Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έρχεται η δραχμή ;


parist43

Recommended Posts

Ανοίγω ενα θεμα ,το οποιο δεν ειναι τεχνικο ,αλλα οικονομικο.

Τον τελευταιο καιρο εχουν κυκλοφορησει διαφορες φημες ,μεταξυ των οποιων και η εξοδος της χωρας μας απο την ζώνη του ευρω.σε μια τετοια περιπτωση θα επιστρεψουμε στις δραχμες.(κυκλοφορει μαλιστα η φημη οτι ηδη

τυπώνονται τα χαρτονομίσματα της δραχμης)

Βεβαια θα μπορουσαμε να πουμε οτι προκειται για ραδιο-αρβυλα .

ομως σημερα διαβασα το κατωτερω αρθρο

http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/7221.html

συμφωνα δε με οσα γραφει ,δεν αποκλειει θεωρητικα ενα τετοιο ενδεχομενο.

οποτε τα ερωτηματα ειναι δύο

1)ποσο σοβαρο ειναι ενα τετοιο ενδεχομενο?

2)ποιες ειναι οι εναλακτικες λυσεις για τις καταθεσεις?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 165
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

περα απο τη σοβαρότητα του θέματος,

εγώ να πω ότι ράδιο αρβύλα είναι, γνωρίζω άτομο που δουλεύει στο νομισματοκοπείο, και μεταξύ σοβαρού και αστείου, ειπε οτι ειναι φημες, δεν ισχύει κατι, και μαλιστα εχουν παραγγείλει νεα μηχανήματα κοπής νομισμάτων του ευρώ...ανέφερα ότι μήπως είναι για δρχ τα νέα και οχι για ευρώ..και επεμενε πως οχι ευρώ είναι..και μάλιστα οι τεχνικοί που θα εργαστούν για την εγκατάσταση αυτών θα πληρωθούν σε μισθούς γερμανίας!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τις καταθέσεις θεωρώ ότι είναι βλακεία να έχεις μεγάλα ποσά σε ρευστό. Η καλύτερη τακτική είναι η διασπόρα σε διάφορες επενδύσεις.

1. Αγορά εργαλείων της εργασίας μας.

2. Αγορά φθηνής γης (χωράφια)

3. Αγορά πρώτης κατοικίας

4. Αγορά χρυσού (το οποίο δε μπορεί να γίνει στην ελλάδα)

 

Σε καμιά περίπτωση δεν αγοράζουμε μετοχές.

 

Σχετικά με τη επιστροφή στη δραχμή δεν υπάρχη περίπτωση να το πούνε επίσημα πριν το κάνουν για ευνόητους λόγους, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα διαρρεύσει στα δικά τους λαμόγια για να κερδοσκοπήσουν.

Link to comment
Share on other sites

παντως η κατασταση δεν φαινεται να ειναι και τοσο ροδινη

http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/9825.html

Κατά την άποψή μας, το θέμα της συζήτησης, έχει πολύ μικρή σημασία τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για τους πολίτες της χώρας ή τους επενδυτές. Στην ουσία και όπως έχουμε εξηγήσει και άλλες φορές, δεν παίζει μεγάλο οικονομικό ρόλο εάν η "τελευταία πηγή δανεισμού" της χρεοκοπημένης οικονομίας μας είναι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος. Δεν παίζει κανένα ρόλο για τους πολίτες ή ακόμη και για το Χρηματιστήριο. Η οικονομία έχει χρεοκοπήσει και όποιος και εάν είναι ο δανειστής μας, θα απαιτήσει την εφαρμογή των ιδίων μέτρων.

 

Παίζει μεγάλο ρόλο όμως και έχει μεγάλη σημασία για τον πολιτικό κόσμο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι απ' όπου "περνάει" το ΔΝΤ δεν γίνονται κατ' ανάγκη χειρότερες οι οικονομίες, ούτε και οι κοινωνίες. Αντίθετα, οι οικονομίες συνήθως "νοικοκυρεύονται" και οι κοινωνίες μακροπρόθεσμα βγαίνουν κερδισμένες. Όμως, απ' όπου "περνάει" το ΔΝΤ πέφτουν οι κυβερνήσεις και οι κυβερνώντες (καθώς και μεγάλο μέρος των βουλευτών) "ενταφιάζονται" πολιτικά. Για πάντα!Συνεπώς, την "καρέκλα" τους παλεύουν να σώσουν οι πολιτικοί μας, όπως επίσης και οι περισσότεροι πολιτικοί της Ευρώπης, αφού με αφορμή την Ελλάδα, προσπαθούν να δημιουργήσουν -έστω και την τελευταία στιγμή- διαδικασίες και "δεδικασμένα". Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της διαφοροποίησης που παρατηρούμε σε πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι παροτρύνουν την Κυβέρνηση να αποφύγει "πάση θυσία" την προσφυγή στο ΔΝΤ

ερχοντε δυσκολες μερες και μαλον μεγαλες ανατροπες.σιγουρα το τοπιο στην Ελλαδα μετα απο 3 χρονια θα ειναι διαφορετικο

Link to comment
Share on other sites

Πάρη δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να μετατρέψεις τα λεφτά σου σε άλλο νόμισμα από το Ευρώ , αφού το ευρώ δεν καταργείται .

Το 2002 η δραχμή καταργήθηκε και υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε νόμισμα .

