Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nicon vs spectra precision


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το πρωτο μου οργανο ηταν ενα PZO ,εκ πολωνιας,παμφθηνο ,φυσικα θεοδολιχο-δεν υπηρχαν total stasion τοτε.ουτε κομπιουτερ,ουτε προγραματα.υπολογισμοι μετα με το χερι,αντε ο καλυτερος ειχε ενα texas που στοιχιζε οσο ενα παπι.

εχανες σε καθε μετρηση 15 εκ απο χερι.οποτε τι συζηταμε,μην αγχωνεσε,οτι και να παρεις την δουλεια σου θα τη κανεις-μη σε πιασουν κοροιδο οι εταιρειες και αδειασεις τις τσεπες σου για πραγματα που δεν χρειαζεσαι,και στο πεδιο θα ειναι αχρειαστα.

Link to comment
Share on other sites

οταν λες αντιστοιχο?ποιο spectra?το 8?με ολα τα παρελκομενα?

δεν ξερω ποση εμπειρια εχεις ,αλλα εγω σου λεω οτι με 3000 χιλιαρικακια κανεις τη δουλεια σου ανετα για 10 χρονια.μεταπωληση ουτε να το σκεφτεσαι-δεν θα αξιζει να πουλησεις το οργανο μετα 10 χρονια ,θα το κρατησεις για δευτερο.

το spectra 6 ποσο το εχουν?

 

 

 

 

spectra precision focus 6 exei 4500+350 παρελκομενα και 21 φπα παει γυρω στα 6000 και δε το κατεβαζει αλλο!

και εγω αρχικα για αυτυο πηγαινα..μετα για 400 ευρω ειπα να παρω το νικον...οσο για την αξια μεταπωλησης...ισως εχεις δικιο...τι να πω και εγω ειμαι πολυ νεα στο χωρο..αλλα δε θελω να παρω κατι και να το μετανιωσω..δεν υπαρχει περιπτωση να παρω δευτερο...ηδη τωρα μαζευω τα λεφτα για αυτο..(αν βρω δουλεια και ωγαζω 5000 το μηνα ισως)

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις οικονομικη ανεση παρε το spectra 6.αν δεν εχεις παρε το topcon 105Ν.αν εισαι τελειως αφραγκη παρε το topcon gowin.οποιο και να παρεις το ιδιο ειναι σε 2 χρονια θα το αποσβεσεις.μην αγχωνεσαι.η ζωη ειναι πολυ μικρη για να την κανουμε δυσκολη.

το μονο που χρειαζεται ενα οργανο ειναι να ειναι ελαφρυ,να εχει καταγραφικο,και να διαβαζει γωνιες αποστασεις.ολα τα αλλα ειναι περιτα.

εγω ασχολουμε με μελετες δημοσιου και ολα τα ανωτερω που ειπα στα εγγυωμαι ιδιοχειρως.ουτε κατα διανοια θα ηθελα στο πεδιο ενα οργανο να κανει "παπαδες" να μην σηκωνεται απο το βαρος και να εχει περιπλοκα προγραμματα και λειτουργικα και αλλες μπουρδες.

ασε που ανα πασα στιγμη μπορει να στο ριξει το οργανο καποιος περαστικος η κανενα αλογο η οτιδηποτε.εμενα δυο φορες μου το εριξαν.επενδυσεις μεγαλες δεν χρειαζεται για κατι που θα ειναι εκτεθειμενο στα κατσαβραχα,στα αγριοκατσικα ,στον καθε τρελο περαστικο...

παρε κατι φθηνο με την μιση τιμη ,οποτε αν την πατησεις παιρνεις αλλο.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον παρη να σαι καλα...αλλα πως να μην αγχωνομαι οταν ειμαι νεα στο χωρο..γυναικα..και δεν εχω δουλεια?

ειλικρινα μαρεσει αυτο που κανω..και ποτε δεν θα δεχομουν να κανω γραφειοκρατικες βλακειες οπως τωρα που αναγκαστικα να κανω μερικες αδειες λειτουργιας καταστηματος αλλα προτιμω να δουλεψω αλλα οπως και να χει απογοητευομαι...εχω οχτω μηνες χωρις δουλεια και το τσμεδε τρεχει συνεχως.

το οργανο ειναι μερος της επιδοτησης και προτιμησα να το παρω παρα να χρεωθω με υπολογιστες κτλ..νομιζω ειναι καλυτερη επενδυση

Link to comment
Share on other sites

ο υπολογιστης ειναι απαραιτητος-και το προγραμμα τοπογραφιας-με 5000 τα παιρνεις ολα και κανεις ανετα τη δουλεια σου.συν ενα μονοσυχνο gps που θα χρειαστεις.

Link to comment
Share on other sites

υπολογιστη εχω και για την ωρα με καλυπτει...ενα μονοσυχνο gps σιγουρα θα χρειαστω...ποσο περιπου ομως εχει?παντως με 5000 δε νομιζω να τα παιρνω ολα..εκτος αν εβγαλες το φπα..

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισα, αφού μπήκες στη διαδικασία να δεις τα Leica, δεν βλέπεις και τα Geomax? Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το όργανο και είναι και οικονομικό. Το έχω εδώ και ένα χρόνο περίπου, οπότε για χρήματα δεν μπορώ να σου πω. Αν δεν σου κάνει κόπο, πάρε μια προσφορά από την αντιπροσωπία (JGC).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.