Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Inox και σκουριά


jtsep

Recommended Posts

Υπάρχει περίπτωση συσκευή που αποτελείται από inox μέρη όταν έρθει σε επαφή με χώρο στον οποίο υπάρχει υγρασία να παρουσιάσει κοκκινίλες ή σκουριά?

 

Πρόσφατα φιλικό μου ζευγάρι αγόρασε για το καινούριο του σπίτι ηλεκτρικές συσκευές. Στην ειδική συσκευασία που ήταν η κάθε συσκευή, άνοιξαν μία μικρή οπή για να δούνε το χρώμα (από περιέργεια).

Μετά από 15 περίπου ημέρες όταν ήρθε η ώρα να περαστούν οι συσκευές στην κουζίνα παρατήρησαν πάνω σε αυτές κόκκινα σημάδια (σκουριά). Ύστερα από ψάξιμο ο τεχνικός της εταιρείας τους είπε ότι τα σημάδια αυτά προήλθαν από την οπή που άνοιξαν στις συσκευασίες επειδή ο χώρος στον οποίο και βρίσκονταν, είχε υγρασία (δεν είχε στεγνώσει ακόμη καλά από τα βαψίματα κ.α.).

 

Μπορεί να συμβεί αυτό σε inox συσκευές ?

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουνε ινοχ και ινοχ....

 

αν ειναι κανονικο ινοχ εχει κατηγοριες 304-316 κτλ.....αυτα και οπη νανοιξεις δεν εχουνε προβλημα αρκει να ειναι ολομαζα ινοχ....

 

τωρα υπαρχουνε πολλες συσκευες που τις λενε ινοχ αλλα δεν ειναι.......ειναι γαλβανισμενες , χρωμιωμενες , με ειδικη επεξεργασια βαφης κτλ....

Link to comment
Share on other sites

... είπε ότι τα σημάδια αυτά προήλθαν από την οπή που άνοιξαν στις συσκευασίες επειδή ο χώρος στον οποίο και βρίσκονταν, είχε υγρασία ...

 

αντί για την υγρασία, πιο πιθανή εξήγηση είναι να χρησιμοποιήθηκαν όξινα υλικά καθαρισμού οικοδομών (για τα πλακάκια κλπ) που έχουν αναθυμιάσεις - το έχω δει να γίνεται και εκτός από τις συσκευές οξειδώνονται νεροχύτες, πόμολα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το 316 θαμπώνει και πολύ σπάνια παρουσιάζει ελαφρές καφετίλες παρουσία ισχυρών παραγόντων.

Το 304 παρουσιάζει παρουσία υγρασίας ελαφρά επιφανειακή οξείδωση (καφετί), ειδικά στις κατεργασμένες επιφάνειες.

Τα μη χρωμιονικελιούχα ανοξείδωτα (μολυβδενίου κλπ) μαυρίζουν εύκολα (μαύρο οξείδιο) ακόμη και χωρίς παρουσία υγρασίας. Παρουσία διαβρωτικών παραγόντων δεν παρουσιάζουν αντίσταση στην οξείδωση. Όταν κατεργαστούν (θερμανθούν, κοπούν, συγκολληθούν, σφυρηλατηθούν) χάνουν την "ανοξειδωτότητά" τους.

Φυσικά υπάρχουν και τα "inox" πόμολα κλπ από σκληρό ελαφρύ κράμα με επιφανειακή κατεργασία και -ενίοτε- βερνίκι.

 

Οι (καλές) λαμαρίνες των συσκευών συνήθως είναι 304. συχνά όμως είναι και χειρότερης ποιότητας. Οι κάδοι πλυντηρίων και τα μαγειρικά σκεύη 316.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον υπαρχει το 316L και το 320. Συγκολλουνται με ειδικό τροπο, δεν τριβονται ποτε, μετα την κατασκευή καθαριζονται με 2% νιτρικο οξυ και μετα ελαφρη τριψιμο με ειδική αλοιφη με μαλακο πανι. Ερχονται στην οικοδομη σε μπλε σελοφαν, δεν τα ακουμπαμε κατω στο χωμα, .... Ημουνα μαρτυρας σε δικαστηριο για την καλη χρηση του ΙΝΟΧ. Κατω απο 316L δεν ονομαζεται ΙΝΟΧ.

Link to comment
Share on other sites

αν το 304 δεν ειναι ινοχ τοτε πολλοι θα κλαινε τα λεφτα τους που διαφημιζουνε τις οικοδομες τους με ινοχ......γιατι 316 μονο σε μονοκατοικιες βουλα εχω πετυχει....

γιαυτο τα περισσοτερα ειναι γυαλιστερα γιατι το 304 αν ειναι ματ η σατινε κανει θαμπαδα μετα....

 

ακομα και το αναδυόμενο αλουμινιο εξορισμου ειναι ινοχ !!!

Link to comment
Share on other sites

Σου μιλαω ειλικρινα. Η κατηγορια ΙΝΟΧ ειναι απο 316 και πάνω. Εαν καταβασεις το ASM Materials Manual θα τπ βρεις. Με βαση αυτο ο προεδρος εσκισε τον εργολαβο. Εβαλε 304 σε ξενοδοχειο 150 μετρα απο την θαλασσα για 135000. Ο προεδρος με βαση την επισημη μεταφραση εβγαλε αποζημειωση 270000 λογω εμπορικής ζημιας. Η βλακεια του ηταν οτι στο συμφωνητικό εγραψε 304 ΙΝΟΧ.

 

INOX ειναι trademark μιας Ιταλικής Εταιρειας. ΙΝΟΧ ειναι καθε ανοξειδωτο με 2-3% Μο (απο 316 και πάνω). Επισης θα πρεπει να ειναι ΑISI grade.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.