Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πυροπροστασία μεταλλικών κατασκευών


liakar

Recommended Posts

SIRADRAB φωτο εχω αλλα δε μπορω να κανω upload λογω μεγεθους...γενικα παντως απ οτι καταλαβα επικρατει ενα μπαχαλο στο θεμα της πυροπροστασιας των μεταλλικων κτιριων...

δειγματα απο τα συγκεκκριμενα πανελ σταλθηκαν για δοκιμες στη Γερμανια (καθοτι φυσικα εδω ουδεις ηξερε τι πως και γιατι!!!) οπου υποβληθηκαν σε fire test βασει DIN4102 (οι κατηγοριες που αναφερονται εδω Β1, Β2 Β3 κτλ επαψαν να ισχυουν απο τον Ιαν 2008 οποτε και θεωρητικα τουλαχιστον πρεπει να εφαρμοζεται το προτυπο ΕΝ 11925 οπου αναφερεται διαφορετικη κατηγοριοποιηση)...σαν σχολιο στα αποτελεσματα οι Γερμανοι εγραψαν "in my carrer i ve never seen such a behavior before".....ουδεν σχολιο....και η προμηθευτρια εταιρεια ειναι απο τις πιο γνωστες του κλαδου!!!!!

Συμβουλη μου...να ζηταμε απο τις κατασκευαστριες εταιρειες λεπτομερειες για τη σωστη εφαρμογη των πανελ ωστε να λαμβανεται υποψη ο κινδυνος μεταδοσης της φωτιας...θα ηταν πιστευω υπερβολικο να πρεπει να βαλεις παντου πυραντοχα πανελ (περαν του οτι τα πυραντοχα δεν κανουν για ψυγεια οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση)

Να σημειωσω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση αρπαξανε τα πανελ της πλαγιοκαλυψης αλλα και τα πανελ της οροφης που ΔΕΝ ηταν σε αμεση επαφη με εκεινα της πλαγιοκαλυψης (απειχαν περιπου 1μ) παρα ταυτα ομως η πολυουρεθανη σε αυτα αυτοαναφλεχτηκε λογω των υψηλων θερμοκρασιων!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣΒΥΝΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ!!!!!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

Ετοιμάζω μια μελέτη θρμομόνωσης για ένα μεταλλικό κτίριο.

Δυσκολεύομαι πολύ με την δημιουργεία των δομικών στοιχείων(μεταλλικός σκελέτος και πανελ πλαγιοκάλυψης).

Εχει ασχοληθεί κάποιος με το θέμα?

Υπάρχει κάποια μελέτη για να πάρω ένα μπούσουλα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Η βασική διαφορά από τα υπόλοιπα κτήρια είναι οτί δεν βάζεις κολώνες στην θερμομόνωση αφού το πάνελ συνήθως πιάνεται εξωτερικά των Η τα οποία δεν θερμομονώνται.

Επίσης Βάση των παραπάνω, τα οποία όντως στέκουν, καλό θα ήταν να μην βάλεις πάνελ με μόνωση πολυουρεθάνης αλλά με κάποιο άλλο μονωτικό.

Το θέμα είναι κατα πόσο κυκλοφορουν στην πιάτσα τέτοια πάνελ.

Βέβαια δεν είναι δύσκολο να μάθεις τι κυκλοφορεί..

Link to comment
Share on other sites

εμενα σε μελετη που εκανα σε ματαλλικό κτίριο για την πυροπροστασία μου ζήτησαν και πιστοποιητικό για τα πανέλα από τον κατασκευαστή πως έχουν Δ.Π. 60min και ευτυχώς είχα ένα από παλιά

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι όλα καίγονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αν θυμάμαι καλά υπάρχει με την εξηλασμένη πολυστερίνη, το γνωστό μπλε μονωτικό, που όταν καίγεται εκλύει επικίνδυνα δηλητηριώδη αέρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
......αναφέρεις και ότι ο φέρων μετλλικός σκελετός (στύλοι και δοκοί) βάφονται με πυράντοχη βαφή. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέριες πες!

Γνωρίζεις πίνακα με ελάχιστα πάχη βαφής για δεδομένο δείκτη πυραντίστασης (πχ F60) και ανάλογα με τη μεταλλική διατομή (πχ για IPE300);

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τη βαφή. Δες για παράδειγμα αυτό:

 

http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c91967/file/16139-05-17366-06_el_GR.pdf

 

Προέρχεται από εδώ: http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Egekrimena_ilika.csp?pagenum=0

 

Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στον συνοπτικό κατάλογο (το 2 της προηγούμενης σελίδας) και μετά να ψάξεις το συγκεκριμένο υλικό στην προηγούμενη σελίδα. Ο αριθμός που έχει το υλικό στον κατάλογο είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στην προηγούμενη σελίδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.