 

Τα σχόλια αμαρικάνων οικονομολόγων είναι ύποπτα γιατί θεωρούν το ευρώ στρατηγικό εχθρό και θέλουν πάση θυσία να το διαλύσουν .

 

Βέβαια η Ελληνική κρίση του Ευρώ σήμερα είχε ένα καλό . Αποφάσισε η ΕΕ να γίνει η Κομισιόν Ευρωυπουργείο Οικονομικών , ώστε οι τοπικοί υπουργοί οικονομικών να μην υποκύπτουν εύκολα στο ΄πολιτικό κόστος .

Link to comment
Share on other sites

Ζήτημα χρόνου είναι. Μπορεί να μη γίνει το καλοκαίρι όπως θέλουν οι φήμες, αλλά είναι κοντά η έξοδος. Θα ακολουθήσουμε την Ιταλία και θα μας ακολουθήσουν και άλλες χώρες του νότου...

Όσο για τα μηχανήματα κοπής χαρτονομισμάτων και το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για αγορά νέων δε μπορώ προσωπικά να το κρίνω άμεσα. Δείτε όμως εδώ κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία: http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_banknotes

Κυρίως στους κωδικούς που δείχνουν την προέλευση των χαρτονομισμάτων. Ρίξτε και μια ματιά μετά στο πορτοφόλι σας και στων συγγενών σας. Στο δικό μου προ καιρού, το μόνο ελληνικό που βρήκα ήταν ένα 5ευρο. Τελευταία φορά που τράβηξα 50ευρα από ΑΤΜ, βγήκαν όλα Γερμανικά με εξαίρεση ένα ιταλικό. Αυτό μάλλον σημαίνει όπως είχα διαβάσει κάπου, ότι κυριολεκτικά ζούμε με δανεικά...

Δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική με "μέτρα" του είδους που πάρθηκαν. Αν αποφασίσουμε αύριο να κάνουμε στροφή 180 μοιρών στη νοοτροπία και να αλλάξουμε ριζικά τα πάντα, εκτιμώ ότι θα χρειαστεί μια 10ετία όχι για να γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος, αλλά για να ισορροπήσει απλά η κατάσταση!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά όλα που ακούγονται είναι αρβύλα . Δεν είναι εύκολο να γίνει πρακτικά , δεν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, και το κυριότερο θα το ξέρουν τρεις άνθρωποι μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του ο ΓΑΠ , ο Προβόπουλος άντε και ο Παπακωνσταντίνου.

Δεν θα σέρνεται σα φήμη στη μισή Ελλάδα - θυμηθείτε τι είχε γίνει με την υποτίμηση της δραχμής πριν κλειδώσει η ισοτιμία .

Σε μια χρεωκοπία πρώτοι από όλους χάνουν οι δανειστές.Ποιοι έχουν σήμερα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου εκτός βεβαίως από ΟΛΕΣ τις ελληνικές τράπεζες ?

 

Νομίζω ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έστω και αργά καταλάβανε το εύστοχο που διάβασα κάπου σήμερα, ότι η Ελλάδα δεν είναι ο Τιτανικός, αλλά το παγόβουνο.

 

Είμαστε πολύ μικροί και το κόστος του να μας βοηθήσουν είναι πολύ μικρότερο από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για όλη την Ευρώπη αν χρεωκοπήσουμε ή αποχωρήσουμε από τη ζώνη του ευρώ.

 

Είναι σίγουρο ότι το πάρτι τελείωσε , έρχονται δύσκολα χρόνια, ετοιμαστείτε να γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω όσον αφορά τις καταναλωτικές μας συνήθειες, αν θέλουμε να επιβιώσουμε σα χώρα. Αναγκαστικά θα μπει και κάποια τάξη στα δημόσια οικονομικά.

 

Αλλά να χρεωκοπήσουμε δεν πρόκειται- ούτε να βγούμε από το ευρώ κατά τη γνώμη μου.

 

Κίνδυνος σοβαρότατος θα υπάρξει αν προκύψει χρηματοπιστωτική κρίση ανάλογη με αυτήν που υπήρξε πριν 1.5 χρόνο, εκεί θα έχουμε θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι με δεδομένο το επίσημο ποσοστό συμμετοχής της ελληνικής οικονομίας στην Ε.Ε. στο 2%, προφανώς είναι και αντίστοιχη η ποσόστωση έκδοσης σε ευρώ ελληνικής προέλευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ε.Ε. Δλδ περίπου 1 χαρτονόμισμα στα 50 κυκλοφορούντα ίδιας αξίας... Αυτό σημαίνει επίσης ότι έχουμε ένα νόμισμα ξένο, τουλάχιστον κατά 98% με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ελλειματικό εμπορικό ισοζύγιο μας, αφού δεν έχουμε σημαντικές εξαγωγές προϊόντων (βλ. παράδειγμα πτώχευσης Αργεντινής-αμερικάνικου δολαρίου πριν μερικά χρόνια).

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω αφορά μόνο τις χώρες της Ε.Ε. που το 2002 αντικατέστησαν τα εθνικά τους νομίσματα με το ευρώ, όπως έκανε και η χώρα μας. Αυτό πιθανά σημαίνει ότι σήμερα το ποσοστό μπορεί να είναι μικρότερο από 2%.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.