Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά, Διαδικασία


ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ

Recommended Posts

Σε περίπτωση κλειστού γκαραζ ή σοφίτας, που έχουν γίνει δυο δωμάτια, χρειάζεται και στην κάτοψη να βάλουμε και τα χωρίσματα ή αρκει το περίγραμμα τα τ.μ. δεν αλλαζουν, αλλα αν περάσει έλεγχος θα πουν κάτι για τη διαρρύθμιση?

 

γνωρίζει κανείς ποια είναι τα ελάχιστα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουμε στο φάκελο ώστε να πρωτοκολληθεί η αίτηση και εντός 10 ημερών (ή 15 μερες δε θυμάμαι καλά) να συμπληρωθούν οι ελλείψεις? ρωτάω γιατί αν αργήσει να δοθεί η παράταση κερδιζουμε έτσι λίγες μέρες παραπάνω!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση, έβαλα κανονικά στις δηλώσεις τι κατοικία ειναι για το καθένα, αλλά κόπηκε παράβολο, ΦΕΜ, ΑΠΥ σε αυτόν που είναι Α κατοικια και η αίτηση επίσης σε αυτόν...ελπίζουμε να βγει ως πρώτη κατοικία το πρόστιμο...

Link to comment
Share on other sites

Χωρίσματα / διαρρύθμιση δεν χρειάζεται.

Για ελάχιστα διακιολογητικά βάλε το παράβολο, αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, έστω και με ελλιπή στοιχεία, βάλε και ένα φεμ, ρώτα και στην αρμόδια πολεοδομία καλύτερα αν συνηθίζουν να σηκώνουν τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μού έτυχε μια περίπτωση για το Δήμο Δροσιάς. Ξέρω ότι υπάγεται στην Πολεοδομία Καπανδριτίου. Γνωρίζει κανείς τι καθεστώς επικρατεί εκεί; Δηλ. ωράριο, ουρές κλπ.;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σχετικά με αυτή τη περίφημη ημερομηνία μετατροπής του χώρου σε 2 άδειες με έκδοση του 2005 και 2007 έχω βάλει 11/2009 ενώ σε άλλες 2 πάλι του 2007 έχω βάλει 4/2009. Γενικά είδα στο νόμο ότι η ημερομηνία αυτή έχει σημασία μόνο εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε ρύθμιση του η/χ και δεν πληρώσει το σχετικό πρόστιμο. Κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είδα στο νόμο ότι η ημερομηνία αυτή έχει σημασία μόνο εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε ρύθμιση του η/χ και δεν πληρώσει το σχετικό πρόστιμο. Κάνω λάθος?

 

Δεν είναι έτσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ποικιλοτρόπως αυτή η ημερομηνία. Απόδειξη το φιάσκο που έγινε (πήγε να γίνει τέλος πάντων) την προηγούμενη εβδομάδα με την αναδρομική επιβολή Δ.Φ., Δ.Τ κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Και τι να έκανα συνάδελφε από αυτά που άκουγα και από άλλους συναδέλφους έβαλα κατ'εκτίμηση εντός του 2009 πάντως.Το φιάσκο το πήραν πίσω και καλώς διότι ήταν ανέντιμο και απέναντι στον ίδιο το νόμο που ψήφισαν ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι εφόσον ρυθμιστεί ο χώρος κανένα πρόστιμο και κανένα αναδρομικό δεν θα ζητείται. Ο νόμος πάντως είναι σαφής σχετικά με την ημερομηνία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.