Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έρχεται η δραχμή ;


parist43

Recommended Posts

Δεν διαφωνώ... Αλλά στο παράδειγμα που έφερες, τί θα μπορεί να σου τάξανε για να πάρεις την επίβλεψη την στιγμή που ξέρεις οτι το κτίτιο θα καταρρεύσει;;;

 

Τάξανε κάτι; Κι αν ναι, τί;;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 165
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Οκ όλα τα ήξερε αλλά και κάποιος έπρεπε να κάνει τον πρωθυπουργό. Βασικά όχι μόνο ο Γ.Π. αλλά και οι πιο πολλοί γνώστες των αγορών πρέπει να ήξεραν. Εξάλλου τα μέτρα αυτά δεν τα έβαλε το ΠΑΣΟΚ αλλά υποτίθεται η τρόικα...άρα ο Γ.Π. θεωρητικά δεν έλεγε ψέματα. :)

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά το θέμα δραχμή υπάρχει πάνω από το κεφάλι μας και είναι όλα ρευστά..Πλάκα πλάκα πόσο λέτε να είναι η υποτίμηση εάν γίνει τελικά? 30% ?Και τι κάνουμε για να σώσουμε τα λεφτά μας? Οικόπεδα? Μετοχές εξωτερικού? Μεταφορά σε Κύπρο ή Ελβετία?

 

Εξαρτάται από το ποσό βέβαια.

Χρύσο αν έχεις τρόπο, όχι χρυσές λίρες απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδάλως οικόπεδα.

Μεταφορά στο εξωτερικό έχει μετά το πρόβλημα ότι καποιά στιγμή θα θέλεις να τα φέρεις μέσα και τότε θα σε φορολογήσουν άσχημα. Εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα μέχρί να χρειαστέι να το κάνεις αυτό ή έχεις τρόπο να τα φέρεις μέσα χώρις να φορολόγηθεις και τώρα.

Αν είναι ψίλα μην ασχοληθείς καν δεν αξίζει τον κόπο.

Αν γίνει υποτίμηση πάντως πιθανό έιναι να γίνει αρκετά μεγάλη. Ετσι όπως το βλέπω ο μόνος λόγος να γυρίσουμε στην δράχμη είναι μια γερή υποτίμηση ειδάλως δεν έχει νόημα να το κάνει αμά θέλει "σκληρό νομίσμα" κράταει το ευρώ. Αρχικά τουλάχιστον , τώρα σε δέκα χρόνια άλλη ιστορία τι θα γίνει.

 

Τάξανε κάτι; Κι αν ναι, τί;;

 

30.000.000 ευρώ.

Θα πέσει το σπίτι έσυ δεν θα είσαι μέσα, θα φάς και 10 χρόνια με αναστολή για διάφορους λόγους, θα πάρεις τα 30 μύρια θα πας Βραζιλία, θα αγοράσεις φυτείες καφέ και θα στέλνεις σε αυτούς που ξέμειναν εδώ να πίνουν τον καφέ της παρηγοριάς.

Λέω εγώ τώρα μια μ****** που μου κατέβηκε στο κεφάλι ...

 

Και εγώ το ίδιο πιστεύω φίλε μου. Φοβούμενοι τα χειρότερα οι κηφήνες της πολιτικής σκηνής , την Παρασκευή 13/8 ατά τις 14:30 θα βγούν να το ανακοινώσουν !

 

Το αστείο (ή το τραγικό ?) θα είναι να βγεις προφήτης ...

Κάπως έτσι το φαντάζομαι να συμβεί, παραλία με φραπέ, αν και δεν το νομίζω τόσο γρήγορα, ίσως του χρόνου το καλοκαίρι.

 

Άστα να πάνε. Πάντως , θα προτιμούσα να έχω κάποια καβάντζα και ας ήμουν στη φάση να τα εξασφαλίσω κάπως. Ειδικά για θέματα υγείας όπου αν δεν μπορείς να πας κάπου αξιοπρεπώς ...

 

Και εμένα αυτό με φοβίζει. Ολα τα άλλα τα παλέυεις αλλά αυτο ...

 

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. ..... Πιστεύω σε αυτούς και είμαι σίγουρος ότι θα μας οδηγήσουν στο αδιέξοδο.

 

Κάπως έτσι :P

Link to comment
Share on other sites

Τι έκανε τελικά ο Γιωργάκης? Ένα τεράστιο μηδενικό... Τι λύσεις είχε ο Γιωργάκης? Λύσεις καταστροφικές για τους πολλούς και λυτρωτικές για τους λίγους (για εκείνους που έκλεψαν ή πλούτισαν με διάφορες λαμογιές όλα αυτά τα χρόνια). Όμως, δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε με τους κλέφτες, ούτε με τους απατεώνες, αλλά ούτε και με τα ψέματα του Γιωργάκη που αφειδώς σκορπούσε προεκλογικά (το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν» θα γραφτεί στην πολιτική ιστορία της χώρας ή σε ό,τι θα έχει απομείνει από αυτήν όταν και όποτε περάσει ο εφιάλτης (ή η «Οδύσσεια» που μόλις άρχισε).

