΟΠΟΤΕ έρθει τέτοιος νόμος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.