Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πυροπροστασία μεταλλικών κατασκευών


liakar

Recommended Posts

γεια σε ολους!

 

προκειται να συνταξω φακελο για εκδοση οικ.αδειας σε μεταλλικη κατασκευη και επειδη δεν μου εχει ξανατυχει δεν ξερω τι μελετη θερμομονωσης και πυροπροστασιας πρεπει να συνταξω.

Αν υπαρχει κατι στανταρ και ειναι διαθεσιμο θα ηθελα αν γινεται να μου το στειλετε.

 

Ευχαριστω.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ηθελά να με βοηθήσετε αν μπορείτε να βγάλω μια άκρη σχετικά με τη

Μελέτη πυροπροστασίας και θερμομόνωσης μεταλλικών κατασκευών.

Έθεσα το ίδιο ζήτημα στους Πολιτικούς Μηχανικούς και δεν πήρα καμία απάντηση.

Μήπως εσείς που είστε πιο ειδικοί σε τέτοια θέματα έχετε να μου υποδείξετε κάτι σχετικό; :roll:

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου να αποκτήσουν πυραντίσταση τα φέροντα μεταλλικά στοιχεία ξέρω τις εξής λύσεις:

 

Βάψιμο με πυροπροστατετική βαφή: Η βαφή αυτή με τη φωτιά διογκώνεται και σχηματίζει μια μόνωση γύρω από το στοιχείο (πχ την κολώνα). Μεγάλο μειονέκτημα το κόστος. Πχ μπορεί να κοστίζει το 1/3 των μετάλλων (ανάλογα πάντα ε τον απαιτούμενο δείκτη πυραντίστασης)

 

Ντύσιμο με πυράντοχη γυψοσανίδα: Γυψοσανίδα γύρω από κάθε κολώνα δοκάρι κλπ. Για τη στέγη ίσως μπορείς να βολευτείς με ψευδοροφή από γυψοσανίδα. Πιστεύω πως η γυψοσανίδα πρέπει να συνοδεύεται από πετροβάμβακα ώστε να προστατεύσει τα μέταλλα που περικλείει. Η γυψοσανίδα μπορεί να έχει αντοχή, αλλά η κολώνα θα ζεσταθεί αν δεν υπάρχει μόνωση. Νομίζω πως κάποιες υπηρεσίες το δέχονται και χωρίς τη μόνωση.

 

Στο site της πυροσβεστικής υπάρχει κατάλογος με εγκεκριμένα υλικά & συστήματα πυροπροστασίας που περιλαμβάνει τις βαφές που σου είπα, γυψοσανίδες κλπ κλπ. Δες εδώ: http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Egekrimena_ilika.csp;jsessionid=0a5a5afa30d7c88e9eebcf3e421ebde4c5603ae702b0.e38LaNiOa3yTb40Lb3aMb38KaNmMe6fznA5Pp7ftolbGmkTy\

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εγω αυτό που ζητάω είναι να μου πείτε αν υπάρχουν κάποια τεύχη να τα καταθέσω μαζί με την οικ. άδεια.

Τις μεθόδους πυροπροστασίας τις γνωρίζω απλά δεν ξερω τι μελέτη πυροπροστασίας και θερμομόνωσης να καταθέσω μαζί με το φάκελο της οικ.άδειας.(όπως υπάρχουν τα στάνταρ για τα υπόλοιπα κτίρια φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και για τα μεταλλικά κτίρια)

Αν υπάρχει κάποιος που να έχει υποβάλει οικ.άδεια για μεταλλική κατασκευή θα γνωρίζει πιστεύω αυτό που ζητάω.

 

Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε... :?: :?:

Link to comment
Share on other sites

Τα τεύχοι είναι τα ίδια. Δεν αλλάζει κάτι τραγικά. Το μόνο που αλλάζει είναι τα δομικά στοιχεία της κατασκευής και επομένως η δικαιολόγηση των δεικτών πυραντίστασής τους στην οποία αναφέρθηκε ο συνάδελφος παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

Προ τριμηνου ενα μεγαλο βιομηχανικο κτιριο (6500μ2 καλυψη) το οποιο προριζοταν να στεγασει ψυκτικους θαλαμους καταστραφηκε ολοσχερως απο πυρκαγια η οποια ξεσπασε κατα τη διαρκεια της αποπερατωσης του. Μονη καυσιμη υλη εντος του κτιριου...τα θερμομωνοτικα πανελ των ψυκτικων θαλαμων. Η φωτια "ταξιδεψε" κυριολεκτικα στο εσωτερικο των πανελ καθιστώντας ανουσια την οποια προσπαθεια πυροσβεσης με συμβατικα μεσα απο πληθος πυροσβεστικων οχηματων.

Ο φερων οργανισμος του κτιριου ηταν απο χαλυβα με τεγιδες λεπτοτοιχες τυπου Ζ. Η στεγη (ζευκτο με διπλα γωνιακα) κατερευσε.

Εντος του κτιριου υπηρχαν μονο μεταλλικα ραφια Dexion...τιποτα αλλο...

Παρα την αμεση επεμβαση δια την πυροσβεση απο το προσωπικο με την χρηση ολων των διαθεσιμων πυροσβεστηρων (χειρος και τροχηλατους) η φωτια μεταδοθηκε σε ελαχιστο χρονο και αντιθετα με τη φορα του ανεμου σε ολοκληρο το κτιριο. 20000μ2 πανελ διαφορων παχων εξατμιστηκαν σε ανυποπτο χρονο!!!!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!!

ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ DIN 4102!!!!

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ως προς τη θερμομόνωση κάνεις κανονικά τη μελέτη με το πρόγραμμα που έχεις και απλά εκέι που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πλαγιοκάλυψη και οροφή βάζεις πανέλο ενώ στο έδαφος έχεις βιομηχανικό δάπεδο. Όσο για την παθητική πυροπροστασία καταρχήν αν θες πυράντοχο χώρισμα 60λεπτών βάζεις πυράντοχο πανέλο 60λεπτών αν θές 120 βάζεις 120 κ.ο.κ.. Στο άρθρο της δομικής πυροπροστασίας αναφέρεις τα πυράντοχα πανέλα και αν απαιτέιται αναφέρεις και ότι ο φέρων μετλλικός σκελετός (στύλοι και δοκοί) βάφονται με πυράντοχη βαφή. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέριες πες!

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

.........

 

...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ!!!!

ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ DIN 4102!!!!

 

Liv γνωρίζεις άλλα πράγματα για τα θέματα αυτά και τις προδιαγραφές?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.