Αυτό που με απασχολεί, είναι η προσπάθεια αποφυγής ουσιαστικής πολιτικής αντιμετώπισης αυτής της απόφασης, μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Ο υπουργός Οικονομικών (αυτός που τριγυρνούσε στις Βρυξέλλες με ένα σακίδιο στην πλάτη και έδινε την εντύπωση πως πουλάει αναπτήρες) δήλωσε ευθαρσώς πως δεν είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα η κυβέρνηση να κατεβάσει στη Βουλή προς συζήτηση το θέμα της μετάβασης στην εποπτεία – έλεγχο της χώρας από το ΔΝΤ…! Μάλιστα, συνεχίζοντας ο κύριος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως στο μέλλον ίσως γίνει μία ενημέρωση σχετικά…

Μάλιστα!!! Επειδή δεν υπάρχει «πρόβλεψη», η κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν δίνει λόγο σε κανέναν (ούτε στους συνυπεύθυνους πολιτικούς) για τις αποφάσεις εθνικής μειοδοσίας τις οποίες παίρνει. Έτσι, πολύ απλά, οι κυβερνώντες ασπάζονται τακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χωρίς να φοβούνται καν για την υστεροφημία τους (αλλά, όλο και κάποια Ρεπούση θα βρεθεί στο μέλλον για να γράψει πως ο Γιώργος Παπανδρέου οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή λόγω λαθών προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς να αναφερθεί στην παρουσία του Γ. Παπανδρέου σε πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις… στο μέλλον είναι απολύτως βέβαιο πως θα επιχειρηθεί η πιο στυγνή διαστρέβλωση της ιστορίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανοησίες πολιτικών και δη πρωθυπουργών αυτής της χώρας).

Κι εδώ γεννιέται η απορία: Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην θέλει καν να μοιραστεί την ευθύνη της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα; Γιατί προτιμάει να επωμιστεί στο όνομά του την συγκεκριμένη δυσάρεστη εξέλιξη; Μήπως επειδή εάν κατέβαζε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή των Ελλήνων ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει τους πραγματικούς αριθμούς που αποτελούν τα αίτια της κατάρρευσης; Ή μήπως επιθυμεί να πάρει μόνος του τα εύσημα, από τους κερδοσκόπους που έστησαν έναν εξωφρενικό χορό στην λυγισμένη από προβλήματα Ελλάδα;

Μήπως συμβαίνει κάτι που ακόμη δεν έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και το οποίο πρόκειται όχι μόνο να κρατήσει τον υπό παραίτηση πρωθυπουργό (εάν υπήρχαν κανονικές και υγιείς δημοκρατικές συνθήκες στην χώρα), αλλά θα «αναγκάσει» τους πάντες να συσπειρωθούν γύρω του και να τον στηρίξουν, θέλοντας και μη, ξεχνώντας ακόμη και τις επικείμενες συμφορές και τα δεινά που κουβαλάει μαζί του το ΔΝΤ;

Σε αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν. Εξελίξεις που θα φέρουν ανακατατάξεις όχι μόνο στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά θα σταθούν ως αίτια κοινωνικών αλλαγών, έως και μεταβολής του πληθυσμιακού (αριθμητικά και όχι μόνο) χάρτη της Ελλάδας. Οι κερδισμένοι βιομήχανοι (λόγω μείωσης μισθών και αύξησης απολύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν προϊόντα ανταγωνιστικά στην αγορά) πανηγυρίζουν, ενώ την ίδια στιγμή εγκαταλείπεται η Υγεία (συγχωνεύσεις νοσοκομείων) και η Παιδεία (απολύσεις εκπαιδευτικών) για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους που πλέον θα αδιαφορεί για τους πολίτες του… Δεν αναφέρω τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, που «παγώνει» και αφήνει τη χώρα έκθετη σε τυχόντες επιβουλείς εδαφών της…

Η δημοκρατία παραβιάστηκε, βιάστηκε και διασύρθηκε στο όνομα του κέρδους ή της εξασφάλισης του κέρδους των δανειστών μας. Οι πολίτες πλέον εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, ενώ οι πρώτες αντιδράσεις των νέων ανθρώπων (που αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις) είναι τραγικές, αφού ήδη «ψάχνονται» για την επόμενη χώρα διαμονής τους,(βλέπε εδώ) διαπιστώνοντας πως στην Ελλάδα δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν ευπρεπώς, δεν έχουν κανένα παρόν, αλλά ούτε καν μέλλον…

Σε κάποιες πλούσιες κατοικίες, όμως, κάποιοι βάζουν στο ποτήρι τους το ακριβό τους κρασί ή ουίσκι και επιχαίρουν για την διάσωσή τους. Έκλεψαν και το «σύστημα» φρόντισε να τους καλύψει… με πρωθυπουργική σφραγίδα!!!

