Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνοιγμα γραφείου αρχιτέκτονα


zaxdante137

Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι νεος αρχιτεκτονας και σκεφτομαι σοβαρα να ανοιξω ενα νεο γραφειο, υστερα και απο προτροπη των γονιων μου. Θα ηθελα να ρωτησω ομως, απο αυτους που γνωριζουν, τι θα χρειαστω και ποσο περιπου θα κοστισει ο εξοπλισμος ενος νεου γραφειου. Τι ειναι απαραιτητο και τι θα μπορουσα να το παραληψω αρχικα?

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τα έπιπλα σίγουρα υπολογιστής με καλή οθόνη (και όταν λέω καλή εννοώ 22'' και πάνω), πολυμηχάνημα (μιας και πλέον δεν αξίζει να πάρεις μόνο εκτυπωτή) και από σχεδιαστικό πρόγραμμα όποιο ξέρεις να δουλεύεις. Μελλοντικά θα μπορούσες να αγοράσεις και τον αντίστοιχο plotter αν και δεν το συνιστώ επί της παρούσης λόγω του περιορισμένου εύρους πελατών.

Link to comment
Share on other sites

Το γραφείο θα πρέπει να είναι κάπως ανάλογο με το αντικείμενο...Δηλαδή αν απλώς ασχολείσαι με άδειες, θα μπορείς να το τηρήσεις απλό και λιτό, με τα απαραίτητα έπιπλα. Αν πρόκειται να μπεις και σε επαγγελματικούς χώρους (π.χ. γραφεία, μαγαζιά, ιατρεία κλπ) θα ήταν καλό εφόσον μπορείς να το διαμορφώσεις με κάποιο στυλ που θα ήθελες να περάσεις και στους πελάτες... Π.Χ. οροφή γυψοσανίδας με μοντέρνο κρυφό φωτισμό, ή αν προτιμάς αρκετό τζάμι, κάποια με αμμοβολή, ή αν θέλες λιτά έπιπλα και ζωντανά χρώματα σε ενιαίο χώρο, τύπου loft....

Θα μου πείς, τέτοια ώρα τέτοια λόγια... αλλά νομίζω ότι κάτι πουλάει και αυτό...

 

Από εξοπλισμό θα σου συστήσω 2 υπολογιστές...Εγώ έχω 3 μηχανήματα για παραδειγμα και κάνουν network rendering... Ανάλογα με το τί θέλεις να κάνεις και το αν έχεις κοντά σου κατάστημα για εκτυπώσεις, μπορεί να χρειαστεί και plotter.

 

Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2-χωρο γραφείο, ώστε να μπορείς να απομονώνεσαι με τον εργολάβο ή τον πελάτη στη περίπτωση που υπάρχει και άλλος έξω... Εγώ έχω διαμορφώσει και τον "βρώμικο" χώρο όπου δουλεύω μόνος μου στους υπολογιστές και αφήνω στο γραφείο ανοιχτά χαρτιά, ανω κάτω.... Πολυτέλεια αλλά είναι σχετικά μεγάλο το γραφείο για ένα άτομο...

 

Μικροεξοπλισμός θεωρείται πλέον και το πολυμηχάνημα και ο εκτυπωτής... Ενδεικτικά ένας α/μ laser HP ξεκινά από 80 ευρώ με ΦΠΑ.... Το τόνερ μόνο κάνει 60 ευρώ...

ΗΡ πολυμηχάνημα με 100-150 ευρώ βρίσκεις...

Εγώ για να ελαττώσω τη χαρτούρα, έχω έναν υπολογιστή ανοικτό με modem και πρόγραμμα fax και όταν τα κλείνω το βράδι έχω το κανονικό... Αν και μη νομίζεις, ποτέ δεν μας στέλνουν βράδι αργα κάτι ενδιαφέρον.

 

Παράλληλα αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι το αν το γραφείο θα πρέπει να είναι σε όροφο, ή ισόγειο κατάστημα... Αν δηλαδή δεν έχεις δικό σου ακίνητο, νομίζω ότι σε συμφέρει οικονομικά ο 1ος όροφος, έτσι κι αλλιώς δεν είσαι και μπακάλικο, η συντριπτική πλειοψηφία θα έρθει συστημένη, όχι "είδα φώς και μπήκα"...

 

Είσαι Αθήνα; Εχεις κάποια εμπειρία μέχρι τώρα; Μελετητική ή εργοταξιακή; Εχεις βοήθεια από κάποιον για ζητήματα που θα προκύψουν στον ένα ή τον άλλο τομέα; (Σπουδαιότερος ο δεύτερος εφόσον θα επιβλέπεις).

Θα συνεργαστείς αμέσως με κάποιον στατικό ή μηχανολόγο;

 

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν τη σκέψη για γραφείο...

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω για αρχη και σε τετοιυς καιρους μην μπεις σε εξοδα διαμορφωσης γραφειου...

 

 

παρε καρτες - ταμπελα...

ενα γραφειο οικονομικο και βιβλιοθηκη...

ενα πολυμηχανημα φαχ- εκτυπωτης- σκανερ

υπολογιστη καποιον εχεις για αρχη καλος ειναι....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον akius. Καλή η ολική ποιότητα γραφείου και το marketing αλλά αν δεν έχεις τα πραγματικά εργαλεία για δουλειά τί να τα κάνεις. Επίσης στους υπολογιστές υπάρχουν πλέον καλές και οικονομικές λύσεις ταυτόχρονα. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να καταφύγεις σε κάποιον ακριβό intel. Υπάρχουν και λύσεις της AMD που κάνουν την δουλειά εξίσου καλά αλλά φθηνότερα. Ακόμα και για το σχεδιαστικό υπάρχουν δωρεάν λύσεις για 2D σχεδίαση όπως και για φωτορεαλισμό. Βέβαια για το τελευταίο μην περιμένεις κάποιο πρόγραμμα που να κάνει "παπάδες" αλλά θα βγάζει πάντως σχετικά αξιοπρεπή αποτελέσματα.

