Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Ενημέρωση για ταχυδρομική αποστολή: Δύο φάκελοι που είχα στείλει ταχυδρομικά την 27/10/2010 στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής, πήραν αριθμό Πρωτοκόλλου την 14/01/2011 ο ένας και την 17/01/2011 ο άλλος... Για περαίωση, ούτε συζήτηση πότε θα γίνει... Τουλάχιστον δεν χάθηκαν οι φάκελοι... Κάτι είναι κι αυτό...

 

Ερώτηση:

Ιδιοκτήτης έχει να τακτοποιήσει 66 τ.μ. υπογείου που μετατράπηκε σε οικία. Από αυτά, τα 49 τ.μ. ήταν αρχικά "Αποθήκη", και τα υπόλοιπα 17 τ.μ. "garage".

Επειδή το πρόστιμο βγαίνει μεγάλο, ο Ιδιοκτήτης σκέφτεται να τακτοποιήσει μόνον τα 49 τ.μ. Για τα υπόλοιπα 17 τ.μ., που είναι ένα Υ/Δ και μια τουαλέτα, λέει να πει σε περίπτωση μελλοντικής αυτοψίας ότι τα μετέτρεψε μεταγενέστερα.

Τι λέτε να τον συμβουλέψω;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μπορεις να συμβουλεψεις καποιον που πραττει αναλογως το πορτοφολι του.Απλως του αναφερεις τις συνεπειες της μιας λυσης και της αλλης και τελικα ΑΥΤΟΣ θα επιλεξει, για να μην σου καταλογισει ευθυνες στο μελλον.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάλλιστα σε ενδεχόμενη αυτοψία να ισχυριστεί πως τα μετέτρεψε μεταγενέστερα, αλλά αν τον πιάσουν τότε θα έχει πρόστιμο ανέγερσης και από κει και πέρα πρόστιμο διατήρησης. Το πρόστιμο διατήρησης μόνο ισούται με το πρόστιμο τακτοποίησης, για το ανέγερσης άσε! Ξεφεύγει πολύ!

 

Σκέψου επίσης πως τακτοποιώντας ένα τμήμα μόνο του ικανού προς τακτοποίηση χώρου, μπαίνει αυτομάτως στη λίστα ελέγχων. Προσωπικά δεν πιστεύω να γίνει έλεγχος μέχρι το 2015, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να έρθει η ίδια η Τρόικα και να κάνει βόλτες για αυτοψίες!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σκέψου επίσης πως τακτοποιώντας ένα τμήμα μόνο του ικανού προς τακτοποίηση χώρου, μπαίνει αυτομάτως στη λίστα ελέγχων

 

Αυτό από πού προκύπτει?

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι εννοεί ο συνάδελφος ότι μπαίνεις στη λίστα των υποψήφιων για έλεγχο (αυτό το 10%) λόγω του ότι κατέθεσες φάκελο, έχοντας αφήσει ταυτόχρονα "προβλήματα" στην ιδιοκτησία σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα παιδια

 

Μια ερωτηση: Στο αρχειο στην πολεοδομια Αθηνων οταν θελουμε να παρουμε τα σχεδια απο μια αδεια στην οποια εχει γινει και αναθεωρηση ζηταμε τον αριθμο της πρωτης αδειας η της αναθεωρησης??? (αρχικη αδεια 2002, αναθεωρηση 2004).

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα και τους 2 φακέλους και διαλέγεις ό,τι σου χρειάζεται. Συνήθως οι αναθεωρήσεις είναι σε ξεχωριστό φάκελο και αν ζητήσεις μόνο την αρχική, θα πάρεις μόνο τον φάκελο της αρχικής.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αναθεώρηση βεβαια είναι άσχετη με το χώρο που θέλεις να τακτοποιήσεις, η αρχική άδεια αρκεί...

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας 50% - 50% , δύο ατόμων , όπου ο ένας το δηλώνει το σπίτι σαν Α' κατοικία στην εφορία και ο άλλος όχι, πως τακτοποιείται ο χώρος ? Τι γράφουμε στην αίτηση , Α' ή άλλη κατοικία ?

Link to comment
Share on other sites

Είχα μια παρόμοια περίπτωση, όπου είχα 2 συνιδιοκτήτες, οι οποίοι ζούσαν σε διαφορετική κατοικία, και ο καθένας τους υποβάλει ξεχωριστή δήλωση. Βέβαια σε μένα τελικά μου είπαν να το βάλω Α' κατοικία (το πήραν επάνω τους), οπότε καθάρισα... Τώρα αν είναι διαφορετικό για τον καθένα τους... σίγουρα θα υπάρχει και θέμα στο πρόστιμο....

Θα μπορούσες να βάλεις σαν είδος κατοικίας αυτή του συνιδιοκτήτη στον οποίον θα κοπεί το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.