 

 

30.000.000 ευρώ.

Θα πέσει το σπίτι έσυ δεν θα είσαι μέσα, θα φάς και 10 χρόνια με αναστολή για διάφορους λόγους, θα πάρεις τα 30 μύρια θα πας Βραζιλία, θα αγοράσεις φυτείες καφέ και θα στέλνεις σε αυτούς που ξέμειναν εδώ να πίνουν τον καφέ της παρηγοριάς.

Λέω εγώ τώρα μια μ****** που μου κατέβηκε στο κεφάλι ...

 

Τετοιες μ@@@@@@ς ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

 

Συγχύστηκα τώρα...πάω να χαλάσω 0,19 ευρώ (δηλ. να κάνω ένα τσιγάρο)

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε VVT, δεν βλέπεις ότι μας δουλεύουν; Και οι μεταρρυθμιστές δεξιοί, και οι σοσιαλιστές αριστεροί, και οι πραγματικοί αριστεροί που επί 50 χρόνια δεν λένε να ενωθούν... Τώρα έχουμε ήδη προετοιμαστεί για απώλεια της κοινωνικής και εθνικής συνοχής και για διαταξικό χάος.

 

Απλώς η αλλαγή δεν έρχεται έτσι, "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"...

Να λοιπόν η ευκαιρία, μια βαθιά κρίση μπορεί να βοηθήσει. Αλλά θα είναι βαθιά;

Link to comment
Share on other sites

@CostasV , αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 

Και από τη στιγμή που η οικονομία μας ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ για να καλύψει πάγιες ανάγκες , ότι νόμισμα και να έχουμε , χρεωμένοι θα είμαστε ... :(

Link to comment
Share on other sites

Tην άλλη φορά ο Γιωργάκης μας τα είπε τα νέα από το Καστελόριζο .

Αν τον δείτε να κάνει επίσκεψη στους Οθωνούς η στην Γαύδο να ανησυχήσετε 8-)

Link to comment
Share on other sites

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης

Σε θερμό κλίμα η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στη Λιβύη και συνάντηση με τον Μουαμάρ Καντάφι.

Η παλιά καλή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης αναβιώνει, όπως είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την υπογραφή το απόγευμα της Τετάρτης στην Τρίπολη του μνημονίου στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/06/2010_341434

 

Ζήτω !

 

Μαχαίρι στις αποζημιώσεις

Με διαδικασίες- εξπρές, εντός του καλοκαιριού, έρχονται και οι ανατροπές στα εργασιακά που προβλέπουν χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας, στις ομαδικές απολύσεις αλλά και στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.

 

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4578832

 

Βυθίζεται στην ύφεση η ελληνική οικονομία

Συρρίκνωση 2,5% του ΑΕΠ στο α΄ τρίμηνο - Βουτιά επενδύσεων, οικοδομής και βιομηχανίας

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_10/06/2010_403888

 

Στην Κύπρο μετανάστευσαν τον Απρίλιο 600 εκατ. ευρώ ελληνικών καταθέσεωνΣυνεχίζεται η εκροή ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Μόνο στην Κύπρο μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο ελληνικά κεφάλαια ύψους 600 εκατ. ευρώ.

 

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231048144

 

Στη Βουλή η ρύθμιση για τα χρέη των νοσοκομείωνΜε νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί εντός του τρέχοντα μήνα στη Βουλή, θα προβλέπεται η εξόφληση με ομόλογα των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές του

 

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=71165

 

Αρχίσαμε να πλήρώνουμε με ομόλογα προμηθευτές του Δημοσίου, μετά οι εργολάβοι Δ.Ε. θα πρέπει να πληρώνονται με ομόλογα, αντε και οι Δ.Υ. με 10-έτη ομόλογα άντι για μισθό :shock:

Και βέβαια τα ομόλογα θα "προεξοφλούνται" από τις τράπεζες με τι "ποινή" ? 15% - 20% ?

Λεφτά υπάρχουν !

Link to comment
Share on other sites

Οποιος εχει λεφτα στην ακρη (εγω δεν εχω) ας τα παρει τροφιμα που δεν χαλανε και ας γεμισει την αποθηκη...

Να εχει κατι να φαει τα χρονια που ερχονται..

Για οσους απο εμας δεν εχουμε στην ακρη, δεν εχει ο Γ.Α.Π αλλα εχει ο Θεος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.