 

Και μιας και το ανέφερε ο JTB: το σκηνικό με τα ανοιχτά χαρτιά πάνω στο γραφείο έχει 2 όψεις. Ο Χ πελάτης μπορεί να το βρει "αποκρουστικό", με την έννοια ότι δείχνει αταξία, ενώ ο Υ πελάτης μπορεί να το εκλάβει ως δείγμα ενός μηχανικού που πνίγεται στην δουλειά -> άρα έχει πολλούς πελάτες-> άρα είναι καλός στην δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

ενώ ο Υ πελάτης μπορεί να το εκλάβει ως δείγμα ενός μηχανικού που πνίγεται στην δουλειά -> άρα έχει πολλούς πελάτες-> άρα είναι καλός στην δουλειά του.

 

αλλα δεν εχει χρονο νασχοληθει μαζι μου --> επομενως δεν μου κανει......

γιατι μην ξεχναμε οτι ο καθε ιδιωτης θελει τον μηχανικο του κατι σαν την μαμα του....παντα απο πισω του και εμ το μπιμπερο του !!!

Link to comment
Share on other sites

akius δεν ισχύει πάντα αυτό. Ειδικά εδώ που είμαι όλοι τρέχουν στους μηχανικούς που φαίνεται (με ή χωρίς αποσιωπητικά) να έχουν πολλή δουλειά μιας και αυτό υποδηλώνει ότι είναι μέσα στα πράγματα και καλοί γνώστες του αντικειμένου. Εκ πείρας μάλιστα λέω ότι στους νέους συνήθως καταφεύγουν (στην αρχή τουλάχιστον) περιπτώσεις που έχουν απορρίψει οι υπόλοιποι (λόγω πολεοδομικών ή και άλλων προβλημάτων) και όχι επειδή ο πελάτης έχει απορρίψει τον μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός που είτε φαίνεται είτε έχει πολλή δουλειά εγγυάται στα μάτια του πελάτη τη ταχύτητα έκδοσης της άδειας, τη γνωριμία στη πολεοδομία ώστε να περάσει το παράνομο και να τον υποστηρίξει σε πιθανή καταγγελία, τη δυνατότητα να χρεώσει σε αυτόν που πρέπει το φάκελο, θα έχει και 8-10 έργα να δείξει, κανένα σοβαρό συνεργείο κλπ... Δεν είναι τυχαίο, η εμπειρία είναι μεγάλο προσόν στη δουλειά μας..

Από την αλλη ένας τέτοιος σίγουρα δεν θα είναι νυχθημερόν στο έργο, εκτός αν παίξει κανένα 10-12% επί των τιμολογίων... σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Η πλήρης αταξία δεν βοηθά. Αν όμως υπάρχουν φάκελοι στην βιβλιοθήκη και μια αρχειοθήκη (οι κλασσικές με κρεμαστούς φακέλους) σε μορφή "εισερχόμενα-εξερχόμενα" με 5-6 εκκρεμότητες μέσα, τότε δείχνεις ότι όντως έχεις δουλειά...

 

2-3 post-it στην οθόνη με ονόματα (άρα πελάτες) ίσως βοηθήσουν στο να δείξεις ότι δεν κάθεσαι... :P

 

Aπό εξοπλισμό, στους καιρούς που διανύουμε, προτείνω μια (φτηνή) σύνθεση γραφείου από ΙΚΕΑ-Praktiker-Makro-κλπ και έναν υπολογιστή.

 

Κάποια χρήματα για μερικούς φακέλους κι αναλώσιμα (ποτέ δεν πάνε χαμένα, κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιήσεις), αλλά δημιουργούν και το ανάλογο "μπούγιο"

 

Από προγράμματα, τα άκρως απαραίτητα. Αν θέλεις-πιστεύεις ότι όντως να δουλέψεις, καλό θα ήταν να κάνεις και μια συνδρομή σε πρόγραμμα νομοθεσίας, είναι το πρώτο που θα χρειαστείς σε μια δουλειά.

 

edit: ΜΗΝ κρεμάσεις σχέδια στους τοίχους!!!

Link to comment
Share on other sites

Αντιγραφή από πιο πάνω...

 

Είσαι Αθήνα; Εχεις κάποια εμπειρία μέχρι τώρα; Μελετητική ή εργοταξιακή; Εχεις βοήθεια από κάποιον για ζητήματα που θα προκύψουν στον ένα ή τον άλλο τομέα; (Σπουδαιότερος ο δεύτερος εφόσον θα επιβλέπεις).

Θα συνεργαστείς αμέσως με κάποιον στατικό ή μηχανολόγο;

 

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν τη σκέψη για γραφείο...

 

Επιμένω γιατί αν έχεις την ευκαιρία τουλάχιστον για τα εργοταξιακά να απασχοληθείς κάπου αλλού, άνοιξε πρόχειρα το γραφείο για διάφορες δουλειές, με απογευματινό ωράριο και μη χάνεις την ευκαιρία για εργοταξιακή εμπειρία, θα είναι σίγουρα πολύτιμη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.